Teneriffa-Aktiv Senior Nov/Dec 2018

Träning & Program

Träningsupplägg
3-4 instruktörer och ca 5-7pass om dagen, gruppen är mellan 30-50 personer och de flesta resenärer +60, ensamåkande, par eller vänner. 

På Aktiv Senior är träningen uppbyggda runt våra 3 hörnstenar: 

Rörlighet, som Yoga, vattenjympa, strecht och flex, med mera 
Styrka, som tex, cirkelträning, core med mera.
Kondition, som stavgång, jogg, jympa med mera. 

Grundkonceptet har fötts ur Training Camp men där träningsdelen inte är fullt lika intensiv, färre antal pass och lite mer tid för återhämtning. 

Allt är anpassat för dig som nått en lite bekvämare ålder och som gillar att röra på dig. Passen är mellan 30-45 minuter. Självklart är du med på så många pass du vill och orkar, att vara på semester innebär också återhämtning och här kan du göra det i en solstol på stranden…

På Aktiv Senior erbjuder vi inte löpning som gruppträning, däremot finns möjlighet att springa på strandpromenaden. 

Aktiva utflykter

Bergspasset 
Vår vandringsutlykt tar dig till en frodig och vacker del av ön, nationalparken Anaga. Det är nästan svårt att föreställa sig att vi befinner oss på en vulkanisk ö då det är så grönt och frodigt i detta område. Under den 7 km långa vandring omges du av en miljö som känns som det är taget direkt ur en sagobok, fåglar kvittrar och porlandet av små vattenfall hörs på avstånd. När vi till slut kommer ur skogen får vi en fantastisk vy över landskapet. Mot slutet av vandringen kommer vi till grottor som fortfarande fungerar som bostad åt en del av byns innevånare. Under utflykten stannar vi på lämplig plats och äter den medhavda matsäcken.

Klicka här för att se program för V48

Klicka här för att se program för V49