Holistic Run Away Lissabon

Program

Innehållet i vårt ”Holistic Run Away Lissabon” kommer att vara fylligt men ostressat. Huvudfokus ligger på löpning och yoga, men det kommer också att bli några tillfällen med Soma Move och rörelseträning. Löpningen och yogan kommer att ha olika teman att inspireras av och ta med hem: teknik, träningsprogram och ”tips från coachen” och samtidigt givetvis härliga upplevelser på plats. Som vanligt går det anpassa träningen till sin nivå.

Vi utnyttjar miljön vi är i och springer / går olika vackra sträckor. Förutom vår gemensamma träning, finns det möjlighet att välja egna upplevelser mitt på dagen, för att till sist samlas kring mingel och måltid på kvällen.

Så här kan en dag se ut:

07.00 Morgonjogg / promenad
07.45 Yoga
09.00 Frukost med teori
11.00 Soma Move eller löppass med tema
12.00-16.00 Ledig tid med möjlighet att hyra cyklar, rida, ta massage mm.
16.00 Löpning eller promenad till Alcube Winery
17.30-19.00 Yinyoga och lång avslappning
19.30 Mingel
20.30 Trerättersmiddag serveras med möjlighet att köpa vinpaket till. Utomhusbord vid fint väder.

Mat och vin

Förutom att njuta av naturen så ska vi givetvis äta och dricka gott. Hotellet försöker hämta sina råvaror från alla lokala producenter som finns i regionen och givetvis från havet. Fisk och skaldjur är lokala specialiteter men köket bjuder på mycket mer än så vilket gör att det finns något för alla smaker.

Frukostbuffén är riklig och mycket fräsch vilket gör att man står sig bra trots mycket aktivitet. Lunch (ingår ej) kan man äta på hotellet men också på någon av de lokala restaurangerna som finns inne i Setùbal, som är närmsta stad.

Varje kväll äter vi en 3-rätters måltid som vi tror och hoppas kommer bli mycket trevliga och framför allt väldigt goda!

Regionens specialitet vad gäller dryck är Moscatel of Setùbal vilket vi givetvis kommer att få prova på. Till varje middag kommer ett vinpaket erbjudas till ett mycket rimligt pris. Respektive kväll ägnar vi oss åt en lokal vingård som vi också, om man vill, kommer att kunna besöka.

Det vin som produceras från druvorna som växer på Casa Palmeras görs av vinproducenten Joao Fonseca. De kommer att bjuda på en vinprovning någon av kvällarna.

För den som verkligen vill grotta in sig i det portugisiska köket kommer att kunna följa med hotellet kock till den lokala marknaden samt, om man så önskar, även få vara med i köket under förberedelserna inför kvällens middag (med viss reservation för platstillgång).

Rida på en cykel eller på en häst?

Ett mycket trevligt sätt att ta sig runt i omgivningarna är att cykla. Hotellet har mountainbikes för uthyrning till en billig penning och antingen nöjer man sig med att cykla på stigarna i naturreservatet men varför inte ta sig ned till beachen vid Atlanten (3 km bort) eller in till den charmiga staden Setùbal.

Eller varför inte rida på en ”riktig” häst i de fantastiska omgivningarna. För nybörjare erbjuds lektioner och för mer erfarna ryttare längre och mer utmanande rutter.

Återhämtning

Casa Palmelas läge mitt i ett naturreservat gör att vi får en naturlig återhämtning från vår dagliga stress. Förhoppningsvis kan vi även få kroppslig vila i en skön majvärme liggandes vid poolkanten.

Hotellets lilla spa erbjuder också olika former av behandlingar för den som vill unna sig något extra.

Resans hela program beräknas vara klart under december månad.