Paris Marathon

Loppet

Deltagarantal: 54175 löpare gick i mål 2024! 
Sista anmälningsdag: I mån av plats
Åldersgräns: 20 år
Medalj: Ja
T-shirt: Ja
Tidtagning med chip eller i nummerlapp: Ja
Pastaparty: Nej
Karaktär: Snabb bana.
Starttid: Olika starttider från 08.20 – 9.50 
Maxtid: 6 timmar
Läkarintyg: Krävs för alla lopp i Frankrike

Starten
Starten för eliten går klockan 08.00, nedanför triumfbågen på Champs Elysées (därefter startar du beroende på förväntad sluttid). Starten består av ett antal stora fållor i olika färger. Du har fått en färg på nummerlappen efter den uppskattade sluttid du angivit vid anmälan. Du kan i lugn och ro, när du vill, kliva in i din fålla från sidan av Champs Elysée. Det råder en avslappnad atmosfär men med spänning och förväntan i luften. Vi rekommenderar att vara på plats i sin fålla cirka 30-45 minuter före start. 

Obs! Varje unik startfålla delas upp i ett flertal mindre startgrupper. Vill ni starta på utsatt tid gäller det att vara tidigt i er fålla och ställa er längst fram.

Eftersom hotellet ligger nära start och mål brukar de flesta av våra löpare inte använda sig av ”klädinlämningen” som finns vid målgången på Avenue Foch (en annan gata ner från Triumfbågen). Vi rekommenderar istället (beroende på väder) att du tar på dig en gammal tröja och byxa som du efter startskottet kan slänga av dig. Det kan vara kylslaget på morgonen. Vid regn är en regnponcho bra att ha före startskottet. Vid startområdet serveras det vatten och toaletter finns. För er som vill ha promenadsällskap till startområdet finner ni tider i programmet för det.

Loppet
Det är ett mycket välarrangerat lopp. Var 5:e km serveras vatten, torkade frukter, salta kex, sockerbitar, bananer, kakor. Sportdryck serveras vid 2 tillfällen, 23 och 32 km.
Ett flertal musiker underhåller längs banan. Loppet är skyltat med kilometer markeringar och tiden visas var 5:e km samt vid 21.1 km och målgång. Gott om sjukvårdare finns längs banan. Mycket folk runt banan som hejar. Banan går genom Paris centrala delar. Vid 33 kilometer springer du in i Bologneskogen för ett fem kilometer långt avsnitt som avslutas med loppets enda backe. Runt de sista tre kilometerna står publiken tätt och jublar massivt.

Målet
Tidtagningen sitter på nummerlappen så inget chip ska lämnas in. Sedan får du din finisher t-shirt och din medalj. Du får också en liten påse med frukt och bröd samt vatten (om du har lämnat in överdragskläder hämtar man dessa efter målgången). Officiell sluttid är 6 timmar (men fransmännen brukar inte vara så noga med den tiden som i tex Stockholm Marathon). Från målet är det sen promenadavstånd till alla vårt hotell. 

Instruktörer på plats

  • Greger Höglund

  • Thomas Björnermark

    Ledare

TCS New York City Marathon

Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. ...

BMW Berlin-Marathon

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk. 2024 firar loppet 50 år!...
FRÅN 2 000 SEK

Médoc Marathon

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik. ...
FRÅN 2 000 SEK

Valencia Marathon

Följ med till Valencia Marathon och en av Europas plattaste och snabbaste banor. Banan sträcker sig genom hela staden samt längs det glittrande blå Medelhavet. ...
FRÅN 7 545 SEK