Summer Camp Sälen

Träning

Passa på att prova så mycket som möjligt, Summer Camp Sälens aktivitetsutbud har något för alla. En Sälen-vecka innehåller allt som vi normalt erbjuder under en Training Camp-vecka men vi kryddar med extra innehåll utifrån vad fjällvärlden och Lindvallen erbjuder.

Löpning
Morgonjogg och sen lite tuffare löppass på eftermiddagen. Förutom löppass med allt från backträning, myrlöpning och distanspass blir det även en hel del trailpass. I Sälen finns stigar och leder som gör att alla kan vara med på sin egen nivå vare sig du är expert eller nybörjare, stor eller liten.

Utomhusgymmet i Lindvallen
Utomhusgymmet är byggt helt i trä och är skapat i samarbete med alpina landslaget. Placeringen är kullen mellan Ski Lodge och Lindvallen Fäbod. Där finns både lättare och tyngre maskiner/vikter, för att alla ska ha möjlighet att köra ett skönt träningspass ute i fjällmiljön. Stanna till på gymmet under joggingrundan, stretcha eller kör ett styrkepass. Vi kommer att köra alla pass vi kan utomhus oavsett väder så se till att du har packat för en fjällsemester!

Yoga och avslappning
Varje morgon kan du välja att börja dagen med ett skönt yogapass för att kroppen ska få vakna på ett lugnt och bra sätt. Under veckan kompletteras morgonyogan med ytterligare rörelse- och smidighetspass.

Cykling
Det är härligt att uppleva fjällvärlden från cykelsadeln. Alla kan cykla på sin nivå, banor och leder är byggda för både experter och nybörjare. Sälen Bikepark ligger i Gustavbacken och du tar med cykeln upp i liften. Det finns leder för barn, nybörjare men även för de som söker en större utmaning. På Lindvallen finns bra XC-cykling med fina grusvägar, skogsvägar och stigar i olika svårighetsgrader och karaktär. Alla XC-leder utgår från ledcentralen vid Snötorget.
Det finns en pumptrackbana vid Gustavstorget för barn där det är kul att lära sig att cykla bland balansbrädor, hopp och gupp. Vi kommer att ha ledarledd mountainbike-cykling men det krävs att man har med sin egen cykel.