Training Camp Thailand

Biljettbrev Thailand

INFORMATION INFÖR TRAINING CAMP THAILAND
Nu är det snart dags och vi hoppas att dina förberedelser inför resan och Training Camp Thailand går bra! Bifogat finns
dina färdhandlingar. Läs igenom dessa och kontrollera att samtliga uppgifter stämmer. Om du hittar något som är felaktigt
ber vi dig att omgående kontakta oss.

FLYGBILJETT
Bifogat finns din flygbiljett. Där framgår ditt namn, resrutt, bokningsnummer. Du reser med Thai Airways och kan checka in ett bagage samt ett handbagage totalt max 30 kg. Incheckningen öppnar två timmar innan avresa. Kom ihåg! Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst.

ANKOMSTTRANSFER
När du fått ditt bagage och går ut i den stora ankomsthallen
kommer du att mötas av våra lokalguider med
Springtimeskyltar. De visar vägen till transferbussen
som tar dig ner till Dolphin Bay och hotellet. Transfern
beräknas ta ca. 4 timmar, beroende på trafik.

INCHECKNING VID HOTELLET
Väl framme på hotellet Privacy Beach Resort möter vår platschef
Jörgen Wiklander dig och hjälper till vid incheckning.

VÄLKOMSTTRÄFF
Vi har en välkomstträff vid ankomsten.

PROGRAM
Klicka här för att se preliminärt program. 

BRA ATT VETA

ALLERGIER
Allergier så som t ex. gluten, laktos med mera ska meddelas till Springtime i god tid innan avresa så att vi kan framföra detta till flygbolag och hotell.

BADHANDDUKAR OCH MORGONROCKAR
Hotellet tillhandahåller gratis badhanddukar. Morgonrock
samt tofflor finns på rummet.

BANK/PENGAR/KORT
Bankerna håller normalt öppet ca 10.00 – 15.30. På shoppingkomplexet Market Village i Hua Hin finns banker som
är öppna både lördag, söndag och kvällar. Här och på många
andra ställen i Hua Hin och i vår bukt, finns ATM maskiner
(bankomater) där du kan ta ut kontanter med ditt svenska
kort. På de flesta växlingskontor kan du också ta ut kontanter
på ditt kort – glöm ej passet. De flesta kreditkort accepteras
på hotell, större restauranger och affärer men inte i mindre
affärer. Många debiterar 3% extra om du betalar med kort.

På hotellet behövs inte några kontanter. Allt du köper som dryck, lunch, massage och dylikt betalar du när du checkar ut, med ditt kort. Äter du lunch på närliggande restauranger som inte tillhör hotellet behövs dock kontanter. Prisnivåerna är bra.

SÄKERHET
Hotellet har safetybox på rummet. Använd den. Även om
stölder är ytterst ovanligt i Thailand bör sunt förnuft råda:
gå aldrig ut med hela reskassan, undvik att visa öppet var
kontanterna finns, inga plånböcker i bakfickan eller handväskor
hängande fritt på ryggen etc.

DJUR
Maneter kan förekomma i Thailand, dock har Dolphin Bay aldrig drabbats. Uppkommer det problem med maneter följer vi de restriktioner och föreskrifter som finns. Mygg kan vara ett problem vissa kvällar, därför rekommenderar vi att du tar med dig myggmedel. Ormar förekommer vid sällsynta fall, liksom ödlor. Vid löpning på stranden kan det ibland finnas hundar, dessa är dock ofarliga.

DOLPHIN BAY
Dolphin Bay, ligger ca 4 mil söder om Hua Hin. Det är en naturskön, familjevänlig och fridfull plats vid en drygt halvmilslång strand som ligger i en skyddad vik. Stranden är långgrund vilket gör att det nästan aldrig blir höga vågor eller strömt vatten. Bukten ligger inbäddad i nationalparken Sam Roi Yod, ”de 300 bergstopparna”, med regnskogsklädda berg och grottor invid havet. Dolphin Bay heter egentligen Phu Noi och är en gammal fiskeby. Vid vårt hotell, mitt i bukten, finns förutom hotellets restaurang ytterligare några restauranger som många brukar äta lunch på. Ca 2-3 km från hotellet ligger samhället och här finns några fler hotell samt restauranger. Vill du komma dit är det bara att låna hotellets cyklar.

DRICKS
Dricks lämnas till alla inom servicebranschen. Städerskan blir glad för ca 20-40 THB per dag. Chaufförer och guider blir glada för dricks om de gjort ett gott arbete. Men naturligtvis avgör du om du anser att de gjort skäl för denna dricks. Vi brukar samla in till en ”gemensam” drickspott som lämnas till hela personalen sista kvällen.

DRICKSVATTEN
Använd alltid flaskvatten! För att behålla hälsan i det varma, tropiska klimatet rekommenderar vi att du dricker mycket vatten. Kranvattnet går utmärkt att borsta tänderna i men bör ej användas till dryck.
På alla lite bättre hotell och restauranger serveras is som är tillagat av dricksvatten. 

FESTMÅLTIDER
Hotellets mat är alltid bra och deras fester är fantastiska! I resans pris ingår halvpension (frukost och middagsbuffé) men även jul- och nyårsmiddag med fest och party.

KLÄDSEL
Det är ca 30 grader i luften och 25 grader i vattnet. Tag med sommarkläder och någon långärmad tröja för kvällen. Middagsklädseln bör vara snygg men ledig, du behöver inte klä upp dig men du ska självklart vara hel och ren vid middagarna. Det går bra att äta middag i shorts och t-shirt men inte träningskläder.

KULTUR & RELIGON
Thailand kallas ofta för leendets land. Att höja rösten och visa irritation betyder att du förlorat självkontrollen och ”tappat ansiktet” . Thailand betyder det Fria Landet och de är mycket stolta över att de aldrig blev koloniserade. Kungen är en mycket vördad och respekterad person. Tala aldrig illa om kungahuset – Thailand är ett av världens mest rojalistiska länder. 95% av befolkningen är buddhister och tror på reinkarnation. Denna livsfilosofi genomsyrar hela vardagslivet. Vid sidan om buddhismen har de en mycket starkt utvecklad tro på andar.

MAT & DRYCK
Den thailändska maten är mycket nyttig, smakrik och ibland stark. Vid en thailändsk måltid beställer du ofta 3-4 rätter och smakar lite av varje. Thailändare använder ej kniv och gaffel utan sked och gaffel.

STRANDEN OCH POOLEN
Stranden ligger precis nedanför hotellet. Den är långgrund och temperaturen i vattnet är ca. 25 grader. Solstolar och solmadrasser finns i begränsat antal. Ibland när det har blåst på kvällen kan det flyta upp tång och annat, detta brukas dock tas omhand omgående. Poolen är 70 meter lång och vid den finns många solstolar och parasoll. Vid poolenkanten kan du få massage under dagtid.

TRÄNINGSKLÄDER
Träning sker antingen inomhus i vår träningslokal eller utomhus, på Playa Plankan eller i naturen. Keps är bra att ta med då det är varmt och solen ligger på. Se också till att du smörjer in dig med solskyddsfaktor vid utomhusträningen då solen är stark. Hotellet erbjuder tvättservice.

VACCINATIONER
Vi rekommenderar att du ser över ditt skydd mot hepatit A och B. Behöver du fylla på ditt vaccin bör du göra detta senast fyra veckor innan avresa. Prata med din husläkare.

TREVLIG RESA ÖNSKAR VI PÅ SPRINGTIME!

Gustavslundsvägen 34,1tr
16751 Bromma  
info@springtime.se 
08-545 535 40

VÅRA HUVUDPARTNERS