Training Camp Portugal Höst 2017

Mat & Dryck

trekockarDen svenska kocken i Portugal – Nyhet 2017
I år storsatsar Springtime på en förhöjd matupplevelse i Portugal. Fokus kommer att ligga på mat- och träningsglädje i kombination. Vi skickar ner en svensk välrenommerad kock som under alla veckor hjälper oss att lyfta smak- och matupplevelsen till både frukost och middag. Vissa veckor gästspelar även välkända svenska kockar – håll utkik!

  • Matsalen får ett ansiktslyft.
  • Öppettiderna förlängs.
  • 1 glas vin till middagen ingår.
  • Ny livsmedelspartner förhöjer maten.

Robert Melin – ansvarig kock i Monte Gordo
Robert brinner för matlagning och har jobbat som kock i snart 30 år. Med den enkla affärsidén att laga riktigt god mat från hela världen med bra råvaror har han kommit långt.  

Vad innebär satsningen på maten?
– Det som är nytt är att vi satsar på kvalitet. Vi kommer att finnas på plats hela tiden och vara väldigt lyhörda för gästernas önskemål.

Kommer du att använda lokala råvaror?
– Vi letar redan nu efter närproducerade råvaror såsom grönsaker, kött och mejeri.

Havet ligger ju ett stenkast från hotellet och där finns det mycket gott att hämta! 

Varför är det viktigt att äta bra när man tränar mycket?
– För att orka med en vecka full av träningsaktiviteter är det otroligt viktigt med bra mat! Rikligt med protein, fett, vitaminer och en del kolhydrater också. En välbalanserad diet med kvalitet.

Det finns många olika åsikter om vad man bör äta och vad som är nyttigt. Särskilt omdiskuterat nu för tiden är nog kolhydraternas vara eller icke vara. Viktigast tycker jag är att man undviker tillsatser, transfetter och bearbetade livsmedel. Och att man tar det extra lugnt med sockret. 

0020530B

Maten på hotellet
Frukostbuffé: Frukt, yoghurt, olika sorters bröd, pålägg, granola och flingor, havregrynsgröt, kokta ägg, äggröra och bacon, kaffe och te och nypressad apelsinjuice.

Middagsbuffé: 
Förrätt  Dagens soppa, varieras varje dag. Stort salladsbord med lokalt odlade grönsaker.

Huvudrätt: Fisk, kyckling eller kött som huvudmål samt potatis, pasta eller ris.
Till detta serveras olika såser, färska kryddor och ost. Huvudrätterna varieras med
influenser från väst, öst och norr.

Efterrätt: Frukt och olika sorters desserter. 

Dryck: Öl, vin eller alkoholfritt.

Till middagen serveras bröd, smör och ost.

0000987B