New York Marathon 2015 Specialresa

Utflykter

 Brooklyn_Bridge_

Banbesiktning – 495 kr 
Denna sightseeing vänder sig i första hand till löpare, men även supportrar är givetvis välkomna! Vi följer maratonbanan så ni känner er väl förberedda och laddade inför loppet. På turen finns en lokal guide som berättar om områdena vi passerar och en rutinerad New York löpare som berättar om loppet.

nycmar

VIP middag på Aquavit med Anders Szalkai – 995 kr 
Dagen innan loppet, lördagen, erbjuder vi en sista peppning inför loppet med middag och tips från våra coacher. Maten är anpassad för dig som ska springa och stämningen kommer vara hög! Anders håller en föreläsning om vad vi har att förvänta oss under loppet.

Shoppingtur – 495 kr
En och en halv timme från Manhattan finner vi shoppingcentret Woodbury Common (outlet factory). Här finns över 200 butiker med de flesta stora märken såsom, Adidas, Nike, Levi’s, Armani, Calvin Klein, Ralph Lauren, Reebok mm. Det går verkligen att göra riktiga klipp! Vi åker från Manhattan ca 09:00 och beräknas komma tillbaka cirka 18:00.
NYC42 Mamma Mia

Musikal på Broadway
Det är näst intill obligatoriskt att gå och se en musikal på berömda Broadway när man är i New York. Här håller musikalerna väldigt hög standard och är klart värda ett besök!

nycmarfest

After run middag på restaurang La Scaletta – 595 kr
Efter loppet är vi väl värda en gemensam festmåltid på restaurang La Scaletta. God mat i form av en buffé samt fri dryck i önskad mängd (öl, vin och läsk/juice). Till desserten och kaffet hålls givetvis en prisutdelning.
Efter middagen åker de som vill och som har krafter kvar (vilket brukar vara förvånansvärt många) ner till den klassiska rockklubben Café Wha (där Springsteen, Dylan m fl spelat) och där diggar och jazzar vi fram till på småtimmarna…

Heldagsutflykt till Washington – 995 kr
Fredagen innan loppet eller dagen efter loppet erbjuder vi en utflykt med buss till USA:s huvudstad, Washington. Vi startar med gemensam lunch på America & Union Station. Därefter får vi bl a se Vita Huset, Kongressen, Lincoln Memorial, Arlingtonkyrkogården m.m. Dagen avslutas med ett besök på det berömda flyg- och rymdmuseet. Givetvis medföljer en lokal guide och i Washington möter en special guide upp som sköter sightseeingen där.

Måndag 2 november Tid: 07.00 – ca 23.00.

nycmarutf

 

nycmarnhl

NHL-hockey
Att se NHL hockey live är något utöver det vanliga! Högt tempo, mycket närkontakt men framför allt en arena som håller på att lyfta av publikens enorma närvaro. NHL hockey på klassiska Madison Square Garden är ju ett måste för den som är det minsta hockeyintresserad.

Mycket smidigt och enkelt att ta sig runt med tunnelbanan
nyc

New Jersey, The garden state – 495 kr
En annorlunda och intressant utflykt som tar er ut från Manhattan.
Staden Clinton (med frukoststopp) är en perfekt startpunkt för en något annorlunda utflykt i New Jersey.
Nästa stopp är de små städerna utmed den brutalt vackra Delawarefloden. November är dessutom den ultimata månaden att besöka denna gränsflod mellan New Jersey och Pennsylvania.

En knapp halvtimme sydväst om Clinton ligger Lambertville i New Jersey och New Hope i Pennsylvania. En bro förbinder städerna och det blir ett perfekt kaffestopp på vägen. Vi kan passa på att kan vandra över bron och besöka charmanta New Hope som är ett turistcenter för byarna runt Delaware.

Lite längre söderut ligger den historiskt viktiga punkten Washington Crossing. Det var här som George Washington och hans mannar korsade Delaware på juldagen 1776 och överrumplade de tyska styrkorna i slaget vid Trenton. Den händelse som i princip vände kriget. Ett monument är rest till Washingtons ära.

Därifrån är det inte långt till universitetsstaden Princeton där bl.a. Albert Einstein undervisade. Även det en förtjusande stad. Ett stopp med egen tid ges här. Från Princeton är det en dryg timmes bussresa tillbaka till New York. 

Måndag 2 november Tid: 07.00 – ca 15.00.

1 Clinton,NJ