Tränings- och upplevelse- resa Sydafrika 2016

Kapstaden/Sydafrika

Eftermiddagslöpning

Kapstaden

Efter Johannesburg är Kapstaden Sydafrikas näst största storstadsområde med ca 3,7 miljoner invånare i storstadskommunen, City of Cape Town Metropolitan Municipality. I centralorten bos ca 500 000 människor. Staden är även känd som ”Moderstaden”. Kapstaden är den lagstiftande staden i landet och parlamentet har sitt högsäte här medans regering och president finns i Pretoria.

Kapstaden by night

Kapstaden är känt för sin avslappnade atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning, Capetonians; hittar alltid en anledning att fira och njuta av livet i stort och just därför är utbudet av restauranger, barer och nattklubbar stort. Kapstadens gator myllrar också av kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk som valt denna stad för att maximera sin livskvalité.

Giraff

Kapstaden lockar årligen mängder av turister tack vare sitt goda klimat, fina miljö och välutvecklade infrastruktur. Närheten till fina naturupplevelser och ett rikligt djurliv bidrar också. De som är intresserade av mat och vin besöker så klart vinlandet och någon av alla de vingårdar som finns.