St. Barth Gustavialoppet

Utflykter

Välkomstmiddag

– Förrätt och varmrätt exkl dryck.
Vi samlas andra kvällen för en välkomstmiddag på en av de bättre restaurangerna i Gustavia. St Barth är känd för sin goda mat och många av de mest framgångsrika franska krögarna brukar ”avsluta” sina karriärer med att öppna restaurang på ön innan de drar sig tillbaka.

Det gör att lägstanivån på restaurangutbudet är mycket hög på ön. Under kvällen får vi också uppdatering av informationen vi fick innan resan. INGÅR I RESANS PRIS!

Stadsrundtur i huvudstaden Gustavia

– Guidning av Svenska St Barthélemysällskapets ordförande Roger Richter.
En av Gustav III:S första åtgärder på St Barth var att bygga upp huvudstaden Gustavia, namngiven efter honom själv. Staden blev snabbt en av Karibiens viktigaste handelsplatser där inte minst slavhandeln bidrog till att staden växte mycket snabbt. I början av 1800-talet var Gustavia Sveriges femte största stad med nästan 6000 invånare. Många minnesmärken från Sverigetiden finns kvar, bl a de svenska gatunamnen. Under turen får vi också reda på hur en svensk korpral blev en av öns största historiska hjältar. Vi kommer också göra ett besök på Systembolagets sydligaste utlämningsställe. INGÅR I RESANS PRIS!

Gustavialoppet inklusive Pastaparty

Ända sedan 1991 har motionsloppet Gustavialoppet arrangerats på St Barth, vilket innebär att loppet arrangeras för 40:e gången 2020. Ett jubileum som lovar att bli nåt alldeles speciellt! Ett Pastaparty inleder kvällen före loppet dit alla deltagare är välkomna. Sedan går starten på söndag morgon och man kan välja mellan 5 eller 10 km. Det finns också en walkingklass på 8 km för dom som föredrar det. Alla fullföljande får en fin medalj. Hederspriser till de främsta i tävlingsklasserna, inkl veteranklasser.
Kostnad 20 Euro för löparna, 10 för gångarna.

Ö-rundtur med nedslag både bland svenska och franska minnesmärken

– Guidning samt lunch (en varmrätt) exkl dryck.
St Barth har ju också en egen historia, från de första indianstammarna till den plats som jetsettarnas absoluta favoritö som den har idag. Under den här dagslånga utflykten åker vi runt hela ön med egna bilar och gör nedslag bland parfymfabriker, utsiktsplatser, svenska kyrkogården och inte minst några de vackra stränder inkl nudiststranden Saline som finns att beskåda. Lunch kommer att intas på en av öns trendigaste restauranger. INGÅR I RESANS PRIS!

Katamarantur (1/2 dag)

– Guidning, lättare lunch, fri dricka ombord. Kostnad ca 70 Euro. Bokas på plats.
Genom tiderna är det här den absolut populäraste utflykten! Vi tar sikte på den gamla sjö­rövar­ön Ile Forchue dit vi seglar med en katamaran och där vi sen lägger ankar och snorklar eller badar i den fina havsviken. Sjön suger så det smakar gott med en lättare lunch innan vi beger oss tillbaka med vinden i ryggen och snart når vi Gustavias hamn med alla lyxyachter.

Cocktailparty hos borgmästaren

– Frivilligt deltagande i de programpunkter som erbjuds under dagen.
11 november är helgdag (Jour de l’ Armistice) till minne av alla som stupade i Första Världskriget. Efter ceremonier utanför Stadshuset inbjuds representanter från olika föreningar på ön inkl vi närvarande svenskar att närvara på ett cocktailparty som öns president arrangerar. Denna dag är det mesta stängt, dock inte ”svenskbaren” Le Select som firar sin 71:a födelsedag och bjuder på levande musik under hela eftermiddagen. Har vi tur får vi träffa barens grundare och stora svenskvän den nu 96-åriga Marius Stakkelborough som bl a belönats med Nordstjärneorden. Kvällen kommer att avslutas med dans och levande musik utanför Stadshuset.

Utflykt till paradisstranden Colombier

– Guidning av St Barthélemysällskapets ordförande Roger Richter. Lunch står man själv för.
Vi åker till byn Flamands med egna bilar och vandrar därifrån ca 30 min på en smal, kuperad stig med hisnande vyer innan vi kommer fram till paradisstranden Colombier. Hit kan man bara ta sig till fots eller med båt. Vi har en skön dag där, med bad i den fantastiskt vackra viken och äter senare vår egna medhavda lunch samtidigt som vi sneglar bort mot den halvö som Rockefeller köpte en gång på 50-talet och byggde ett sommarresidens på. Det var också incitamentet till den turistboom som fortfarande råder och som gjort St Barth till den rikaste ön i Västindien. INGÅR I RESANS PRIS!

Avslutningsmiddag

– Kostnad ca 50 Euro inkl välkomstdrink. Måltidsdryck tillkommer. Bokas på plats.
Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt är det dags att åka hem. Men först ska vi ha en avslutningsmiddag med tre-rätters-meny på en av de populäraste restaurangerna i Gustavia, Eddy’s Restaurant. Den som av Eddy Stakkelboroughs, son till den levande legenden Marius. Inriktningen på maten är en välsmakande mix mellan, franskt, kreolskt och thai. Man ansvarar själv för transporten till och från restaurangen.