Tränings- och upplevelse- resa Sydafrika 2016

Utflykter/Aktiviteter

Aktiviteter och utflykter som inte ingår i resans program

Alla aktiviteter och utflykter som framgår utav resans program ingår i resans pris. Det finns givetvis mer att göra än det vi inkluderat för den som inte vill ligga i solstolen och ta det lugnt. Vi kommer att hjälpa till med bokningar av andra aktiviteter för den som så önskar. Här nedan finner ni ett urval av de aktiviteter/utflykter vi rekommenderar. Vi kommer att skicka ut en bokningsförfrågan till alla anmälda resenärer i december 2015. Inget av nedan behöver alltså bokas i samband med bokningen av resan.

sydafrika ridning

Ridning Noordhoek – halvdag
Att rida på vackra Noordhoekstranden längst vattnet mot Chapmans Peak och tillbaka är en oförglömlig upplevelse för hästintresserade. En mångfald av vilda djur som valar, uttrar och sälar kan ofta ses under turen.

PRIS PER PERSON: 525 kr. Minimum 4 personer.  
Priset inkluderar häst och utrustning samt guide. Transfer ingår ej.

Kayaking från Three Anchor Bay – halvdag
En kayaktur ut på havet är ett trevligt sätt att utforska Kapstadens kustlinje. Sydafrika har den mest otroliga kustlinjen, från dramatiska sand-och kalkstensberg till klippor täckta av unika växter och rikliga utbudet av havsliv. Chansen är stor att vi ser sälar och delfiner!

CIRKA PRIS PER PERSON: 415 kr. Minimum 2 personer
Priset inkluderar utrustning och instruktör. Transfer ingår ej.

Utsikt från Taffelberget

Mountain bike längst med Taffelberget eller i Tokai Forest – halvdag
En mountainbiketur längst Taffelberget på en av de många cykelleder är ett utmärkt sätt att att få ta del av den natursköna omgivningen. Tokaiskogen är en grönskade plats som erbjuder cykelfantaster några av de bäst tänkbara lederna. Tall , gummi -och eukalyptusträd i den här skogen står ståtligt och ger skugga under de varma sommarmånaderna . Det finns några utmärkta utgångspunkter med fantastisk utsikt över Constantias vingårdar och det majestätiska Taffelberget.

PRIS PER PERSON: 930 kr. Minimum 10 personer.
Priset inkluderar utrustning och instruktör. Transfer ingår ej.

Sandboarding – halvdag
Precis som en snowboard men med sommarkläder istället för vinterställ och sand istället för snö åker vi ner för sanddynorna med båda fötterna fastspända på brädan. 

PRIS PER PERSON: 620 kr. Minimum 4 personer
Priset inkluderar bräda, bindningar och instruktör. Transfer ingår ej.

Robben Island – halvdag
Vi åker till Robben Island, som i flera perioder fungerat som fängelseö, och är mest känd för att många svarta och färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar här. Även flera av Namibias frihetskämpar hölls fängslade på fängelseön av apartheidregimen. Idag är ön ett populärt besöksmål för turister och blev 1999 uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

PRIS PER PERSON: 275 kr
I priset ingår båttur till Robben Island samt guidad tur (engelska).
Transfer ingår ej.

mandelarobbenisland

Golf – halvdag
Med fantastiska omgivningar, svala havsvindar och böljande kullar är inte konstigt att områdena kring Kapstaden ger en perfekt miljö för en bra golfrunda. Många golfbanor i detta område håller mästerskaps-klass och är både tekniskt utmanande och visuellt fängslande, vilket gör  till eftertraktade platser att spela på både för lokala amatörer till internationella elitgolfare. 

PRIS PER PERSON: Från: 750 kr. Minimum 4 personer.
I priset ingår green fee och golfklubbor. Transfer ingår ej.

golf1

Paragliding
Kapstaden är en av de mest spektakulära platserna i världen för att åka paragliding. Oftast utgår flygningen från Lions Head grund av sitt läge och den fantastiska utsikten över Taffelberget och Kapstaden. Flygningen varierar i tid beroende på vindar men sträcker sig mellan 5-30 minuter.

PRIS PER PERSON: 1225 kr
Priset inkluderar utrustning samt flygtur i tandem med instruktör. Transfer ingår ej.

Fallskärm – halvdag
På väg upp i flygplanet är utsikten minst sagt hisnande. I söder ligger ”Mother City” inklämt mellan ståtliga Taffelberget och livliga Table Bay hamnen. Längre söderut och till den bortre sidan av berget, ligger False Bay, Hout Bay och vyn över södra halvön så långt som till Cape Point. Till väst syns Robben Island – Kapstadens egen Alcatraz. Väl upp på 2700 meter är det dags för action! Först väntar ett fritt fall i en hastighet av 200 km/h innan instruktören öppnar fallskärmen på ca 1500 meters höjd och en lugn 3-4 minuters fallskärmstur mot marken.

PRIS PER PERSON: 2250 kr. Minimum 4 personer.
I priset ingår genomgång med kvalificerad tandem mästare, utrustning samt tandemhopp. Transfer ingår ej.

fallskärm1

Museum
Sydafrika har en rik historia, speciell natur och här lever många olika kulturer i samma land och inte minst i samma stad, nämligen Kapstaden. Det finns därför många intressant muséer att besöka.

Two Oceans Aquarium har många utställnigar med havsdjur och fiskar från Atlanten och Indiska Oceanen. Hajar, pingviner, sköldpaddor är bara några av djuren.

District Six Museum grundades i december 1994 och har åtagit sig att berätta historier om tvångsförflyttningar av District Six och Kapstaden. Kollektionen erbjuder en inblick i livet för de boende och ger dig en känsla av historia på plats. Guiderna som håller turer utförs personer som tidigare bott i området.

Iziko South African Museum grundades 1825 och här finns över en miljon exemplar av vetenskaplig betydelse, inklusive verktyg som är omkring 120.000 år gammal. Höjdpunkter är inspelade samtal med valar och dinosaurie dioramor.

Bo-Kaap Museum ligger i ett historiskt område och visar upp den lokala islamiska kulturen och kulturarvet. De färgglada husen, branta kullerstensgator, böneutropare och barn traditionellt klädda för Madrassa, ger en intressant inblick av en av Kapstadens kulturer.

Cape Town Diamond Museum är stadens mest gnistrande museum. Läs om de tre miljarder år det kan ta från bildandet av en diamant för sin resa till att bli en pärla. Med vackra illustrationer och kopior av kända diamanter ges en fascinerande titt på spännande juveler och deras historia.

CIRKA PRIS FÖR ENTRÉ: Från: 50 kr-125 kr 

Shopping
I Kapstaden finns två stora shoppingcenter. Det ena ligger i V&A Waterfront i hjärtat av hamnen. Här finns många internationella varumärken men även lokala klädaffärer, hantverkare och butiker som säljer smyken och ädelstenar. Mellan butiker och restauranger underhåller afrikanska muSikanter och akrobater. På sommaren uppträder även många band på scenen som ligger vid en av ingångarna till shoppingcentret. Ett annat shoppingcenter är Canal Walk som ligger tio minuter från centrum. Här finns över 400 affärer som erbjuder allt och lite till. Det lockar tusentals internationella besökare varje år med sin spektakulära arkitektur, rymliga galleria och enastående utbud av lokala och internationella varumärken.