Tokyo Marathon 2019

Biljettbrev

Hej,

Vi hoppas att vintern är bra och att dina förberedelser inför Tokyo Marathon går som de ska. Nedan hittar du info om resans program och loppet.
I början av februari  kommer du få ett paket på posten från oss med bl.a. dina flygbiljetter och en sammanställning av din bokning. Startbeviset till loppet får ni direkt från arrangören ca 2 veckor innan avresa. Kontakta oss om ditt startbevis inte har kommit 1 vecka innan avresa.

RESEDOKUMENT

Ditt resedokument kommer med paketet i början av februari. Vänligen läs igenom att sammanställningen stämmer.
Observera att ingen voucher behövs till hotell eller övriga aktiviteter.

FLYGBILJETT

På din flygbiljett som kommer i början av februari står ditt namn samt din bokningsreferens. Dubbelkolla att ditt tilltalsnamn och efternamn är rätt stavat. Senast 24 h innan avresa ska du gå in på SAS hemsida och fylla i dina personuppgifter här. Du kan checka in 22 h innan avresa på SAS hemsida här alt på flygplatsen vid avresa. Det incheckade bagaget får väga max 23 kg och handbagaget får väga max 8 kg. Mat och dryck (ej alkohol i SAS Go) ingår på flygresan.  

SEATING

För att garantera en specifik sittplats på planet måste du boka den genom SAS hemsida. Detta gör du här senast 22 h innan avresa.   

PASS/visum

För svenska medborgare krävs inget visum för vistelse kortare än 90 dagar. Giltigt pass krävs för inresa. För barn krävs eget pass. Kontrollera att ditt pass är giltigt under hela din vistelse i Japan. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrollera vad som gäller med Japanska ambassaden alternativt sin egen myndighet. 

SAMLING AVRESA

Vi har en frivillig samling på Arlanda, på terminal 5, den 21 feb. Samlingen sker från kl. 12.30 vid utgången (gaten) för flyget till Tokyo. Där möter du reseledare Magnus Johansson, han bär Springtimekläder. Ingen samling i Köpenhamn. Incheckning sker på egen hand och vi rekommenderar att vara på plats minst 2 timmar innan avresa.

VID ANKOMST

Vid ankomst till Tokyo hämtar du ditt bagage och passerar passkontrollen där du blir mött av en representant från Springtime. Vi har en privat buss bokad för gemensam transport till hotellet via nummerlappsmässan för uthämtning av nummerlapparna. 

INCHECKNING PÅ HOTELL

– Ingen hotellvoucher behövs –
Du visar upp ditt pass vid ankomst för att checka in.

HOTELLEN

Vi bor på New Otani Tokyo. Läs mer om hotellen via denna länk. Frukost ingår. Wi-Fi ingår.

STARTNUMMER/NUMMERLAPP

Mailas till dig ca 2 veckor innan avresa. Kontakta oss om du inte fått ditt startbevis 1 vecka innan avresa.

Loppinfo

Tänk på att det kan vara kallt (snitt temperatur 3 gr på natten och 10 gr på dagen i feb.) vid starten av loppet och även efter loppet. Lämna in en påse med varma och torra kläder för ombyte efter målgång. Tips är att ha en gammal tröja att slänga vid starten av loppet, påsen med överdragskläder måste lämnas in 45 min innan start. Gratis Shuttle-bussar finns tillgängliga för oss till och från start- och målområdet (avgångstider från hotellet är inte klara, information ges på plats). Starttid för maratonlöparna är kl. 09.10 och du måste vara i mål senast kl. 16.10. Det är 35 500 löpare som springer maratonloppet. Mer info om loppet här: loppinfo

För dig som springer din 6:e och sista Major i Tokyo ska du fylla i ett formulär här och maila till stars@wmmajors.com   

PROGRAM

Följ denna länk för att se resans program 

RESELEDARE

Magnus Johansson Telefonnr: 070-488 84 29. 
Magnus jobbar till vardags på Springtime-kontoret. Han har sprungit ett antal marathon och bott i Tokyo. Läs mer om Magnus här

övrigt

Valutan heter Yen. Den bör köpas före avresan på växlingskontor. Att växla från svenska kronor på plats rekommenderas inte då de kan ge dålig kurs. Bankomat finns på de flesta 7-eleven butiker, vissa större banker som Citibank och på postkontor. Många mindre restauranger och butiker accepterar inte betalkort.                                       

El

Strömmen i Japan är 100 volt, 50 Hz och en adapter behövs.

 

Väder

Medeltemperaturen i Tokyo under februari är ca 7 grader. Relativt kyligt med andra ord. Packa ner varma kläder för vardag och löpning.

 

Försäkringar

Sjukvård är dyrt i Japan så se till att du har en bra reseförsäkring. Har du reseförsäkring via hemförsäkringen så kontrollera vad som innefattas av den på resan.

 

tidsskillnad

Tidsskillnaden till Japan är + 8 timmar.

De flesta mobiltelefoner med 3G fungerar. Kontakta din leverantör för korrekta uppgifter. Dricks lämnas i regel inte i Japan.

Vi önskar dig en härlig och minnesvärd resa!

Med vänliga hälsningar,
Springtime
Gustavslundsvägen 34,1tr – 16751 Bromma –
E-post: info@springtime.se – Telefon: 08-54553540

PROVA 2 NUMMER AV VÅRA TIDNINGAR KOSTNADSFRITT

Klicka på respektive tidning för att beställa 2 nr gratis.

RW omslag

BC omslag

 

 

 

 

 

 

Våra huvudpartners: 

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Chicago - även kallat "The Windy City" - är ett måste för alla löpintresserade. ...
FRÅN 2 000 SEK

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 6 450 SEK

Boston Marathon

Boston Marathon är världens äldsta och mest legendomspunna maratonlopp. ...
SLUTSÅLD

Virgin London Marathon

London Marathon är ett av världens snabbaste lopp och ca 40 000 löpare tar sig i mål. Loppet har en underbar bansträckning och stämning! ...
SLUTSÅLD

New York City Marathon

Om du ska göra ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. ...
FRÅN 2 000 SEK