Nya Zeeland

Utflykter

Auckland city at night

24 februari
Halvdagsutflykt i spännande och trendiga Dubai med bland annat besök i Burj Khalifa som är världens högsta byggnad. Utsiktsplatsen ligger på 123:e våningen, magnifik utsikt utlovas!

26 februari
Reseledare Rubin McRae visar sina bästa delar av Auckland på förmiddagen.

27 februari
Halvdagsutflykt till Waitarua & Piha Beach där härliga landskap och natur väntar. Områdets branta sluttningar och skogsklädda vägar var en viktig plats för Nya Zeelands gyllene olympiska löparår.
Piha är Nya Zeelands mest kända surfingstrand, stranden är svart och den berömda klippan Lion Rock tronar ståtligt utmed stranden.

28 februari
Waitoma Caves. Grottorna är 30 miljoner år gamla. I Waitomo ingår en guidad tur av de världsberömda droppstensgrottorna som avslutas med en kort båtfärd igenom en grotta där tusentals lysmaskar bildar en stjärnhimmel i grottas tak. Lunch och entré ingår.

4 mars
Heldagsvandring. Tongariro är Nya Zeelands äldsta nationalpark. Idag kommer vi att njuta av underbara scener och natur, distansen är cirka 19 km, vi kommer att vandra lugnt och njuta, vandringstiden blir 6-8 timmar. Vandringen tar dig från ängar till bergstoppar, genom skog och ovanliga bergsformationer och emellanåt är stigningen mycket brant.
Högsta punkten ligger på ca 1800 mhö. Det kommer att finnas alternativ till heldagsvandringen.

5 mars
Vattenfallet Huka Falls och även besök på Wai o Tapu som betyder heligt vatten. Detta är ett aktivt geotermiskt område med aktiva gejsrar och bubblande vattendrag.

6 mars
På morgonen passar vi på att jogga i den fantastiska Redwood skogen, det finns många alternativ av löpning i det naturvackra området, det finns både lätta stigar att följa men likaså en del med branta partier för de som vill ha extra utmaningar.

Eftermiddagen och kvällen besöker vi en autentisk Maoriby i en härlig naturmiljö. Upptäck konstformer, gamla ritualer och traditioner samt spännande sång och dans.
Förbered er på Maorikrigarnas välkomsthälsning! Senare på kvällen upplever vi även den autentiska ”hangi”-måltiden, som förbereds under markytan.

7 – 10 mars
Queenstown är Nya Zeelands främsta upplevelse och äventyrsstad. Vackert belägen vid Wakatipusjön och omringat av härliga berg. Det finns oändligt med aktiviteter att roa sig med. Varför inte ta en tur med Heli-Jet på Kawarau River, Shotover Jet på Shotover River, prova forsränning, ta en helikoptertur, gå på vinprovning eller hoppa bungyjump?
Eller, för en mer avkopplande dag, ta en kryssning på vackra Lake Wakatipu eller bara ha en picknick-lunch och njuta av de vackra omgivningarna.
Aktiviteterna bokas och betalas på plats.

10 mars
Till natursköna Milford Sound.
Milford Sound är en djup fjord i regionen Southland på Nya Zeeland. Milford Sound bildades när en glaciär smälte och fyllde fjorden med havsvatten som nu sträcker sig ut till Tasmanhavet. Fjorden är belägen i Fiordland National Park som är en av de mest besökta platserna på sydön. Här ska vi uppleva skummande vattenfall, sälkolonier och kanske lekfulla delfiner som ibland följer båtarna i fjorden.
Vägen från den närmaste staden Te Anau är 12 mil lång och räknas som en av de vackraste rutterna i världen.
I detta härliga fjordområde ska vi sova en natt på en härlig båt, middag och frukost ingår.

Buenos Aires Marathon & Inkaleden i Sydamerika

Vi planerar nu ännu en gång inför en härlig resa till Sydamerika. Vi besöker Argentina och Peru....
Resan är öppen för förhandsanmälan

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 50 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 7 890 SEK

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Häng med och spring på nuvarande världsrekordbanan och upplev den fantastiska staden!...
FRÅN 2 000 SEK