Nya Zeeland

Program

programbild

Programmet är för 2014 års resa:

23 februari
Avresa från Arlanda. Ankomst Dubai. Flygtid ca 6 timmar. Transfer till hotellet.

24 februari
Halvdagsutflykt i spännande och trendiga Dubai med bland annat besök i Burj Khalifa som är världens högsta byggnad. Utsiktsplatsen ligger på 123:e våningen, magnifik utsikt utlovas! Eftermiddagen fri.

25 februari
Transfer till flygplatsen i Dubai. Avresa mot Auckland. Flygtid ca 18 timmar.

26 februari
Ankomst till Auckland, transfer till hotellet. Gemensam middag som ingår.
Auckland är den största staden på Nya Zeeland. Auckland kallas ?City of Sails?, därför att den präglas av vita segel från alla de segelbåtar som ligger i hamnen. Den naturliga utgångspunkten för resor i Nya Zeeland. Medeltemperatur 18 grader.

27 februari
Reseledare Rubin McRae visar sina bästa delar av Auckland på förmiddagen. Eftermiddagen fri.

28 februari
Halvdagsutflykt till Waitarua & Piha Beach där härliga landskap och natur väntar. Områdets branta sluttningar och skogsklädda vägar var en viktig plats för Nya Zeelands gyllene olympiska löparår.
Piha är Nya Zeelands mest kända surfingstrand, stranden är svart och den berömda klippan Lion Rock tronar ståtligt utmed stranden.
Underbar löpning och vandring. Eftermiddagen fri.

1 mars
Avresa mot New Plymouth. På vägen stannar vi och besöker de härliga och exotiska grottorna Waitoma Caves. Grottorna är 30 miljoner år gamla. I Waitomo ingår en guidad tur av de världsberömda droppstensgrottorna som avslutas med en kort båtfärd igenom en grotta där tusentals lysmaskar bildar en stjärnhimmel i grottas tak. Lunch och entré ingår.
På eftermiddagen hämtar vi ut våra nummerlappar i New Plymouth. New Plymouth är en charmig liten stad på Nordöns västsida, berömd för sina trädgårdar och vackra kustvägar.

2 mars
Löpning står på dagsprogrammet. ?Mountain to Sea? heter maratonloppet, det är ett litet och trevligt arrangemang samt ett av världens snabbaste maratonlopp. Loppet startar vid foten av det mäktiga berget Mt. Taraniki på 460 möh, målgång nere på havsnivå. Loppet går nästan uteslutande nedför. Ca 10 grader vid starten, men vid målgång kan det vara runt 25 grader.
Man kan springa helmaraton eller halvmaraton. Dessutom kan man dela helmaratonsträckan på 4 deltagare.

3 mars
Avresa mot Tongariro. Vi förbereder oss för en fantastisk och härlig men ganska utmanande vandring. Tongario Nationalpark är på världsarvslistan och domineras av tre vulkaner, som alla är aktiva, och landskapet har blivit känd över hela världen eftersom vissa inspelningar för filmtrilogin Sagan om Ringen ägde rum här.

Vandringen tar dig från ängar till bergstoppar, genom skog och ovanliga bergsformationer och emellanåt är stigningen mycket brant. Totalt är vandringen 19 km lång och tar ca 78 timmar att fullfölja och då är tid avsatt för att ta kort och göra små avstickare.

4 mars
Heldagsvandring. Tongariro är Nya Zeelands äldsta nationalpark. Idag kommer vi att njuta av underbara scener och natur, distansen är cirka 19 km, vi kommer att vandra lugnt och njuta, vandringstiden blir 6-8 timmar. Vandringen tar dig från ängar till bergstoppar, genom skog och ovanliga bergsformationer och emellanåt är stigningen mycket brant.
Högsta punkten ligger på ca 1800 mhö. Det kommer att finnas alternativ till heldagsvandringen. Efter vandringen sover vi i staden Taupo. Tauposjön är Nya Zeelands största insjö och under den ligger en supervulkan

5 mars
Avresa mot Rotorua. På vägen stannar vi och njuter av vattenfallet Huka Falls. Här forsar det 220 000 liter vatten per sekund. En mäktig syn.
Vi besöker även Wai o Tapu som betyder heligt vatten. Detta är ett aktivt geotermiskt område med aktiva gejsrar och bubblande vattendrag.

Rotorua
För många är Rotorua huvudattraktionen på Nya Zeeland. I och runt Rotorua kan du få en god inblick i hur jorden ser ut inuti. Det bubblar, sjuder och kokar från underjorden. Alla dessa termiska områden är fulla med gejsrar och ångan kommer upp till jordytan på flera platser. Rotorua är också maoriernas huvudstad och här har de bättre än på någon annan plats på Nya Zeeland hållit fast vid sin kultur och sina traditioner. Medeltemperatur 16 grader.

6 mars
På morgonen passar vi på att jogga i den fantastiska Redwood skogen, det finns många alternativ av löpning i det naturvackra området, det finns både lätta stigar att följa men likaså en del med branta partier för de som vill ha extra utmaningar.
Eftermiddagen och kvällen besöker vi en autentisk Maoriby i en härlig naturmiljö. Upptäck konstformer, gamla ritualer och traditioner samt spännande sång och dans.
Förbered er på Maorikrigarnas välkomsthälsning! Senare på kvällen upplever vi även den autentiska ?hangi?-måltiden, som förbereds under markytan.

7 mars
Transfer till flygplatsen i Rotorua och flyg ner till Sydön och staden Queenstown.
Fri eftermiddag.
Queenstown är Nya Zeelands främsta upplevelse och äventyrsstad. Vackert belägen vid Wakatipusjön och omringat av härliga berg. Det finns oändligt med aktiviteter att roa sig med. Varför inte ta en tur med Heli-Jet på Kawarau River, Shotover Jet på Shotover River, prova forsränning, ta en helikoptertur, gå på vinprovning eller hoppa bungyjump?
Eller, för en mer avkopplande dag, ta en kryssning på vackra Lake Wakatipu eller bara ha en picknick-lunch och njuta av de vackra omgivningarna.
Aktiviteterna bokas och betalas på plats.

8 mars
Egna aktiviteter, bokas på plats.

9 mars
Egna aktiviteter, bokas på plats.

10 mars
Till natursköna Milford Sound.
Milford Sound är en djup fjord i regionen Southland på Nya Zeeland. Milford Sound bildades när en glaciär smälte och fyllde fjorden med havsvatten som nu sträcker sig ut till Tasmanhavet. Fjorden är belägen i Fiordland National Park som är en av de mest besökta platserna på sydön. Här ska vi uppleva skummande vattenfall, sälkolonier och kanske lekfulla delfiner som ibland följer båtarna i fjorden.
Vägen från den närmaste staden Te Anau är 12 mil lång och räknas som en av de vackraste rutterna i världen.
I detta härliga fjordområde ska vi sova en natt på en härlig båt, middag och frukost ingår.

11 mars
Transfer till flygplatsen i Queenstown flyg till Auckland där vi sover sista natten.
Gemensam middag ingår.

12 mars
Hemresan påbörjas.

13 mars
Hemkomst.

Buenos Aires Marathon & Inkaleden i Sydamerika

Vi planerar nu ännu en gång inför en härlig resa till Sydamerika. Vi besöker Argentina och Peru....
Resan är öppen för förhandsanmälan

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 50 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 7 890 SEK

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Häng med och spring på nuvarande världsrekordbanan och upplev den fantastiska staden!...
FRÅN 2 000 SEK