Summer Camp Sälen

Aktiviteter

Fjällvandring
I Sälen finns gott om vandringsleder, alla i typisk fjällmiljö. Här finns vandringsalternativ för både nybörjare och den lite mer rutinerade vandraren. Lederna är väl uppmärkta med röda eller gula kryss och det finns både rastskydd, raststugor och vindskydd längs dem. Vi kommer att erbjuda gemensamma vandringar vid ett par tillfällen under veckan.

Lindvallens fäbod
På Lindvallens fäbod strosar djuren mer eller mindre fritt och du kommer riktigt nära dem. Här erbjuds även aktiviteter för hela familjen och en liten servering med möjlighet till en mysig fika i lugn fäbodmiljö.

I fäbodområdet finns hästar, grisar, kaniner och inte minst de extremt nyfikna getterna. Det gäller att hålla koll på sin glass. I kaféet erbjuds våfflor, bakverk, kaffe och glass. Där finns även hantverk från bygden och lokalt producerad korv, ost och messmör. Lindvallens Fäbod ligger vid parkeringen på Snötorget, granne med Lindvallens upplevelsevärld Experium.

Skatepark
I Lindvallen finns sommartid en skatepark, mitt i Röda Byn. Här finns ramper och annat kul som passar en skejtare. Parken är obemannad, kostnadsfri och öppen alla dagar.

”Det här konceptet passar oss perfekt!”

Om du frågar en familj om hur veckan i Sälen var så får du olika svar. Så här tycker familjen Mondzo om vad som var bäst under veckan:

– Multisportskolan med mountainbike i slalompisterna! säger Oliver, 10 år.

– Att det fanns aktiviteter för alla, både barn och vuxna, säger Julienne, 9 år.

– Möjligheten att pröva på en massa nya aktiviteter under en hel vecka från morgon till kväll och fantastiskt engagerade ledare som väcker nya intressen tycker mamma Katti.

Barnen tyckte att det roligaste var att få köra cirkus med en riktig cirkusartist, medan de vuxna föredrog löpträningen, morgonyogan, kettlebells och utegym.

– Det fanns massor av nya spännande områden att prova på: cirkus, mountainbike i slalompisterna, Soma Move, Mästarnas Mästare med mera.

Och på frågan om familjen vill åka tillbaka till Sälen svarar de enigt:

– Absolut! Det här konceptet med aktiviteter för alla och engagerade ledare passar vår familj perfekt. Oliver tyckte att det var den bästa semestern någonsin trots det svenska lynniga sommarvädret i Sälen säger Katti Mondzo.