New York City Marathon

Utflykter

central-park

Citysightseeing Manhattan
Den här utflykten är en perfekt chans att se de stora sevärdheterna som staden erbjuder. Under fyra timmar med svensktalande guide åker vi till Manhattans mest intressanta platser. Även den som varit i New York tidigare har utbyte av turen då våra guider alltid är väl uppdaterade om vad som händer just nu. Under vägen får vi uppleva Chinatown, Wall Street, Little Italy, Greenwich Village, Harlem mm.

Banbesiktning
Denna sightseeing vänder sig i första hand till löpare men även supportrar är givetvis välkomna. Vi följer maratonbanan och ni får på så sätt chans att förbereda er på banan och ladda inför loppet. Med på turen finns en lokal guide som berättar om de områden vi passerar och en rutinerad New York maratonlöpare som berättar om loppet.

Sofia-Hedstrom

Shoppingtur

En och en halv timme från Manhattan finner vi shoppingcentret Woodbury Common (outlet factory). Här finns över 200 butiker med de flesta stora märken såsom, Adidas, Nike, Levi’s, Armani, Calvin Klein, Ralph Lauren, Reebok mm. Det går verkligen att göra riktiga klipp! Vi åker från Manhattan ca 09:00 och beräknas komma tillbaka cirka 18:00.

NYC42 Mamma Mia

Musikal på Broadway
Det är näst intill obligatoriskt att gå och se en musikal på berömda Broadway när man är i New York. Här håller musikalerna väldigt hög standard och är klart värda ett besök!

after-run

After run-middag
Efter loppet är vi väl värda en gemensam festmåltid. God mat i form av en buffé samt fri dryck i önskad mängd (öl, vin och läsk/juice). Till desserten och kaffet hålls givetvis en prisutdelning.

2 Vita Huset
Heldagsutflykt till Washington
Fredagen innan loppet eller dagen efter loppet erbjuder vi en utflykt med buss till USA:s huvudstad, Washington. Vi startar med gemensam lunch på America & Union Station. Därefter får vi bl a se Vita Huset, Kongressen, Lincoln Memorial, Arlingtonkyrkogården m.m. Dagen avslutas med ett besök på det berömda flyg- och rymdmuseet. Givetvis medföljer en lokal guide och i Washington möter en special guide upp som sköter sightseeingen där.
Avresa cirka 07.00, hemkomst cirka 23.00.

Halvdagsutflykt till Connecticut
En annorlunda bussutflykt där vi åker motorvägen norrut via New Yorks fashionabla förstäder. Väl framme i den pittoreska staden Ridgefield får vi uppleva lummig grönska och vackra färger. Vi besöker bla Keeler Tavern med anor från frihetskriget mot engelsmännen 1777. En trevlig uflykt som går i New Englands -atmosfär. Utflykten går på måndagen efter loppet, tid 09.00-15.00

NHL

NHL-hockey
Att se NHL hockey live är något utöver det vanliga! Högt tempo, mycket närkontakt men framför allt en arena som håller på att lyfta av publikens enorma närvaro. NHL hockey på klassiska Madison Square Garden är ju ett måste för den som är det minsta hockeyintresserad.

1 Clinton,NJ

New Jersey, The garden state – en annorlunda och intressant utflykt som tar dig ut från Manhattan
Staden Clinton (med frukoststopp) är en perfekt startpunkt för en något annorlunda utflykt i New Jersey. Nästa stopp är de små städerna utmed den brutalt vackra Delawarefloden. November är dessutom den ultimata månaden att besöka denna gränsflod mellan New Jersey och Pennsylvania.

En knapp halvtimme sydväst om Clinton ligger Lambertville i New Jersey och New Hope i Pennsylvania. En bro förbinder städerna och det blir ett perfekt kaffestopp på vägen. Vi kan passa på att kan vandra över bron och besöka charmanta New Hope som är ett turistcenter för byarna runt Delaware.

Lite längre söderut ligger den historiskt viktiga punkten Washington Crossing. Det var här som George Washington och hans mannar korsade Delaware på juldagen 1776 och överrumplade de tyska styrkorna i slaget vid Trenton. Den händelse som i princip vände kriget. Ett monument är rest till Washingtons ära.

Därifrån är det inte långt till universitetsstaden Princeton där bl.a. Albert Einstein undervisade. Även det en förtjusande stad. Ett stopp med egen tid ges här. Från Princeton är det en dryg timmes bussresa tillbaka till New York.