Om Resan

Senior Thailand

Häng med oss på vår första Aktiv Senior resa till Thailand i januari 2020!


DATUM:
11-25 JANUARI 2020
GRATIS INTRESSEANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

 

Nu tar vi med oss konceptet Aktiv Senior till vårt Training Camp i Thailand. Konceptet är för dig som gillar att röra på dig, vill komma igång med träningen eller vill motionera mera, träffa nya människor, uppleva gemenskap och se nya platser.

Stor vikt läggs vid aktiva upplevelser där träningsmoment & kultur ingår samt härlig gemenskap. Träningen är uppbyggd kring våra tre hörnstenar; Rörlighet, Styrka och Kondition.

I Thailand bor vi på Privacy Beach Resort & Spa som ligger precis vid den 8 km långa stranden i bukten Dolphin Bay. Här kommer du att få uppleva ett genuint Thailand, långt ifrån massturismen som byggts upp på andra håll. Resorten ligger vackert inramad av Thailands äldsta naturreservat ”Sam Roi Yot”, som betyder ”de trehundra bergstopparna”. Här finns ett rikt djurliv, häftiga vyer, en svalkande bris och vackra stränder. Den som har tur kan se de sällsynta rosa delfinerna som lever bland de kringliggande kalkstensöarna. I bukten finns även orörda små byar som livnär sig på odling och fiske.

Klimatet i Dolphin Bay är mycket träningsvänligt med sin sköna och torra bris från Siambukten. Stranden är bred och platt och väl lämpad för stavgång och promenader. Här lyser försäljare och solstolar med sin frånvaro. Vi har vår egen träningsplanka nere på stranden där det fläktar skönt från havet. Runt resorten finns det ett antal promenadvägar av varierad längd och underlag. Hotellet har dessutom en 70 m lång pool för motionssim och vi erbjuder dagligen härliga vattengympapass. Mellan våra aktiviteter finns tid för skön avkoppling vid poolen, havet eller med en skön thaimassage i skuggan vid poolkanten.

Tillsammans med familjen Panyanee, som driver vårt hotell, arbetar vi hårt för att bevara den lokala naturen och att bidra till den lokala ekonomin. Familjen Panyanee är en stark motor i det lilla samhället och många lokalinvånare arbetar på hotellet eller förser hotellgästerna med egenproducerade råvaror. Vi både bidrar till det lokala och får uppleva det lokala – det riktiga Thailand.

På våra aktiv seniorresor är de flesta resenärer från 60 år och uppåt, ensamåkande, par och vänner. Att resa ensam med oss till Thailand är inga problem, du blir fort en i gruppen och den familjära känslan är stor.