Springtime Skicamp

Biljettbrev Skicamp

Varmt välkommen till Springtime Skicamp i Östersund!

Nu är det snart dags att valla skidorna och göra dig klar för Springtime Skicamp, den perfekta träningshelgen med chans att ta din längdskidåkning till nästa nivå. Vi ser fram emot en långhelg fylld av träning och inspiration i skidspåren. 

Reseinformation:

6 februari – Vi reser med SJ’s tåg nr 598 som avgår 16:31 från Stockholm C.

Vi har platser i vagn nr 3 och personal från Springtime kommer att ge er biljetter vid ingångarna till denna vagn. Var på plats i god tid innan tåget avgår!

Ankomst Östersund C 21:26 där en buss tar oss vidare till boendet vid skidstadion. 

9 februari – Hemresa med SJ´s tåg nr 83 som avgår 14:34 från Östersund C. Busstransfer från skidstadion avgår i god tid innan och information kring denna förmedlas på plats. 

Ankomst Stockholm C 20:08.

Observera att middag/mat på tåget ej ingår torsdag och söndag. Det är inte heller middag inkluderat vid ankomst torsdag kväll. Restaurangvagn finns ombord på tåget och ICA Maxi, öppet 7-23, ligger på promenadavstånd från boendet. 

Boende:

Arctura Lodge – ligger precis i anslutning till skidspåren vid Östersund Skidstadion. Boendet är i lägenheter med ett eller två sovrum för 2-4 personer där sänglinne, handdukar och slutstädning är inkluderat. 3 och 4-bädds lägenheterna består alla av två sovrum med en våningssäng i varje sovrum alternativt en våningssäng respektive en vanlig säng. Gemensamt allrum och dusch/toalett. Lägenheterna är fullt utrustade för självhushåll. Lägenhetsfördelningen går vi igenom på tåget upp till Östersund.

Måltider:

Frukost, lunch och middag serveras på Arctura Restaurang & Skybar och ingår alla dagar utom torsdag kväll samt söndag kväll. Vatten och lingondricka ingår som dryck. Öl/vin finns att köpa. Det kommer att serveras en rätt per måltid, tillsammans med grönsaker. Om ni inte uppgett eventuell specialkost/allergier vid bokning ber vi er att maila oss det snarast till: info@springtime.se 

I lägenheterna finns en köksdel med kylskåp som du kan ladda upp med mellanmål och extra energi som kan gå åt under helgen. (ICA Maxi ligger som sagt på promenadavstånd)

Utrustning:

Medtag egen skidutrustning, valla och kläder för rådande väder och vind. Det finns en mindre skidshop vid stadion men med begränsade öppettider. Behöver du hyra någon utrustning kan vi hjälpa till att ordna det. Vi behöver då ett mail senast fredag 31/1 med din längd, vikt och skostorlek. Det kostar 650:- att hyra utrustning för 3 dagar. 

Program (med reservation för ändringar som tas på plats)

TORSDAG

16:31 Välkommen ombord och kort presentation av ledare

Vår huvudcoach Mats Larsson finns med under tågresan för att introducera er till längdskidåkningen och helgens träning. Vår andre skidcoach för denna resa blir Anton Lindblad och du kan läsa mer om både Mats och Anton här under rubriken coacher

21:26 Ankomst Östersund C – Busstransfer till Arctura Lodge för incheckning. 

FREDAG

7:30 Frukost

9:00 – ca 11:30 Förmiddagspass – teknikträning (fokus på tyngdöverföring, balans och diagonal träning) vi delar upp gruppen så halva gruppen kör distans på egen hand och halva får coaching. Byter efter ca 1 timme och 15 min. 

11:45 Lunch med uppföljning av utrustning/vallning, möjlighet att justera utrustningen.

13:30 – ca 16.00 Eftermiddagspass – teknikträning (fokus på tyngdöverföring, balans och diagonal träning) fortsättning på förmiddagens instruktioner och vi delar upp gruppen igen. 

16:30 Stretch/återhämtande rörlighetspass (ca 30 min) alternativt inspiration till förberedande styrketräning för skidåkare (ca 60min). Gruppen delas på hälften och halva gänget går till ett närliggande gym, andra halvan stannar för rörlighets/stretchpass. 

Tid för bastu

19:15 Middag

LÖRDAG

6:45 Yogainspirerat rörlighetspass (30 min)

7:30 Frukost

9:00 – ca 11:30 Förmiddagspass – teknikträning (fokus stakning och stakning med frånskjut) vi delar upp gruppen så halva gruppen kör distans på egen hand och halva får coaching. Byter efter ca 1 timme och 15 min. 

11:45 Lunch

13:30 – ca 16:00 Eftermiddagspass – teknikträning (fokus stakning och stakning med frånskjut) vi delar upp gruppen så halva gruppen kör distans på egen hand och halva får coaching. Byter efter ca 1 timme och 15 min. 

16:30 Stretch/återhämtande rörlighetspass (ca 30 min) alternativt inspiration till förberedande styrketräning för skidåkare (ca 60min). Gruppen delas på hälften och halva gänget går till ett närliggande gym, andra halvan stannar för rörlighets/stretchpass. 

Tid för bastu

19:15 Middag

20:00 Föreläsning/Q&A med coacherna i restaurangen

SÖNDAG

6:45 Yogainspirerat rörlighetspass (30 min)

7:30 Frukost

9:00-11.30 Förmiddagspass – intervallpass alt långpass för den som vill. Tid för sista tips och instruktioner från coacherna.

12:15 Lunch och avslut

13:30 Buss på plats för avfärd till stationen

14:34 Hemresa från Östersund C

20:08 Framme Stockholm C

 

Resan görs i samarbete med