Om Resan

Nya Zeeland 2025

 

Ditt Nästa Äventyr: Utforska, Upplev, Förälska Dig

Upptäck Nya Zeeland – en sagolik värld av äventyr och skönhet! Från de pulserande gatorna i Auckland till de majestätiska fjordarna i Milford Sound.

Vi tar dig på en oförglömlig resa genom detta extraordinära land. Här är ett urval på några av de fantastiska platserna och aktiviteterna som väntar på dig.

Auckland, Nya Zeelands största stad, är en mångfacetterad destination som erbjuder en blandning av moderna stadslandskap, mäktig skyline, naturlig skönhet och stor kulturell rikedom. Utforska de trendiga butikerna, smaka på gourmetköket och ta en avkopplande promenad längs hamnen.

 

Rotorua är en plats där naturens krafter är i ständig rörelse. Upplev den fängslande Maori-kulturen, bada i varma källor och bevittna de aktiva gejsrarna. En unik och fridfull plats där det gamla möter det nya.
Rotorua erbjuder en mångfald av aktiviteter som tilltalar både naturälskare och de som är intresserade av kultur och äventyr.

 

Gisborne, där vi kommer att bo inför maratonloppet, erbjuder en avkopplande och naturskön atmosfär, perfekt för dem som vill utforska vackra stränder, vinområden och kulturella platser. Oavsett om du är intresserad av aktiviteter utomhus eller kulturella upplevelser, finns det något för alla i denna charmiga stad. Även känd för att vara den första platsen där solen stiger upp varje dag.

Wellington, Nya Zeelands kulturella huvudstad, erbjuder konst, historia och en fantastisk kustlinje. Här vandrar vi upp till Mt Victoria för att få en panoramautsikt över staden och dess omgivningar.

 

Queenstown beläget på Sydön i Nya Zeeland, är en idyllisk destination som omges av spektakulära berg, glittrande sjöar och äventyrliga aktiviteter. Staden är känd för sin natursköna skönhet och utgör en central bas för utforskning av det omgivande området.
Här finns det massor att göra och upptäcka.

 

En resa till Nya Zeeland är inte komplett utan att besöka Milford Sound. Utforska denna naturliga undervattenskatedral genom en båtkryssning och låt dig förföras av de dramatiska fjordlandskapen. Wanaka och Te Anau erbjuder pittoreska sjöar, omgivande berg och en avslappnad atmosfär. Här utforskar vi naturen till fots för att verkligen uppleva lugnet och skönheten.

 

Häng med till Nya Zeeland och låt dig förtrollas av dess unika skönhet, spännande äventyr och rika kulturarv. Oavsett om du är en äventyrslysten resenär eller en löpare som söker nya utmaningar, har Nya Zeeland något för alla. Ge dig själv möjligheten att skapa minnen för livet i denna magiska destination

 

Nya Zeeland. Januari 2025

First Light Marathon & halfmarathon 2025.

Senast vi gjorde Nya Zeeland var 2014 och vi var då en grupp om 40 personer.

Vi reser till Nya Zeeland med Rubin McRae som reseledare. Rubin är född och uppvuxen på Nya Zeeland.

Vi ska besöka både Nord och Sydön.

Preliminära platser vi ska besöka är Auckland-Rotorua-Gisborne-vingård-Wellington-Queensland-Milford Sound. Detta kan komma att ändras.

På utresan blir det förmodligen ett ”stop over” i någon stad för att inte behöva flyga hela vägen på en gång. Detta kommer då att styras över vilket flygbolag vi väljer.

Preliminära datum är 17 januari – 2 februari.

Ett mycket preliminärt pris är runt 75000kr.

Vi lägger upp en förhandsbokning om 5000kr, detta för att se hur intresset är.

Denna summa återbetalas helt om ni senare väljer att inte boka följa med på resan.

Detaljerna på resan bör vara klara mars/april.

Vi siktar även på att springa First Light Marathon 25 januari 2025. Finns även halvmaraton.

 

Buenos Aires Marathon & Inkaleden i Sydamerika
28 sep 2025

Vi planerar nu ännu en gång inför en härlig resa till Sydamerika. Vi besöker Argentina och Peru.

Paris Marathon
07 apr 2024

Ett av världens största lopp med över 50 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.

Chicago Marathon
13 okt 2024

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Häng med och spring på nuvarande världsrekordbanan och upplev den fantastiska staden!