Nice-Cannes Marathon

Loppet

Loppet overview

Marathon des Alpes-Maritimes, Nice-Cannes, 13 november 2016

Från Promenade des Anglais i Nice till le Boulevard de la Croisette i Cannes – hela loppet går utmed den vackra Medelhavskusten.

Den fantastiska stämningen vid starten håller i sig under hela maratonsträckan. Inte minst framme i Cannes då mängder av löpare samlas på stranden eller på någon av de många barer och kaféer som ligger utmed strandpromenaden.

Här är en film från loppstarten 2015

Välj om du vill springa hela maran själv eller dela sträckan med en löparkompis. Ni växlar i Antibes efter 21,1 km. Ett kul sätt att springa loppet som bidrar till att stämningen höjs lite extra vid halva sträckan eftersom en person ”går i mål” då.

Loppet vatten

Under loppet kan du med jämna mellanrum fylla på med något gott att äta och dricka. Det bjuds också på en hel del underhållning längs banan. 

Varje år springer cirka 15 000 personer loppet och runt 80 000 står vid sidan om och hejar på. 1 600 funktionärer ser till att allt flyter på så smidigt om möjligt.

Med Medelhavet som bakgrund blir Marathon des Alpes-Maritimes en upplevelse du sent kommer glömma – mycket tack vare den höga och glada stämningen.

Deltagarantal: Ca 15 000
Sista anmälningsdag: I mån av plats
Datum for loppet: 2016-11-13
Åldersgräns: 18 år
Medalj: Ja
T-shirt: Nej  
Tidtagning med chip: Ja
Pastaparty: Nej
Karaktär: Flack bana längst kusten Nice-Cannes. Vacker utsikt utlovas!  
Starttid: 08.00
Maxtid: 7.00 timmar
Läkarintyg: Krävs för alla lopp i Frankrike

Övrigt: Trevlig frukostjogg på lördagen som är gratis för alla. Bra stämning på loppet och vacker utsikt längst banan.