Training Camp Portugal
Höst 2018

Utflykter

Bergspasset – ingår i ditt träningspaket!
Varje torsdag åker vi upp till bergen, ca 30 minuters bussresa. Där uppe är utsikten ofta milsvid och terrängen mer kuperad än runt hotellområdet.

Här kan du välja mellan att gå 8 eller 10 km, med eller utan stavar, eller springa 10 eller 14 kilometer i den fantastiska naturen. Vill du springa riktigt långt kör du båda sträckorna.Det går upp och ned genom blomsterängar och bergsluttningar, du passerar åkermark, apelsinlundar, åsnor och getter. En härlig utflykt för alla sinnen! Under våra löparveckor finns även möjlighet att springa tillbaka till hotellet, en tur på ca 25 km. 

Start och mål är vid ett kafé i den lilla byn Odeleite. De som kommer tillbaka först sätter sig och fikar i lugn och ro. När alla är klara kör bussarna tillbaka till hotellet lagom till lunch. Många som åkt med oss tidigare tycker att den här utflykten är veckans höjdpunkt, så missa den inte! 

Inspirationsfilm från Bergspasset

Utflykter att köpa till

Heldagstur till Sevilla
Två timmars bussresa från Monte Gordo, ca 17 mil. Onsdagar 07.30-18.00 med engelsktalande guide. Biljett till denna tur köper du på plats i Portugal för 45 euro. 

Avslutningsmiddag
Middag på restaurang Panoramico inklusive mat, dryck och transport. En stämningsfull och rolig avslutning på en härlig och intensiv träningsvecka – sista kvällen med gänget!

Disco på Nox
Efter avslutningsmiddagen kan du följa med på den omtalade disconatten på Nox. Discot är litet och mysigt och abonnerat endast för oss! Här blandas musiken med allt från svensk schlager till amerikansk pop och portugisisk tango. Stämningen är skyhög!

Tips på aktiviteter att göra på egen hand
Förutom de fina träningsmöjligheterna finns det även mycket annat att göra i omgivningarna runt Monte Gordo. Här är några exempel på trevliga städer att besöka och fina utflykter du kan göra, allt inom några mils avstånd från vårt hotell.

Vila Real de San António – ”Spanien-turen”
Sista staden innan den spanska gränsen är Vila Real de San António. Den har en pittoresk hamn med en underbar utsikt över floden Guadiana, som mynnar ut i Atlanten tre kilometer från Monte Gordo. En trevlig utflykt är att ta färjan över floden till den vackra spanska staden Ayamonte – den vita staden. Färden tar bara 20 minuter och här hittar du flera mysiga restauranger, kaféer, pubar och marknader för den som vill shoppa.

Olhao
Olhao är det första samhället österut från provinshuvudstaden Faro. Olhao är en livlig hamnstad som bevarat sin karaktär. Staden är särskilt berömd för sina musslor och skaldjur och fiskmarknaden anses vara Algarves bästa.

29 sep-6 oktober 2018, Teater- & Träningsläger med Glada Hudik-teatern

För fjärde året i rad arrangerar Glada Hudik-teatern och Springtime ett teater och träningsläger i Monte Gordo - Portugal. Det blir en vecka fylld av teater, dans, musik och massor av roliga träning...
FRÅN 13 995 SEK

6-13 oktober 2018, Maxat med Friskis&Svettis

Häng med oss och Friskis&Svettis på träningsresa! Föreställ dig en orörd strand med mjuk sand. Det är på det sköna underlaget du börjar din träningsdag. Varje morgon när solen går upp kör vi jogging, ...
FRÅN 12 995 SEK

13-20 oktober 2018, Träningskick på Algarvekusten!

Höstens träningskick! Vad sägs om yoga, löpning, styrka/fys eller dans på stranden och padeltennis eller fotboll med Korpen? Du väljer det på schemat som ger dig träningsglädje! ...
FRÅN 12 495 SEK

20-27 oktober 2018, Fullt ös med bredd!

En härlig vecka med ett proppfullt smörgåsbord av all möjlig träning du kan tänka dig. Fokus ligger på det breda sortimentet för att du ska få chansen att prova på så mycket som möjligt! ...
FRÅN 8 950 SEK

27 oktober-3 november 2018, Familjeveckan

Det är här hela familjen samlas och har roligt tillsammans med sol, bad, träning, lek, dans, yoga, spring och bus. Träningsglädjen är total och det kokar av aktivitet och glädje hela veckan igenom!...
FRÅN 8 950 SEK