Om Resan

New York Marathon 2018-2019

New York Marathon 2019 och 2020 – förhandsbokningen är öppen – boka din plats idag!

New York Marathon – världens mäktigaste och största lopp med över 50 000 löpare. Om du ska springa ett maraton i ditt liv så är New York Marathon du ska satsa på.

New York Marathon är ett av världens mest mytomspunna lopp. Att springa genom New Yorks alla fem stadsdelar påhejad av över två miljoner supportrar och slutligen gå i mål i Central Park går inte att beskriva i ord – det måste upplevas! 50 773 löpare gick i mål 2017 och snittiden var 4.39.07.

Springtime har 32 års erfarenhet av resor till New York Marathon. Tillsammans med oss får du en härlig, välplanerad och spännande New York-vistelse

Program

Fullmatat program med gemensamma morgonjoggar där du får information om loppet, banbesiktning med information om hela loppet, pastauppladdningmiddag på Tavern on The Green arrangerat av lopparrangören, nummerlappsuthämtning, sightseeingturer, shoppingturer till Woodbury Outlet, musikaler, NHL-matcher och After Runmiddag. Utforma din resa precis som du vill ha den.

Loppinformation

Staten Island

Till en början är det något trångt och går ganska långsamt. Men det är viktigt att inte ta ut sig, här är nämligen banans längsta och brantaste backe över bron. Du tjänar på att ta det lugnt. Uppe på krönet öppnar sig banan och utförslöpningen ner mot Brooklyn är en ren njutning.

Brooklyn

Brooklyn är stadens mest folkrika stadsdel känt för sin mångkultur och många svenskar. Under loppdagen fullkomligt kokar stadsdelen av ivrigt påhejande Brooklynbor. Snart lämnar du Brooklyn bakom dig och löper in på Queens som är ett mecka för film- och TV-inspelning.

Queens/Manhattan

När du kommer fram till den väldiga Queensboroughbron mellan Queens och Manhattan, har du sprungit 25 km.

Det som stärker dig nu är att du nu börjar ana ljudet av publiken som ökar i styrka för varje steg du tar. Det som låter är publiken nerifrån Manhattan. Tröttheten är som bortblåst när du svänger in på första Avenyn, här upplever du loppets absoluta höjdpunkt, ett publikhav vars hejarop känns som de kan lyfta hela Manhattan!

Bronx

Vid tre mil springer du över bron till Bronx. Snart är du tillbaka på Manhattan igen och Harlem bjuder på dånande rockmusik från orkestrar, bergsprängare och andra högtalare som ger dig härlig energi.

Nu är du på femte Avenyn och har fem km kvar till målet i mellersta Central Park.

Målet

Den efterlängtade målgången är i Central Park, om du har deltagit på morgonjoggarna så kommer du snart känna igen upploppet. Upploppssträckan in mot målet vid Tavern on the Green blir ett känslorus som är svårt att beskriva. Väl i mål kommer du få din välförtjänta medalj, snacks, dryck och en värmande poncho. Om du har lämnat in en väska vid starten så kommer du kunna kvittera ut den här. Flertalet av våra hotell ligger sedan inom gångavstånd från målgången.