Träningsresa med bollen i fokus 26-29 oktober

Monte Gordo

FAO Stranden 2

Den gamla fiskebyn Monte Gordo är vackert belägen mellan pinjeskogen och den milslånga stranden. Här finns ett begränsat antal hotell, en liten stadskärna med gågator, många restauranger, pubar och givetvis lite shoppingmöjligheter. Våra ledare tipsar gärna om var du hittar de bästa lunch- och middagsrestaurangerna, samt barer och kaféer. Cirka 250 meter från vårt hotell finns en matbutik. I Monte Gordo hittar du även hyrbilsfirma, cykeluthyrning samt bussförbindelser för dig som vill upptäcka närområdena. 

För att bli motiverad och engagerad krävs en bra och inspirerande miljö. Vi vågar utlova optimala möjligheter och fantastiska omgivningar på Portugals natursköna Algarvekust. Inom bekvämt avstånd från vårt hotell hittar du:

  • Härliga löp- och promenadstigar i det närliggande naturreservatet
  • En fantastisk strand för morgonjogg eller kvällspromenad
  • Vår träningsplattform på stranden för olika gruppträningspass
  • En simanläggning
  • En tennisanläggning i toppklass med nio banor
  • Flera mycket bra golfbanor

Väder

Tack vare golfströmmen är vintern i Algarve att likna vid en vårdag här hemma. I slutet av januari och februari blommar de vackra mandelträden, och framåt mars och april är våren långt gången och temperaturen som en normal svensk sommardag. Under oktober när kylan nått Sverige håller sig värmen kvar i Portugal och dagarna brukar bjuda på temperaturer kring dryga 20 grader. Klimatet är perfekt för fysisk aktivitet. 

FAO Omgivning Villa Real till Monte Gordo

Bra att veta!

Apotek

Akutmottagningar och apotek finns i Monte Gordo. Det finns alltid apotek som har jouröppet på helger och kvällar.

Dricks

Är du nöjd med servicen och måltiden är det normalt att lägga omkring 5–10 procent i dricks.

Dricksvatten

Kranvattnet är drickbart, men smakar inte som det vi är vana vid.

Elektricitet

220 volt och samma typ av kontakter som i Sverige, så ingen adapter behövs.

Pass och visum

Vid inresa som vanlig turist och svensk medborgare är det inte nödvändigt med visum till Portugal. Men kontrollera att ditt pass är giltigt innan du reser.

Ringa hem

Landskoden till Sverige är 0046, Norge 0047 och Por­tugal är 00351.

Tidsskillnad

Minus en timme (GMT).

Valuta och kreditkort

Valutan i Portugal är Euro. Kreditkort som VISA och Mastercard kan användas på många restauranger, hotell och butiker. Bankomater är vanliga och kallas Multibanco (MB).

Larmnummer

Vid nödfall lokalt, ring 112 för polis, brandkår och ambulans och be att få tala med en engelsktalande person.

Öppettider

Generellt har butiker öppet 9.00-19.00, måndag till fredag och till 13.00 på lördagar, men många butiker och varuhus i städerna har öppet längre än så. Mindre butiker har ofta lunchstängt mellan 13.00- 15.00. Bankerna är vanligtvis öppna 08.30 -15.00, måndag till fredag. Växlingskon­toren har däremot ofta kvällsöppet sju dagar i veckan. Det finns gott om uttagsautomater. De flesta affärer, hotell och restauranger tar kort.