Training Camp Costa Blanca- Spanien

Omgivningar

Hotellet ligger mitt i mellan Alicante (11 mil) och Valencia (7,5 mil). Vi flyger till Alicante och åker buss genom vackert landskap i ca 1 timme 20 minuter. Landskapet kantas av berg i väst och hav i öst. På vägen från Alicante passerar vi bl.a Benidorm med sina spektakulära skyskrapor.

Oliva
Oliva är den närmaste byn ca 4 km från hotellet. I Oliva (med omnejd) bor det ca 25.000 invånare, de flesta är spanjorer.

Oliva har ett medelhavsklimat med en temperatur över 20 °C mer än 230 dagar om året. Vintrarna är milda och somrarna heta och torra. Årsmedeltemperaturen är 18,5 °C.

Oliva har en av provinsens största och mest färgstarka festivaler. I gamla stan finns två kyrkor, Sant Roc och Santa Maria la Major. Sant Roc anor från 18-19-talen, och Santa Maria från 17-18-talen. På toppen av kullen i gamla stan är Santa Anna slott, som byggdes på 16-talet.

I Olivas ”gamla stan” ligger historiska gator där det arrangeras olika fester under hela året: Falles ”Fiesta” I mars, morer och kristna i juli och Setmana Santa (påskveckan).

Denia:
Till Denia är det ca 10 km från hotellet och antalet invånare är 44 464.

I Denia finns ett slott som byggdes under den islamska perioden och ger en häpnande utsikt över staden och hamnen. Från hamnen åker fartyg och färjor med passagerare och gods till Balearerna. Denia ligger bara 55 mil från ön Ibiza.

I närheten av den kommersiella hamnen ligger marinan, en liten fiskeby välkänd för sina pittoreska slingrande små gator med populära barer och mysiga restauranger, så väl den fina strandpromenaden som går längs vattnet