Training Camp Costa Blanca- Spanien 2018

Omgivningar

ALC ON överblick anlaggning 2

Hotellet ligger mitt i mellan Alicante (11 mil) och Valencia (7,5 mil). Vi flyger till Alicante och åker buss genom vackert landskap i ca 1 timme 20 minuter. Landskapet kantas av berg i väst och hav i öst. På vägen från Alicante passerar vi bl.a Benidorm med sina spektakulära skyskrapor.

Oliva
Oliva är den närmaste byn ca 4 km från hotellet. I Oliva (med omnejd) bor det ca 25.000 invånare, de flesta är spanjorer.

I de äldre delarna av Oliva anordnas olika festivaler under året. Staden har ett gott utbud av barer och kaféer där folk samlas på kvällarna.

Oliva har ett medelhavsklimat med en temperatur över 20 °C mer än 230 dagar om året. Vintrarna är milda och somrarna heta och torra. Årsmedeltemperaturen är 18,5 °C.

Oliva har en av provinsens största och mest färgstarka festivaler. I gamla stan finns två kyrkor, Sant Roc och Santa Maria la Major. Sant Roc anor från 18-19-talen, och Santa Maria från 17-18-talen. På toppen av kullen i gamla stan är Santa Anna slott, som byggdes på 16-talet.

I Olivas ”gamla stan” ligger historiska gator där det arrangeras olika fester under hela året: Falles “Fiesta” I mars, morer och kristna i juli och Setmana Santa (påskveckan).

ALC ON Beach 3

Denia:
Till Denia är det ca 10 km från hotellet och antalet invånare är 44 464.

I söder delen av staden finner man stadsstränder med grövre sand. Desto längre söder man åker blir kustlinjen ännu mer dramatiskt och skarpare, ett känt område, Les Rotes, erbjuder idylliska vikar med kristallklart vatten.     

Norr om staden (mot Oliva) förändras landskapet dramatiskt. Där hittar man Les Marines området vilket består av ändlösa stränder men gyllene sand.

I Denia finns ett slott som byggdes under den islamska perioden och ger en häpnande utsikt över staden och hamnen. Från hamnen åker fartyg och färjor med passagerare och gods till Balearerna. Denia ligger bara 55 mil från ön Ibiza.

I närheten av den kommersiella hamnen ligger marinan, en liten fiskeby välkänd för sina pittoreska slingrande små gator med populära barer och mysiga restauranger, så väl den fina strandpromenaden som går längs vattnet