Training Camp Portugal

Biljettbrev Portugal vår

lopning soluppgang-3640

Hej, 

Nu är det snart dags för din resa till Training Camp Portugal. Bifogat finns dina färdhandlingar. Läs igenom dem och kontrollera att samtliga uppgifter stämmer. Om du hittar något som är felaktigt ber vi dig att omgående kontakta oss.

Vecka 21 – 20/5 – 27/5
Veckans Program

Flygtider/incheckning

Flygtider, flightnummer och “Reservation no” framgår av dina färdhand­lingar. För incheckning på flygplatsen är det ditt Reservation no du använder (numret består av siffror och bokstäver i en följd). Med fördel skriver du ut dina färdhandlingar eller spar ner dem och har dem lättillgängliga. Tiderna är lokala och med reservation för tidta­bellsändringar. Kontrollera alltid korrekta avgångstider med luftfartsverket, www.lfv.se. Incheckningen öppnar 2 timmar innan avresa och stänger 50 minuter innan avresa. Måltid på planet ingår inte.

Anslutningspaket/Arlanda hotellby

Har du bokat anslutningspaket genom oss har du även fått dessa färdhandlingar. Om något är oklart vänligen kontakta oss omgående.

Bagage

Med SAS får varje resenär får ha 1 väska á 23 kg incheckat bagage samt 8 kg som handbagage. Resenärer med Norwegian har 2 väskor á 20 kg bagage samt 10 kg handbagage. Handbagaget får ej överstiga måttet 55 x 40 x 23 cm. Har du golfbag eller annan skrymmande utrustning måste detta betalas för på flygplatsen eller förbokas via SAS eller Norwegian.

Transfer

För alla som reser på ordinarie resa ingår transfer: flygplatsen – hotellet – flygplatsen. Våra guider möter upp er utanför tullen på flygplatsen i Faro (Springtime-skylt) och visar er till våra transferbussar för vidare transport till Monte Gordo. Transfertiden är normalt ca. 45 minuter. Vid eventuella problem når du personal på flygplatsen i Faro direkt på: +351 965 163 593

yellow yoga badstänk

Yellow Monte Gordo Beach Hotel

Vid incheckning på hotellet måste samtliga uppvisa sitt pass. Frukost och middag ingår i resans pris och vid entrén till restaurangen ska du uppge ditt rumsnummer. Om du önskar byta ut middagen mot lunch måste det meddelas hotellreceptionen dagen före. På hotellet finns en inomhuspool (vid bad i denna krävs badmössa) och två utomhuspooler. Kostnadsfri Wifi i hotellets lobby. 

Journummer

Vid AKUTA händelser innan avresa, utanför kontorstid 09.30-16.30 mån – fre, kontakta oss på 08-545 535 40 och välj 9 så kopplas ni vidare till jouransvarig. På plats i Portugal når du vår personal dygnet runt via hotellets reception.

Hotellreceptionen: +351 281 008 900

EXTRA AKTIVITETER

Även om ni är på Training Camp kan det vara roligt och skönt att ta en dag ledigt från träningen. Algarvekusten har mycket att erbjuda, allt från kultur och natur till shopping och äventyr. Nedan finner ni ett urval av de utflykter som ni bokar och betalar på vårt servicekontor.

1. Heldagstur till Sevilla

Två timmars bussresa från Monte Gordo, ca 17 mil. Onsdagar 07.30-18.00 med engelsktalande guide. Biljett till denna tur köper du på plats i Portugal. 

2. Bergspasset

På torsdagen anordnar vi en utflykt som av många resenärer anses vara veckans höjdpunkt. Vi åker till Odeleite, en lite by i bergen ca 30 min bussresa från Monte Gordo. Där finns vandringsleder i vacker natur där vi går med eller utan stavar, joggar eller springer. Efteråt kan du pusta ut på ett litet café med vacker utsikt över bergen. Bergspasset ingår i resans pris.

3. Sista kvällen med gänget

Efter avslutningsmiddagen kan du följa med på den omtalade disconatten på Nox. Discot är litet, mysigt och abonnerat endast för oss! Här blandas musiken med allt från svensk schlager till amerikansk pop och portugisisk tango. Stämningen är skyhög! 

160331TCPortugalFamiljBergspass-7391_ljusare

SERVICE PÅ PLATS

Välkomstmöte

Klockan 10.00 på söndag är du välkommen till vårt välkomstmöte. Det hålls på samma plan som hotellets reception. Här får du praktisk informtion och presentation av veckans ledare och program.

Servicekontoret

Vårt servicekontor är öppet varje dag. Där kan du få hjälp med bl a bokningar av utflykter, hyrbil, låna utrustning. Öppettider framgår av programmet som delas ut på välkomstmöte. 

Behandlingar

Under de flesta veckor har vi en egen naprapat eller massör i Portugal. Du bokar tid på plats. Alla våra naprapater och massörer är legitimerade. 

MÅLTIDERNA

I resans pris ingår frukost och middag som serveras i vår egen matsal (vi äter middag i hotellets stora matsal fre & lör). Frukostbuffén är riklig med bl. a. ägg, bacon, olika sorters bröd och pålägg, grönsaker, frukt, juice, kaffe och te. Granola, müsli, olika sorters frön m.m. från vår nya partner Risenta. 

Även middagen serveras som buffé med flera huvudrätter, inklusive vegetariska rätter och en stor salladsbuffé. Till maten finns vatten, öl, juice, eller läsk, efter maten serveras frukt och olika desserter. 

Öppettider: Frukost: 07.30-10.00.
Middag: 18.30-20.30. (21.30 på ankomstdagen).

Du har möjlighet att byta ut middag mot lunch om du meddelar hotellreceptionen dagen före. Lunchbuffén går i samma stil som middagen men serveras i hotellets stora matsal.

strandspring 3

VÄRT ATT VETA

Apotek Akutmottagningar och apotek finns i Monte Gordo. Det finns alltid apotek som har jouröppet på helger och kvällar.

Dricks Är du nöjd med servicen och måltiden är det normalt att lägga omkring 5–10 procent i dricks.

Dricksvatten Kranvattnet är drickbart, men smakar inte som det vi är vana vid.

Elektricitet 220 volt och samma typ av kontakter som i Sverige, ingen adapter behövs.

Pass och visum Vid inresa som vanlig turist och svensk medborgare är det inte nödvändigt med visum till Portugal. Men kontrollera att ditt pass är giltigt innan du reser.

Sol Solen är starkare än hemma så tänk på att använda hög solskyddsfaktor.

Ringa hem Landskoden till Sverige är 0046 , Norge 0047 och Portugal är 00351. 

Tidsskillnad Minus en timme (GMT).

Valuta och kreditkort Valutan i Portugal är Euro. Kreditkort som VISA och Mastercard kan användas på många restauranger, hotell och butiker. Bankomater är vanliga och kallas Multibanco (MB).

Larmnummer Vid nödfall lokalt, ring 112 för polis, brandkår och ambulans och be att få tala med en engelsktalande person.

Wi-Fi Trådlöst internet finns i receptionen och i baren utan kostnad men är inte lika snabbt som vi är vana vid. Bättre nät finns på internetcafét Nox ett par hundra meter från hotellet. 

Öppettider – Generellt har butiker öppet 09.00 -19.00 mån – fre och till 13.00 på lördagar, men många butiker och varuhus i städerna har öppet längre än så. Mindre butiker har ofta lunchstängt mellan 13.00 – 15.00. Bankerna är vanligtvis öppna kl 08.30 -15.00, måndag till fredag. De flesta affärer, hotell och restauranger tar kort.

TIPS

 • Ta med tvättmedel, klädnypor och tvättlina för svettiga träningskläder.
 • Pass och biljetter. Tänk på att ditt tilltalsnamn måste vara exakt samma i passet som på biljetten. Dubbel-
  kolla så stavningen stämmer, annars gäller inte biljetten.
 • Europeiska sjukförsäkringskortet.
 • Kopiera kreditkort och pass, då är det lättare att få nya snabbt.
 • Ta med telefonnummer till din bank där du kan spärra ditt kort om det skulle bli stulet.
 • Reseförsäkring – se över dina försäkringar.
 • Märk bagaget med namn, telefonnummer och adress.
 • Körkort (om du vill hyra bil).
 • Skriv upp telefonnummer till oss så att du har det med dig hela tiden.
 • Kom ihåg kamera eller mobiltelefon, för bilder!
 • Ta med en badhandduk för användning på stranden
 • Ta med en egen badmössa för hotellets inomhuspool (annars går det att köpa)

PROVA 2 NUMMER AV VÅRA TIDNINGAR KOSTNADSFRITT

Klicka på respektive tidning för att beställa 2 nr gratis.

RW omslag WH_well omsalg BC omslag

Vi önskar dig en trevlig resa! 
Med vänliga hälsningar

Springtime 

Gustavslundsvägen 34,1tr – 16751 Bromma – 
E-post: info@springtime.se – Telefon: 08-54553540

 

Våra huvudpartners:

logopack-nya-partner