Training Camp Sälen

Träning

Passa på att prova så mycket som möjligt, Training Camp Sälens aktivitetsutbud har något för alla. Våra Sälen-veckor innehåller allt som vi normalt erbjuder under en Training Camp-vecka men vi kryddar med extra innehåll utifrån vad fjällvärlden och Lindvallen erbjuder.

Löpning

Morgonjogg och aningen tuffare löppass på eftermiddagen. Förutom löppass med allt från backträning till distanspass blir det även en hel del trailpass. Orientering och tävlingen ”pricka-tiden” kommer också att finnas med. I Sälen finns stigar och leder som gör att alla kan vara med på sin egen nivå vare sig du är expert eller nybörjare, stor eller liten.

Utomhusgymmet i Lindvallen

Utomhusgymmet är byggt helt i trä och är skapat i samarbete med alpina landslaget. Placeringen är kullen mellan Ski Lodge och Lindvallen Fäbod. Där finns både lättare och tyngre maskiner/vikter, för att alla ska ha möjlighet att köra ett skönt träningspass ute i fjällmiljön. Stanna till på gymmet under joggingrundan, stretcha eller kör ett styrkepass. Vi kommer att köra alla pass vi kan utomhus, men det finns även ett innegym.

Yoga och avslappning

Varje morgon kan du välja att börja dagen med ett skönt yogapass för att kroppen ska få vakna på ett lugnt och bra sätt. Under veckan kompletteras morgonyogan med ytterligare rörelse- och smidighetspass.

Cykling

Det är härligt att uppleva fjällvärlden från cykelsadeln. Alla kan cykla på sin nivå, banor och leder är byggda för både experter och nybörjare. Sälen Bikepark ligger i Gustavbacken och du tar med cykeln upp i liften. Vi har leder för barn, nybörjare men även för de som söker en större utmaning. På Lindvallen finns bra XC-cykling med fina grusvägar, skogsvägar och stigar i olika svårighetsgrader och karaktär. Våra XC-leder utgår från ledcentralen vid Snötorget.
Det finns flera cykelland och en downhillbana för barn där det är kul att lära sig att cykla bland balansbrädor, hopp och gupp. Vi kommer att ha ledarledd mountainbike-cykling men det krävs att man har med sin egen cykel.

AIM Challenge – Multisport för alla!

AIM Challenge är en rolig multisporttävling som går av stapeln när Training Camå pågår. Tävlingen arrangeras lördagen den 6 augusti och den går att anmäla sig till även om tävlingen ligger utanför vårt ordinarie program. Här hittar du mer info om tävlingen.

Träningsschemat

Här hittar du ett exempel på hur träningsprogrammet kan se ut under en Training Camp-vecka i Sälen. 

 

Klicka här för att se programmet för V30 F&S

Klicka här för att se programmet för V31 Multisport Familj