Training Camp Thailand

Biljettbrev Thailand

INFORMATION INFÖR TRAINING CAMP THAILAND

Nu är det snart dags och vi hoppas att dina förberedelser inför resan och Training Camp Thailand går bra! Bifogat finns dina färdhandlingar. Läs igenom dessa och kontrollera att samtliga uppgifter stämmer. Om du hittar något som är felaktigt ber vi dig att omgående kontakta oss.

FLYGBILJETT

Bifogat finns din flygbiljett. Där framgår ditt namn, resrutt, bokningsnummer. Du reser med Thai Airways och kan checka in ett bagage samt ett handbagage totalt max 30 kg. Incheckningen öppnar två timmar innan avresa. Kom ihåg! Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst.
Kontrollera alltid korrekta avgångstider med www.swedavia.se.

ANKOMSTTRANSFER

Ni samlas vid bagagebandet efter att ni klivit av planet. Vid bagagebandet finner ni Springtimerepresentant med Springtimeskylt. Ni går sen tillsammans ut till ankomsthallen där ni möter vår busschaufför som visar er till transferbussen som tar dig ner till Dolphin Bay och hotellet. Transfern beräknas ta ca. 4 timmar, beroende på trafik.

INCHECKNING VID HOTELLET

Väl framme på hotellet Privacy Beach Resort möter vår platschef Jörgen Wiklander dig och hjälper till vid incheckning.

VÄLKOMSTTRÄFF

Vi har en välkomstträff vid ankomsten.

PROGRAM

För att se program klicka här

BRA ATT VETA

ALLERGIER

Allergier så som t ex. gluten, laktos med mera ska meddelas till Springtime i god tid innan avresa så att vi kan framföra detta till flygbolag och hotell.

BADHANDDUKAR OCH MORGONROCKAR

Hotellet tillhandahåller gratis badhanddukar. Morgonrock samt tofflor finns på rummet.

BANK/PENGAR/KORT

Bankerna håller normalt öppet ca 10.00 – 15.30. På shoppingkomplexet Market Village i Hua Hin finns banker som är öppna både lördag, söndag och kvällar. Här och på många andra ställen i Hua Hin och i vår bukt, finns ATM maskiner (bankomater) där du kan ta ut kontanter med ditt svenska kort. På de flesta växlingskontor kan du också ta ut kontanter på ditt kort – glöm ej passet. De flesta kreditkort accepteras på hotell, större restauranger och affärer men inte i mindre affärer. Många debiterar 3% extra om du betalar med kort.

På hotellet behövs inte några kontanter. Allt du köper som dryck, lunch, massage och dylikt betalar du när du checkar ut, med ditt kort. Äter du lunch på närliggande restauranger som inte tillhör hotellet behövs dock kontanter. Prisnivåerna är bra.

SÄKERHET

Hotellet har safetybox på rummet. Använd den. Även om stölder är ytterst ovanligt i Thailand bör sunt förnuft råda.

DJUR

Maneter kan förekomma i Thailand, dock har Dolphin Bay aldrig drabbats. Uppkommer det problem med maneter följer vi de restriktioner och föreskrifter som finns. Mygg kan vara ett problem vissa kvällar, därför rekommenderar vi att du tar med dig myggmedel. Ormar och ödlor kan förekomma. Vid löpning på stranden kan det ibland finnas hundar, dessa är dock ofarliga.

DOLPHIN BAY

Dolphin Bay, ligger ca 4 mil söder om Hua Hin. Det är en naturskön, familjevänlig och fridfull plats vid en drygt halvmilslång strand som ligger i en skyddad vik. Stranden är långgrund vilket gör att det nästan aldrig blir höga vågor eller strömt vatten. Bukten ligger inbäddad i nationalparken Sam Roi Yod, ”de 300 bergstopparna”, med regnskogsklädda berg och grottor invid havet. Dolphin Bay heter egentligen Phu Noi och är en gammal fiskeby. Vid vårt hotell, mitt i bukten, finns förutom hotellets restaurang ytterligare några restauranger som många brukar äta lunch på. Ca 2-3 km från hotellet ligger samhället och här finns några fler hotell samt restauranger.

DRICKS

Dricks lämnas till alla inom servicebranschen. Städerskan blir glad för ca 20-40 THB per dag. Chaufförer och guider blir glada för dricks om de gjort ett gott arbete. Men naturligtvis avgör du om du anser att de gjort skäl för denna dricks. Vi brukar samla in till en ”gemensam” drickspott som lämnas till hela personalen sista kvällen.

DRICKSVATTEN

Använd alltid flaskvatten! För att behålla hälsan i det varma, tropiska klimatet rekommenderar vi att du dricker mycket vatten. Kranvattnet går utmärkt att borsta tänderna i men bör ej användas till dryck.
På alla lite bättre hotell och restauranger serveras is som är tillagat av dricksvatten. 

FESTMÅLTIDER

Hotellets mat är alltid bra och deras fester är fantastiska! I resans pris ingår halvpension (frukost och middagsbuffé) men även jul- och nyårsmiddag med fest och party.

KLÄDSEL

Det är ca 30 grader i luften och 25 grader i vattnet. Tag med sommarkläder och någon långärmad tröja för kvällen. Middagsklädseln bör vara snygg men ledig, du behöver inte klä upp dig men du ska självklart vara hel och ren vid middagarna. Det går bra att äta middag i shorts och t-shirt men inte träningskläder.

KULTUR & RELIGON

Thailand kallas ofta för leendets land. Att höja rösten och visa irritation betyder att du förlorat självkontrollen och ”tappat ansiktet” . Thailand betyder det Fria Landet och de är mycket stolta över att de aldrig blev koloniserade. Kungen är en mycket vördad och respekterad person. Tala aldrig illa om kungahuset – Thailand är ett av världens mest rojalistiska länder. 95% av befolkningen är buddhister och tror på reinkarnation. Denna livsfilosofi genomsyrar hela vardagslivet. Vid sidan om buddhismen har de en mycket starkt utvecklad tro på andar.

MAT & DRYCK

Den thailändska maten är mycket nyttig, smakrik och ibland stark. Vid en thailändsk måltid beställer du ofta 3-4 rätter och smakar lite av varje. Thailändare använder ej kniv och gaffel utan sked och gaffel.

STRANDEN OCH POOLEN

Stranden ligger precis nedanför hotellet. Den är långgrund och temperaturen i vattnet är ca. 25 grader. Poolen är 70 meter lång. Vid poolenkanten kan du få massage under dagtid.

TRÄNINGSKLÄDER

Träning sker antingen inomhus i vår träningslokal eller utomhus, på Playa Plankan eller i naturen. Keps är bra att ta med då det är varmt och solen ligger på. Se också till att du smörjer in dig med solskyddsfaktor vid utomhusträningen då solen är stark. Hotellet erbjuder tvättservice.

VACCINATIONER

Vi rekommenderar att du ser över ditt skydd mot hepatit A och B. Behöver du fylla på ditt vaccin bör du göra detta senast fyra veckor innan avresa. Prata med din husläkare.

Journummer

Vid AKUTA händelser innan avresa, utanför kontorstid 09:30 – 16:30 mån- fre, kontakta oss på 08-54553540 och välj 9 så kopplas ni vidare till jouransvarig. 

TREVLIG RESA ÖNSKAR VI PÅ SPRINGTIME!

 

Gustavslundsvägen 34,1tr
16751 Bromma  
info@springtime.se 
08-545 535 40

VÅRA HUVUDPARTNERS