TCS New York City Marathon

Bekräftelsebrev New York Marathon

 

Hej, 

Vi hälsar dig varmt välkommen på vår resa till 2021 TCS New York City Marathon. I höst blir vi runt 400 svenska och norska löpare som ska springa det jubilerande loppet – nummer 50! Ta del av nedan information och du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

FAKTURA, BEKRÄFTELSE & resevillkor

Kontrollera dokumenten noga och kontakta oss innan handpenningen betalas in om något inte stämmer. Var särskilt uppmärksam på att ditt namn är stavat så som i ditt pass. Vid inbetalning av handpenning har du bekräftat att din bokning är korrekt och godkänner samtidigt resevillkoren. Eventuellt avbeställningsskydd måste läggas till innan betalning av handpenning (6% av resans pris). Handpenningen är 7500 kr per person + startplats och eventuellt avbeställningsskydd. Notera de kompletterande resevillkoren för New York Marathon på sid 8-9. Resevillkoren är bifogade i bekräftelsemailet men kan även hittas här. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 31 juli (ingen ny faktura skickas ut).

OBS! Ej återbetalningsbar del av startplats

5000 kr per startplats är ej återbetalningsbar under några omständigheter (leverantörsvillkor). Det gäller även (men inte enbart för) om loppet ställs in. Om loppet ställs in gäller startplatsen till 2021 Virtual TCS New York City Marathon Powered by Strava (mellanskillnaden 2450 kr återbetalas). Var vänlig notera att detta är lopparrangören New York Road Runners villkor och inte Springtimes.

Träningsprogram 

Anders Szalkais löparprogram startar 21 juni och pågår i 20 veckor fram till New York Marathon. Du väljer själv nivå på programmet.

program, utflykter & tillägsval

Preliminärt reseprogram för dig med helt paket hittar du här.

Utflykter

  • Citysightseeing Manhattan: 04 och 05 november (torsdag- och fredagmorgon). 495 kr.
  • Banbesiktning: 06 november, lördagmorgon (anmälan sker senare)
  • Shoppingtur (Woodbury Outlet): 8 november. Måndagmorgon. 595 kr.
  • Heldagsutflykt Washington: 8 november, måndagmorgon. 995 kr

Mer om utflykterna kan du läsa här. Utflykterna utgår från utvalda hotell där vi erbjuder ”helt paket”.

tillval

  • Avbeställningsskydd (6% av resan pris)
  • SAS Plus (2600 kr/väg) – på förfrågan
  • Anslutningsflyg (där SAS trafikerar, pris på förfrågan)

Loppet & Loppanmälan

Loppanmälan

Under sommaren bjuder vi in er till en portal hos New York Road Runners, (NYRR), där ni får skapa en personlig profil och fylla i den information som behövs inför loppet. 

Restriktioner kring loppet

Det är resenärens ansvar att följa de instruktioner som arrangören tillhandahåller. För att lopparrangören, New York Road Runners (NYRR), ska kunna genomföra ett så bra och säkert lopp som möjligt kommer rekommendationer av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), New York State Department of Health och New York City Department of Health & Mental Hygiene att följas. Löparen bör därför bland annat vara beredd på att tillhandahålla ett bevis på negativt covid-19 test eller vaccination för att få springa loppet, samt att följa de riktlinjer om social distansering som ges. Eventuella kostnader för ett sådant test och eller bevis bekostas av löparen själv. Det kan även komma att påverka logistiken kring loppet (där många människor är i rörelse), exempelvis uthämtningen av nummerlappen, transfern till starten och starten som sådan. NYRR kommer vid ett senare tillfälle presentera en mer detaljerad plan kring detta. Det är löparens ansvar att följa och uppfylla denna. NYRR uppdaterar sin FAQ löpande och du hittar den här. Springtime kommer att hålla dig informerad kring detta.

Pass, VISUM & INRESEkrav

Visum 

För svenska medborgare gäller följande (med vissa undantag): 
För inresa till USA behöver du söka så kallad ESTA minst 72 timmar före avresa. Inresetillståndet gäller sedan för obegränsat antal inresor till USA under två år*. Detta kan ni ansöka om omgående på följande länk ESTA. Kostnad för detta ligger idag på USD 14. Alla måste göra detta via denna länk på egen hand minst 72 timmar före avresa. Pass måste tas med på resan.

OBS! Svenska medborgare som har rest till eller varit i Iran, Irak, Nordkorea, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia and Yemen efter den 1 mars 2011 eller har dubbelt medborgarskap i något av dessa länder måste ansöka om visum via USA:s ambassad eller konsulat.

*Om du skaffar ett nytt pass, byter namn, kön eller medborgarland måste du ansöka om ESTA på nytt. 

PASS

För svenska medborgare krävs giltigt svenskt pass (under hela vistelsen) som är maskinellt läsbart. Inga provisoriska pass accepteras. För barn och spädbarn krävs eget pass. Nya pass som utfärdats efter 26 oktober 2006 ska innehålla biometrisk information. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrollera vad som gäller med Amerikanska Ambassaden alternativt sin egen myndighet.

Kontrollera att ditt pass har symbolen för e-pass:

Inresekrav

Aktuella händelser  – USA:

Coronapandemin (Covid-19):
Spridningen av Covid-19 påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Samlad reseinformation om covid-19 uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga hålla sig uppdaterade:

Avbeställnings- och reseförsäkring

Observera att avbeställnings- och reseförsäkring inte ingår i resans grundpris. Vi rekommenderar att du som reser är försäkrad. Våra försäkringar tecknas med Gouda. Avbeställningsförsäkringen kostar 6% av resans pris och bokas och betalas i samband med anmälningsavgiften. Den innefattar bland annat resans syfte och undantar inte covid-19 (läs mer).

Tack för din bokning och lycka till med träningen!

______________________________________________________

VIP-rabatt i Runner’s Store

Som Springtime-resenär får du 20% rabatt på alla kläder och 10% rabatt på elektronik från Garmin. Ange koden: STDELTAGARE2021. 

PROVA 2 NUMMER AV runner´s world gratis (klicka på bilden)

 

Följ gärna oss på sociala medier: 

Instagram : Tryck här eller hashtagen #springtimetravel
Facebook: Tryck här
Nyhetsbrev: Signa upp här

VÅR HUVUDPARTNER:

missa inte sveriges populäraste podd om löpning!

Med vänliga hälsningar,
Springtime 

Gustavslundsvägen 34,1tr – 16751 Bromma – 
E-post: info@springtime.se – Telefon: 08-54553540

Virgin London Marathon

London Marathon är ett av världens snabbaste lopp och ca 40 000 löpare tar sig i mål. Loppet har en underbar bansträckning och stämning! ...
FRÅN 2 000 SEK

Rio de Janeiro Marathon

Följ med och spring Rio de Janeiro Marathon - ett av Sydamerikas bästa maratonlopp. En unik och spännande reseupplevelse....
Resan är öppen för förhandsanmälan

Berlin Marathon

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk. ...
FRÅN 2 000 SEK

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Chicago - även kallat "The Windy City" - är ett måste för alla löpintresserade. ...
FRÅN 2 000 SEK