Training Camp Costa Blanca- Spanien

Training Camp Costa Blanca Biljettbrev

Hej, 

Sportigt i Spanien med Friskis&Svettis och Springtime!
Nu är det snart dags för din resa till härliga Costa Blanca och Oliva Nova. Bifogat finner du dina flygbiljetter och nedan lite matnyttig information. 

Program och välkomstbrev 30 september – 7 oktober.

Läs Friskis&Svettis välkomstbrev via denna länk.

Se veckans program 30/9-7/10 via denna länk.

 
Flygtider/incheckning

Flygtider, flightnummer och “Reservation no” framgår av dina färdhand­lingar. För incheckning på flygplatsen är det ditt Reservation no du använder (numret består av 6 siffror och bokstäver i en följd). Med fördel skriver du ut dina färdhandlingar eller spar ner dem och har dem lättillgängliga. Tiderna är lokala och med reservation för tidta­bellsändringar. Kontrollera alltid korrekta avgångstider med luftfartsverket, www.lfv.se. Incheckningen öppnar 2 timmar innan avresa och stänger 50 minuter innan avresa. Måltid på planet ingår inte.

På denna resa har vi tre flygavgångar och de är enligt nedan tider. Det du bokat framgår av bekräftelser och faktura du fått samt på dina flygbiljetter bifogat i detta utskick.

Flygalternativ 1:
SK1853 30SEP ARNALC 1515 1920 (SAS) 
SK1574 07OCT ALCARN 1925 2315 (SAS)

Flygalternativ 2:
DY4201 30SEP ARNALC 0755 1150 (Norwegian)
SK1854 07OCT ALCARN 2020 0010+1 (SAS)

Flygalternativ 3:
D85375 30SEP CPHALC 2035 2355 (Norwegian)
D85374 07OCT ALCCPH 1645 2000 (Norwegian)


BAGAGE

Med SAS får varje resenär ha 1 väska á 23 kg incheckat bagage samt 8 kg som handbagage. Resenärer med Norwegian har 2 väskor á 20 kg bagage samt 10 kg handbagage. Handbagaget får ej överstiga måttet 55 x 40 x 23 cm. Har du golfbag eller annan skrymmande utrustning måste detta betalas för på flygplatsen eller förbokas via SAS eller Norwegian.

Transfer

För er som bokat Örebrobussen kommer den avgå från Friskis & Svettis, Kvarnen, Fredsgatan 25 den 30/9 kl. 10:30 och ni släpps av på samma ställe vid återkomsten den 8/10 (ni landar den 7/10 men kommer inte vara i Örebro förrän den 8/10).

För alla som reser på ordinarie resa, ingår transfer t/r flygplats-hotell. Efter du hämtat ditt bagage och gått ut i ankomsthallen titta efter Springtime/Friskisskylt, du visas till våra transferbussar för vidare transport till vårt hotell. Transfertiden är lite drygt 1 timme.

Oliva Nova Beach & Golf Resort

Hotellet ligger ca 9 mil norr om Alicante flygplats. I resan ingår frukost och middag, lunch så kan du antingen äta restaurangens buffé alternativt äta något lättare i baren vid lobbyn. Alla rum har en minibar där du kan förvara enklare förtäring. Ca 700 meter från hotellet finns en enklare matbutik där du kan handla vatten, frukt osv. I staden Oliva, ca 7 km norrut finns 2 olika matbutikskedjor, en Mercadona och en Masymas där du kan göra lite större matinköp. Inom hela hotellområdet är det fri wifi. Det ingår ett fritt SPA-besök per person och vecka. Vill du spela tennis så finns det banor som kostar 16 eur/timme och hyra av racket 3 eur. Cyklar kommer finnas för uthyrning så du kan ta sig in till Oliva.

Restaurangens öppettider:
Frukost: 07.00-10.30
Middag: 18.00-21.00

 

Välkomstmöte

På söndag klockan kl. 09.30 håller vi ett välkomstmöte på
hotellet. Här får du mer information om veckan samt en
presentation av ledarstaben. Kl. 10.30 gör vi en rundvandring på hotellområdet som avslutas uppe vid sportcentret. Ha träningskläder på dig, vi rivstartar med ett pass uppe vid sportcentret.

Utflykter

Bergspass
På torsdagen kör vi ett bergspass där vi åker buss i ca 50 minuter innan vi når utgångsplatsen. Det är en något strapatsrik vandring som tar ca 3 timmar. Bra klädsel är alltså träningskläder samt ett par stadiga löparskor, man behöver inte vandringskängor. Det finns möjlighet att denna dag beställa ett litet lunchpaket av hotellet alternativt att du inhandlat det på egen hand. Viktigt att ha du tar med dig vatten. 

Geocatching
Vi kommer att köra en aktiv ”orienteringsutmaning” där vi bildar olika team. Varje team får en GPS och med hjälp av denna letar vi efter skatter. Den som hittar flest skatter på kortast tid vinner. Skatterna kan vara gömda var som helst i det område vi befinner oss i.

Journummer

Vid AKUTA händelser innan avresa, utanför kontorstid kl 09.30-16.30 mån – fre, kontakta oss på 08-54553540 och välj 9 så kopplas ni vidare till jouransvarig. 

Service på plats

Springtimes platsansvariga finns på plats i lobbyn på utsatta tider för att svara på eventuella frågor. Du kan alltid nå ledare genom att fråga i receptionen. 

VÄRT ATT VETA

Apotek
Sjukvård och apotek finns om olyckan skulle vara framme,öppet-tider på apoteken brukar normalt vara mellan kl. 09.30-20.00 (siesta kl. 13.30-16.30). 

Dricks
Är du nöjd med servicen och måltiden är det normalt att lägga omkring 5–10 procent i dricks.

Dricksvatten
Kranvattnet är drickbart men kan smaka en del klor. Vi rekommenderar köpt vatten då våra magar kanske inte tål den bakteriekultur som finns i Spanien.

Elektricitet
220 volt och samma typ av kontakter som i Sverige, så ingen adapter behövs.

Larmnummer
Vid nödfall lokalt, ring 112 för polis, brandkår och ambulans och be att få tala med en engelsktalande person.

Pass och visum
Vid inresa som vanlig turist och svensk medborgare är det inte nödvändigt med visum till Spanien. Men kontrollera att ditt pass är giltigt innan du reser.

Ringa hem
Landskoden till Sverige är +46.

Sol
Solen är stark så tänk på att använda hög solskyddsfaktor när solen är framme.

Tidsskillnad
Ingen.

Valuta och kreditkort
Valutan i Spanien är Euro. Kreditkort som VISA och Mastercard kan användas i stort sett överallt. Det är dock bra att ha lite lösa euros till mindre inköp.

Öppettider
Generellt har butiker öppet 10.00 – 21.00 mån – lör, mindre butiker har ofta lunchstängt mellan kl. 14.00 -17.00. Bankerna är vanligtvis öppna kl 08.30 -14.00 måndag till fredag.

 

TIPS

 • Tvättmedel, klädnypor och tvättlina för svettiga
  träningskläder.
 • Pass och biljetter. Tänk på att ditt tilltalsnamn måste
  vara exakt samma i passet som på biljetten. Dubbelkolla
  så stavningen stämmer, annars gäller inte biljetten.
 • Försäkringskassans EU-kort.
 • Kopiera kreditkort och pass, då är det lättare att få
  nya snabbt om du skulle bli av med dem.
 • Ta med telefonnummer till din bank där du kan
  spärra ditt kort om det skulle bli stulet.
 • Reseförsäkring – se över dina försäkringar.
 • Eladapter behövs ej.
 • Märk bagaget med namn, telefonnummer och
  adress.
 • Körkort (om du vill hyra bil).
 • Skriv upp telefonnummer till oss så att du har det
  med dig hela tiden.
 • … och kom ihåg kameran/mobiltelefonen!

PROVA 2 NUMMER AV VÅRA TIDNINGAR KOSTNADSFRITT

Klicka på respektive tidning för att beställa 2 nr gratis.

RW omslag   BC omslag

Vi önskar dig en trevlig resa! 
Med vänliga hälsningar

Springtime 

Gustavslundsvägen 34,1tr – 16751 Bromma – 
E-post: info@springtime.se – Telefon: 08-54553540

VÅRA HUVUDPARTNERS: