New York Marathon med Club Intersport

Loppet

nycloppet

Söndag 1 november 2015 – TCS New York City Marathon är världens största lopp och kommer garanterat vara helt oförglömligt !  Vid starten väntar drygt 50 000 löpare från nästan alla världens länder och alla är förberedda på en utmaning med smak av en tuff bana och makalös publik.

Bekvämt
Vi åker med egna chartrade bussar till starten via New Jersey. Avresan sker preliminärt klockan 05.30 från samtliga hotell.

Praktiskt med egna bussar till startområdet.
DSCN9885

Är det ditt första lopp kommer det att kännas lite pirrigt. Det kommer det troligen att göra om det så är ditt 10:e lopp också!
Startplatsen är vid Verrazanobron på Staten Island.

Det är alltid mycket kallt ute vid starten, klä på er!NYCMARSTART

När startskottet går sätts 200 ton löpare i rörelse. Det är en märklig, nästan lite skrämmande, upplevelse att känna hur en hel bro gungar av trycket från 100.000 fötter!

Första kilometern, ta det lugnt!NYC 2013 8

Till en början är det trångt och går ganska långsamt. Men det är viktigt att inte ta ut sig, här är nämligen banans längsta och brantaste backe över bron. Så alla tjänar på att ta det lugnt. Uppe på krönet öppnar det sig och utförslöpningen ner mot Brooklyn är en ren njutning? Brooklyn är stadens mest folkrika stadsdel och känt för sin kulturella mångfald. Idag fullkomligt kokar stadsdelen av ivrigt påhejande Brooklingbor som lyfter fram löparna. Framför dig ligger Fjärde Avenyn rak och inbjudande i kilometer efter kilometer.

Brooklyn kokarNYCMAR

Efter en mil möter du de första motluten och dessutom avtar hejaropen. Du springer nu in i stadsdelen Williamsburg, med dess djupt ortodoxa judiska befolkning. Här skådar du bara svartklädda män och små barn på trottoarerna med flätade polisonger som tyst bligande beskådar din framfart.

nycmar

Snart är du igenom Williamsburg och då återkommer jublet igen, via Pulaskibron lämnar du Brooklyn bakom dig och löper in på Queens. Nu har du klarat av halva loppet! Queens är också relativt tyst. De fyra kilometer som du springer i denna stadsdel går genom ett övergivet industriområde. Här är numer ett Mecka för film och TV-inspelning.

Sen kommer du fram till den väldiga Queensboroughbron mellan Queens och Manhattan. Du har nu sprungit 25 km.

På väg in till Manhattan för första gångennycmar bro

Jobbigast är märkligt nog inte den långa, kämpiga uppförsbacken utan utförslöpningen, vaderna får en kännbar tryckare för varje steg. Det som stärker dig är att du nu börjar ana ett otroligt sorl eller snarare en ljudkuliss som ökar i styrka för varje steg du tar. Det som låter är den fantastiska publiken nerifrån Manhattan. Tröttheten är som bortblåst när du svänger in på Första Avenyn, här upplever du en av loppets absoluta höjdpunkter, ett publikhav vars hejarop känns som de kan lyfta hela Manhattan!

Vår hejaklack står på 1: Avenyn, något att längta efter…NYC 42 hejarklack

Dock är Första Avenyn oändligt lång, dessutom böljande och tämligen trögsprungen. När du vid tremilsmärket äntligen springer över bron till Bronx, har allvaret börjat. Här är det lätt att springa in i väggen. Lyckligtvis är du snart tillbaka på Manhattan igen och Harlem bjuder på dånande rockmusik från orkestrar, bergssprängare och andra högtalare som ger dig nödvändig energi.

NYC 2013 5

Nu är du på Femte Avenyn, och en halv mil från mål springer du in i Central Park, känns nästan som du är i mål, men parken är stor! Du är dödstrött men den fantastiska publiken hjälper fram dig. Upploppssträckan in mot målet vid Tavern on the Green blir ett känslorus som svårligen låter sig beskrivas. Så får du din medalj, och du ska veta att du gjort dig väl förtjänt av den! Väl i mål, är det skönt att veta att ditt hotell ligger inom rimligt avstånd från målet. Alla som åker med oss har givetvis en garanterad startplats i loppet. Vi tar hand om allt och du kan koncentrera dig på att träna och sedan av att njuta av loppet.

Tips, titta inte ner på klockan vid målgång, du blir förevigad av fotograferna!

New York Marathon 6

Efter målgången
nycmarmål

Fakta
Deltagarantal: ca 50 000 st
Sista anmälningsdag:
Datum for loppet: 2015-11-01
Medalj: Ja
T-shirt: Ja
Tidtagning med chip: Ja
Pastaparty: Ja
Karaktär: Medelsvår bana som tar dig runt New Yorks 5 stadsdelar.
Starttid: 4 olika starter, baserat på din förväntade sluttid. 09.40, 10.05, 10.30, 10.55
Maxtid: 8 1/2 timmar, trafiken öppnas efter 6 1/2 timmar.
Distanser: Marathon