Training Camp Kreta

Kreta – 26 apr-3 maj 2018 Yoga Boost

26/4-3/5 Yoga Boost.
En vecka för dig som är nyfiken på yoga, som vill lära dig mer, få inspiration till att kunna få in yoga i din vardag. Eller kanske är du inbiten yogi som längtar efter påfyllning och fördjupning i din egen yogapraktik. Kanske vill du bara komma bort, träffa likasinnade i varm och tillåtande miljö långt från vardagsbruset.

Vi kommer även att tillsammans göra två vandringar, en på 6.5 km och en lite längre där yoga och meditation blir en självklar del av vår vandring.

Du kommer att ha möjlighet att prova på olika typer av yoga som tex:
Yinyoga
Hathayogaflow
Stress Release yoga

BESKRIVNINGAR AV YOGA

YinYoga
YinYoga passar alla och kännetecknas av stilla sittande eller liggande positioner. Varje position hålls i 3-5 min. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som vi jobbar med.
Några fördelar med YinYoga:
– mycket avslappnande
– minskar stress och oro
– kompletterar övrig yogapraktrik och träning
– ökar flöde av energi och livskraft, Prana

Hathayogaflow
Ett dynamisk och ett roligt yogapass. Där vi fokuserar på att hitta både styrka och smidigt genom olika yogapositioner. Betoning blir på linjering och energiflöden. 

StressRelease
StressRelease är du nyfiken på hur du kan hjälpa kroppen att släppa stress & muskelspänningar? Är du redo att skaka om din tillvaro? Kroppens egna läkemekanism hjälper dig att bli av med muskelspänningar, inre oro, frigöra stress och obearbetade känslor. Återställ kroppens naturliga balans med hjälp av enkla övningar.

 

Föreläsningar/Workshops som erbjuds under veckan är bl a:
Ayurveda – Vilken är din kroppstyp
Varför yoga är bra vid stress
Andning och olika andningstekniker

BESKRIVNINGAR AV FÖRELÄSNINGAR

Ayurveda och din kroppstyp
Lär dig om grunderna i Ayurvedan och ta reda på vilken kroppstyp just du har, detta för att skapa rätt förutsättning för balans och hälsa.

Stress
Vad är stress egentligen?
Stresshormoner och dess uppgift, stress börjar alltid i hjärnan, hur påverkas nervsystemet? Vad händer i kroppen vid stress och när blir den skadlig? Hur påverkas vårt näringsupptag och vår sömn av stress? Hur påverkas vårt sinnet? Hänger kropp och sinne ihop? Varför är yoga och andning så bra mot stressens negativa effekter.

Andning
Andningsanatomi – ur ser vi ut inuti och hur fungerar andningen – Vad är näsandning bra för – Andning som detox – Pranayama – Yogisk andning – Sex olika andningstekniker.

Se länk för hela veckans utbud av yogaformer och föreläsningar.

 

Instruktörer på plats

  • Anci Näslund

  • Sophie Djusberg

  • Maria Moberg

  • Annika Lans

  • Johanna Bouveng