Training Camp Senior i Portugal

Bekräftelse Training Camp Senior

Tack för din bokning till training camp senior i portugal!

Här kommer information om vad som gäller fram till avresa. 

Färdhandlingar tillsammans med veckans program mailas ut ungefär två veckor innan avresa. 

Namn på bokningen/biljetten:

Ditt tilltalsnamn och alla efternamn (om flera) ska stavas så som det gör i passet. Det är ditt ansvar att kontrollera att ditt namn är rättstavat.  

Resevillkor: 

När du betalat in din handpenning har du bekräftat att din bokning är korrekt och du godkänner samtidigt våra resevillkor. Där framgår bland annat avboknings- och ändringsvillkor. 
Läs våra resevillkor: 

avbokning & avbeställningsförsäkring

Ingen avbeställningsförsäkring ingår i resan. Samtidigt är det väldigt viktigt att du är försäkrad om olyckan dessvärre är framme och du blir tvungen att avboka. Det är vanligt att redan ha ett skydd i exempelvis sin hemförsäkring eller via sin bank. Ta reda på vilket skydd du har och om du inte redan har ett fullgott skydd rekommenderar vi starkt att du tecknar vår försäkring genom försäkringsbolaget Gouda, som kostar 7% av resans pris (läs mer). Den täcker oförutsedda händelser så som sjukdom. Den tar även hänsyn till resans syfte, vilket med Springtimes reser innebär en träningsresa – det gör att den även täcker om du skulle skada dig och inte kan tillgodogöra dig träningen. Här kan du läsa mer om avbokning och avbokningskostnader.

Detta ingår i din resa:

  • Flyg inklusive alla skatter och bagage (ej måltid)
  • Transfers t/r flygplats-hotell
  • Logi på bokat hotell & rumskategori
  • Halvpension – frukost & middag med måltidsdryck (ej alkohol)
  • All träning och föreläsningar enligt program inkl. bergspasset*
  • Fri användning av gym på bokat hotell
  • Reseledning och service av Springtime 

Observera att du äter på bokat hotells restaurang.

*Under vissa frivilliga utflykter tillkommer transport och matkostnader till självkostnadspris

TURISTSKATT:

Myndigheterna i Vila Real de Santo António (VRSA) tar ut en turistskatt på hotellövernattningar. Skatten är på 1€ per natt/person och till en gräns på max 7€, oavsett vistelsens längd. Skatten betalas direkt till hotellet. Barn under 11 år betalar ingen skatt och barn mellan 11-14 år betalar 0,5€/natt.

Tilläggsval: 

  • SAS plus: 675 kr per väg – 2*23 kg i bagage, mat på planet samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge (där tillgängligt). Det finns ingen SAS Lounge på flygplatsen i Faro.
  • Avbeställningsförsäkring: 7% av resans pris (läs mer)
  • Anslutningspaket: Anslutningsflyg tur & retur till Arlanda inklusive en övernattning på Best Western Plus Park Airport Hotel. Från alla orter som SAS trafikerar. Pris: 2450 kr

om resan

Resan är en gruppresa med alltifrån 50-250 resenärer varje vecka fördelat på tre hotell. Dunamar är Springtimes huvudhotell. Det innebär att program och aktiviteter utgår därifrån samt att de flesta resenärer och alla ledare bor där. Prime och Alcazar ligger ungefär 300m bort.

FIM Sand Races World Cup – Monte Gordo Sand Experience 2024

I november 2024 är det återigen dags för den andra upplagan av FIM Sand Races World Cup 2024, en internationell off-road-mästerskapsserie i sandracing. Detta mästerskap sträcker sig över sex evenemang på olika platser i världen, och i år kommer det bland annat att arrangeras på stranden i Monte Gordo. Evenemanget kommer att äga rum mellan den 22-24 november.

Monte Gordo var även värd för detta motorcykelrace under hösten 2023. För entusiaster av fart och adrenalin är detta ett händelserikt evenemang att åskåda. Under tävlingsdagarna kommer dock strandträningen att vara begränsad, och det förväntas vara så 1–2 dagar innan samt en dag efter själva evenemanget.

Även om tillgången till strandträning är begränsad under dessa dagar kommer vi fortfarande att ordna morgonjogg och stavgång längs stranden som vanligt. Vi kommer däremot inte kunna erbjuda träning på plankan eller buren på stranden under denna period. Vi kommer istället att arrangera träningspass på poolterrassen på Dunamar, och i hotellets omtyckta crossfitbur under de dagar då strandträning inte är möjlig. För att säkerställa att du får ut det mesta av din vistelse kommer vi även att erbjuda ett varierat utbud av spännande träningsutflykter med bland annat strandträning på annan ort. Se nedan hur vårt program såg ut under evenemangsdagarna förra året.

Portugal Senior v. 46 2023
Portugal Senior v. 47 2023

Flyg:

Dina flygtider hittar du i din bokningsbekräftelse som är bifogad. Notera att flygtiderna kan ändras. 

Flyger vi med SAS (SK) gör vi detta i SAS Go eller Norwegian (DY eller D8) där ett incheckat bagage på 23 kg per person ingår. Mat finns till försäljning.

Eurobonus och klimatkompensation

SAS klimatkompenserar flyget för alla deras Eurobonusmedlemmar. Är du inte medlem så rekommenderar vi dig därför att bli det, vilket är helt gratis: SAS hemsida.

inresa

Det är ditt ansvar att uppfylla de formella kraven för inresa. Håll dig därför uppdaterad om vad som gäller.

Pass
Portugal är medlem i EU och Schengensamarbetet. Vid resa inom Schengenområdet måste du kunna uppvisa giltigt pass eller det nya nationella ID-kortet där medborgarskapet framgår.

övrigt

Svenskar är berättigade till allmän portugisisk sjukvård förutsatt att man kan uppvisa ett europeiskt sjukvårdskort. Sådant kort erhålls från försäkringskassan. Den allmänna sjukvårdsstandarden är i genomsnitt lägre än i Sverige. Europeiskt sjukförsäkringskort

Privatkliniker/sjukhus finns att tillgå och håller god standard. Konsultationerna kostar ca 90 euro och ersätts ej av försäkringskassan (se över om du har en reseförsäkring som täcker detta)

Följ gärna oss på sociala medier: 

Instagram : Tryck här eller hashtagen #springtimetravel
Facebook: Tryck här
Nyhetsbrev: Signa upp här

Erbjudanden & Partners

VIP-rabatt i Runner’s Store

Som Springtime-resenär får du 20% rabatt på skor och kläder hos Runner’s Store och 10% på elektronik och tillbehör från Garmin. Ange koden: SPRINGTIME24

 

Springtime Resor AB
Gustavslundsvägen 137,167 51 Bromma

E-post: info@springtime.se
Telefon: 08-545 535 40

VÅRA HUVUDPARTNErs

 

 

varmt välkommen på en resa med oss! 

7