Senior Longstay i Portugal - 3-24 feb 2024

Bekräftelse Portugal Longstay

Tack för din bokning till senior longstay i portugal!

Här kommer information om vad som gäller fram till avresa. 

Färdhandlingar tillsammans med veckans program mailas ut ungefär två veckor innan avresa. 

Namn på bokningen/biljetten:

Ditt tilltalsnamn och alla efternamn (om flera) ska stavas så som det gör i passet. Det är ditt ansvar att kontrollera att ditt namn är rättstavat.  

Resevillkor: 

När du betalat in din handpenning har du bekräftat att din bokning är korrekt och du godkänner samtidigt våra resevillkor. Där framgår bland annat avboknings- och ändringsvillkor. 
Läs våra resevillkor: 

avbokning & avbeställningsförsäkring

Ingen avbeställningsförsäkring ingår i resan. Samtidigt är det väldigt viktigt att du är försäkrad om olyckan dessvärre är framme och du blir tvungen att avboka. Det är vanligt att redan ha ett skydd i exempelvis sin hemförsäkring eller via sin bank. Ta reda på vilket skydd du har och om du inte redan har ett fullgott skydd rekommenderar vi starkt att du tecknar vår försäkring genom försäkringsbolaget Gouda, som kostar 7% av resans pris (läs mer). Den täcker oförutsedda händelser så som sjukdom. Den tar även hänsyn till resans syfte, vilket med Springtimes reser innebär en träningsresa – det gör att den även täcker om du skulle skada dig och inte kan tillgodogöra dig träningen. Här kan du läsa mer om avbokning och avbokningskostnader.

Detta ingår i din resa:

  • Flyg inklusive alla skatter och bagage (ej måltid)
  • Transfers t/r flygplats-hotell
  • Logi på bokat hotell & rumskategori
  • Halvpension – frukost & middag med måltidsdryck (ej alkohol)
  • All träning och föreläsningar enligt program inkl. bergspasset.
  • Reseledning och service av Springtime 

TURISTSKATT:

Myndigheterna i Vila Real de Santo António (VRSA) tar ut en turistskatt på hotellövernattningar. Skatten är på 1€ per natt/person och till en gräns på max 7€, oavsett vistelsens längd. Skatten betalas direkt till hotellet. Barn under 11 år betalar ingen skatt och barn mellan 11-14 år betalar 0,5€/natt.

Tilläggsval: 

  • SAS Plus: 550 kr per väg – 2*23 kg i bagage, mat på planet samt tillgång till Fast Track och SAS Lounge (där tillgängligt). Det finns ingen SAS Lounge på flygplatsen i Faro.
  • Avbeställningsförsäkring: 7% av resans pris (läs mer)
  • Anslutningspaket: Anslutningsflyg tur & retur till Arlanda inklusive en övernattning på Arlanda Hotellby. Från alla orter som SAS trafikerar. Pris: 2450 kr.

Flyg:

Dina flygtider hittar du i din bokningsbekräftelse som är bifogad. Notera att flygtiderna kan ändras. 

Vi flyger med SAS där ett incheckat bagage på 23 kg per person ingår. Mat finns till försäljning.

Eurobonus och klimatkompensation

SAS klimatkompenserar flyget för alla deras Eurobonusmedlemmar. Är du inte medlem så rekommenderar vi dig därför att bli det, vilket är helt gratis: SAS hemsida 

inresa

Det är ditt ansvar att uppfylla de formella kraven för inresa. Håll dig därför uppdaterad om vad som gäller.

Pass
Portugal är medlem i EU och Schengensamarbetet. Vid resa inom Schengenområdet måste du kunna uppvisa giltigt pass eller det nya nationella ID-kortet där medborgarskapet framgår.

övrigt

Svenskar är berättigade till allmän portugisisk sjukvård förutsatt att man kan uppvisa ett europeiskt sjukvårdskort. Sådant kort erhålls från försäkringskassan. Den allmänna sjukvårdsstandarden är i genomsnitt lägre än i Sverige. Europeiskt sjukförsäkringskort

Privatkliniker/sjukhus finns att tillgå och håller god standard. Konsultationerna kostar ca 90 euro och ersätts ej av försäkringskassan (se över om du har en reseförsäkring som täcker detta)

Följ gärna oss på sociala medier: 

Instagram : Tryck här eller hashtagen #springtimetravel
Facebook: Tryck här
Nyhetsbrev: Signa upp här

Erbjudanden & Partners

VIP-rabatt i Runner’s Store

Som Springtime-resenär får du 20% rabatt på utvalda kläder hos Runner’s Store och 10% på elektronik från Garmin. Ange koden: 2023SPRING. 

 

Springtime Resor AB
Gustavslundsvägen 137,167 51 Bromma

E-post: info@springtime.se
Telefon: 08-545 535 40

VÅRA HUVUDPARTNErs

 

 

varmt välkommen på en resa med oss! 

7