Om Resan

Upplevelse-trail i magiska Davos

20-28 juli 2024

Upplev ”Runners High” i Davos och Klosters!

Trail och ultra på magiska höjder!

68 km – 43 km – 23 km – 10 km – Relay

Vi inbjuder till en underbar resa till Davos Kloster som ligger magiskt vackert inbäddat i de östra schweiziska Alperna. Evenemanget Davos X-Trails, tidigare känt som Swiss Alpine, har fängslat både ultra- trail- och nöjeslöpare över hela världen sedan 1986 med sina hisnande högalpina vyer. Vi svenskar har goda meriter med många segrar genom ultralegendarerna Jonas Buud och Rune Larsson.

Detta är en löparfestival med en underbar atmosfär omfamnat av en enastående vacker natur. Helt enkelt en veckolång fest med där löpning, guidade turer på varierande stigar, interaktiva workshops och fängslande utställningar väntar dig.

Det stora utbudet av distanser och svårighetsgrad gör att alla kan vara med.  Under veckan fram till loppet anpassar vi oss till den höga höjden genom dagliga löpturer och givetvis lägger vi som vanligt stor vikt vid den sociala gemenskapen.

Bortom sitt berömda hälsosamma klimat lockar Davos och Klosters med en mängd fritids-, kultur- och sportaktiviteter.

Trailrunning har en ökande trend och lockar löpare bort från konventionella stigar för att utforska vildmarken. I Davos och Klosters blir naturen din lekplats och erbjuder ett överflöd av trails som sträcker sig från mjuka sluttningar till utmanande tekniska terränger.

Upptäck sann löpglädje när du korsar de varierande landskapen och drar nytta av höghöjdsträning och det uppfriskande högalpina klimatet. Upplev thrillern av flytande stigar över rullande kullar och adrenalinpumpande nedförsbackar på kuperade stigar. Allt du behöver är dina pålitliga löparskor, en lätt vindjacka och kanske en löparryggsäck för väsentligheter, när du ger dig ut på detta oförglömliga äventyr i Davos.

Vi flyger med direktflyg från Arlanda, Landvetter och Oslo (flyg från Kastrup på förfrågan) till Zürich varifrån vi har egen buss bokad upp till Davos.

Vi bor på fantastiska AMERON Davos Swiss Mountain Resort mitt i Davos inom gångavstånd till det mesta. På hotellet kan man med fördel njuta och återhämta sig i hotellets lyxiga spaavdelning. Halvpension ingår.

Vår ledarstab kommer under veckan dagligen guida dig på härliga trailpass.

Häng med till Davos X-Trails och upplev en i alla bemärkelser ”Runners High!