Paris Marathon

Loppet

Deltagarantal: 55 000. 
Sista anmälningsdag: I mån av plats
Datum for loppet: 2021-10-17
Åldersgräns: 20 år
Medalj: Ja
T-shirt: Ja
Tidtagning med chip eller i nummerlapp: Ja
Pastaparty: Nej
Karaktär: Snabb bana.
Starttid: Olika startider från 08.20 – 9.50 
Maxtid: 6 timmar
Läkarintyg: Krävs för alla lopp i Frankrike

Starten
Starten för eliten går klockan 08.20, nedanför triumfbågen på Champs Elysées (därefter startar du beroende på förväntad sluttid). Starten består av ett antal stora fållor i olika färger. Du har fått en färg på nummerlappen efter den uppskattade sluttid du angivit vid anmälan. Du kan i lugn och ro, när du vill, kliva in i din fålla från sidan av Champs Elysée. Det råder en avslappnad atmosfär men med spänning och förväntan i luften. Vi rekommenderar att vara på plats i sin fålla cirka 30 minuter före start. Eftersom hotellet ligger nära start och mål brukar de flesta av våra löpare inte använda sig av ”klädinlämningen” som finns vid målgången på Avenue Foch (en annan gata ner från Triumfbågen). Vi rekommenderar istället (beroende på väder) att du tar på dig en gammal tröja och byxa som du efter startskottet kan slänga av dig. Det kan vara kylslaget på morgonen. Vid regn är en regnponcho bra att ha före startskottet. Vid startområdet serveras det vatten och toaletter finns. För er som vill ha promenadsällskap till startområdet finner ni tider i programmet för det.

Loppet
Det är ett mycket välarrangerat lopp. Var 5:e km serveras vatten, torkad och färsk frukt.
Ett flertal musiker underhåller längs banan. Loppet är skyltat med kilometermarkeringar och tiden visas var 5:e km samt vid 21.1 km och målgång. Gott om sjukvårdare finns längs banan. Mycket folk runt banan som hejar. Banan går genom Paris centrala delar. Vid 33 kilometer springer du in i Bologneskogen för ett fem kilometer långt avsnitt som avslutas med loppets enda backe. De sista två kilometerna är släta och lättlöpta.

Målet
Tidtagningen sitter på nummerlappen så inget chip ska lämnas in. Sedan får du en ”värmefilt” (staniolpapper) och din medalj. Du får också en liten påse med frukt och bröd samt vatten (om du har lämnat in överdragskläder hämtar man dessa efter målgången). Officiell sluttid är 6 timmar (men fransmännen brukar inte vara så noga med den tiden som i tex Stockholm Marathon). Från målet är det sen promenadavstånd till alla vårt hotell.

 

 

Instruktörer på plats

  • Greger Höglund

  • Malin Olofsson