Om Resan

Stockholm Marathon

Stockholm Marathon

Stockholm Marathon
Under uppdatering
Boende
: 2-4 eller 2-5 juni
Loppdag: 3 juni
Paketpris från: 995 kr
Startplats: 985 kr 
Ingår i Marathon Majors: Nej

Välkommen till Stockholm, en av de vackraste huvudstäderna i världen!

Att besöka Stockholm i maj/juni är en perfekt tid med oftast härligt väder och framför allt långa ljusa kvällar. Normalt är vädret mycket behagligt både för den som ska springa maratonloppet såväl som för de hundratusentals åskådarna.

 Det finns massor att göra i Stockholm och det gäller därför att välja med omsorg. Shoppingutbudet är enormt stort och i kvarteren runt Sergels Torg och Norrmalms Torg är det enkelt att shoppa sig olycklig. Svensk modedesign ligger i framkanten och var bättre att handla än på modemärkenas hemmaplan?

 Stockholm är, som sagt, en grymt vacker stad och att bara strosa runt och njuta av stadens alla vatten, parker och fräscha arkitektur är ett stort nöje i sig. ABBA- och Vasa-museet är bara två av massor av intressanta museer som Stockholm erbjuder en att upptäcka på egen hand.

 Stockholms skärgård är ett måste att se och en båttur runt staden är en fantastisk upplevelse. Sightseeingturer via buss, båt, till fots eller varför inte via luftballong erbjuds det en mängd olika varianter av.

Vi vill slå ett extra slag för vår kombinerade banbesiktning- och sightseeingtur som vi erbjuder på fredag förmiddag, dagen före loppet. Under ca tre timmar åker du runt loppets bana med två guider. En guide berättar om alla sevärdheter vi ser under turen såsom Kungliga Slottet, Stadshuset, Gamla Stan, Slussen mm. Den andra guiden är en rutinerad Stockholm Maratonlöpare som ger dig all information du behöver veta om loppet. Allt från loppets historia till vad du ska tänka på rent praktiskt inför, under och efter loppet. Turen lämpar sig för såväl löpare som anhöriga.

 Restaurang- och nattlivet håller absolut högsta klass. Stockholm har hela 6 restauranger i med stjärnor i Michelinguiden! Nu kostar ju dessa restaurangbesök en del och om man vill hålla sig till en mer normal budget så finns massor av bra prisvärda restauranger att välja på.

 För den som vill ha lite loppanknytning till middagarna så erbjuder arrangörerna det sedvanliga pastapartyt på fredagseftermiddagen/kvällen på Östermalms IP. Vi erbjuder också en middag efter loppet. Vi har bokat upp underbara Fjäderholmarnas Krog vilket gör att vi får uppleva Stockholm från vattnet och dessutom besöka en härlig skärgårdsö. Middagen består utav en 3-rätters meny inkl vatten och kaffe. Under kvällen sker prisutdelningar, snack om dagens lopp. Partystämning och många överraskningar utlovas! Båtresan t/r Nybrokajen-Fjäderholmarna ingår givetvis också.

 Vi vågar utlova att dina dagar i Stockholm kommer att gå alltför fort och du kommer bara hinna med en bråkdel av det Stockholm har att erbjuda. Du är därför välkommen tillbaka igen, och igen….