Swiss Alpine Marathon

Program

swiss-alpine_program

PRELIMINÄRT PROGRAM 2015

Lördag 18 juli
Vi kommer till Davos via en tågresa från Zürich. Vi bekantar oss med byn Davos.

Söndag 19 juli
Vandring.

Måndag 20 juli 
Vandring. Banbesiktning på delar av K78 & K42. Vi åker tåg till Bergün och körs därifrån med minibussar till Chants på ca 2000 meters höjd (transfer med minibussarna kostar ca 8 CHF per person, betalas kontant på plats).
Från och med 2011 är banan för K42 & K78 något förändrad efter att man kommer upp till Keschütte, 2632 möh, även i år kommer man att löpa vägen över Sertig-passet, 2739 möh, och tillbaka till Davos via Sertig Dörfli och Clavadel.

Swiss naturbild

Tisdag 21 juli – Fredag 23 juli
Vandringar.
Nedan följer några av de vandringar som vi brukar göra, se dessa enbart som eventuella dagsturer. Det finns många olika valmöjligheter i området.

1. Om vädret tillåter gör vi en mycket spektakulär vandring från Fluela-passet till Dürrboden. Sträckan är inte mer än en dryg mil. Det går också att korta av vandringen genom dalen vid Teufi.
Strax efter Fluela-passet kan de som vill göra en avstickare till toppen av traktens högsta berg, Swartzhorn, drygt 3000 meter.
2. Vandring i Landwasserdalen.
3. Vi tar en linbana upp på något av bergsmassiven och vandrar på hög höjd.
4. Löpning eller vandring från Dürrboden till Davos, ungefär 14 kilometer. Alternativt en löptur till/från Klosters.
5. Ytterligare ett alternativ är vandring från Sertig Dörfli till Davos, ca 12 kilometer, varav mest på skogsstigar.

Swiss helikopter

Fredag 24 juli
Idag blir det en kortare vandring eller acklimatiseringstur med kabinbanan. Laddning inför loppen. Lämplig dag att besöka S:t Moritz.

Lördag 25 juli
Loppen. Särskild information om detta ges av reseledaren under veckan. Vi besöker nummerlappsmässan på fredag, den ligger utmed hotellet.

Söndag 26 juli
Hemresa
Tider och mer information ges under resan.

Swissalpine Marathon: Impression vom Dischmatal

Varje dag erbjuder vi vandringar med ledare. Skulle man någon dag vilja vila benen och utforska regionen med tåg så finns det mycket att se. Utflykter med tåg sker på egen hand.

Fria tågresor inom regionen gör att ni lätt kan ta er runt. Ett av de mest populära utflyktsmålen är St Moritz. Staden mest känt som vinterort, 1948 var de värd för de olympiska spelen och här körs flera världscupstävlingar varje vinter. St Moritz är idag en av de mest glamorösa och lyxiga städer där flertalet kändisar har valt att bosätta sig. Helt klart en stad som bör upplevas!

Ni har även fria resor med de linbanor som är öppna, ett tips är att ta en tur upp till Jacobshorn på 2590 möh och njuta av den magnifika utsikten över Davosdalen.

En av Schweiz mest välbevarade kyrkor finner man i Tiefencastel som också ligger i närheten.

På måndagen den 20 juli går vi delar av K78-banan och vandrar bl.a.  Keschhutte och Sertigpass.

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Chicago - även kallat "The Windy City" - är ett måste för alla löpintresserade. ...
FRÅN 2 000 SEK

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 2 000 SEK

Médoc Marathon

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik. ...
FRÅN 2 000 SEK