United Airlines NYC Halvmaraton

Biljettbrev

Hej, 

Vi hoppas att allt är bra och att dina förberedelser inför New York halvmaraton går som de ska. Nedan hittar du mer information om resan.
I början av mars kommer du även att få ett stort kuvert på posten från oss med bl.a. dina flygbiljetter, bagagtag, svensk t-tröja, sammanställning av din bokning mm. 

Startbevisen brukar komma sent till oss, därför kommer dessa på mejl i vecka 10.

RESEDOKUMENT

Ditt resedokument kommer med kuvertet.
Observera att ingen voucher behövs till hotell eller övriga aktiviteter.  

FLYGRESAN OCH FLYGBILJETTEN

Din flygbiljett med erat referensummer kommer med den övriga informationen per post.
För resor till USA ska man i förväg anmäla adress för första nattens boende. Detta kan ni göra på SAS hemsida i förväg när ni fått ert referensnummer. Beacon Hotel. 2130 Broadway. NY 10023
Telefon:+1-212-787 1100

15 mars. 12.25 avgår planet från Arlanda. Ankomst New York 16.15
Du checkar in med ditt referensnummer i automaterna på terminal 5 på Arlanda.
23 kg incheckat bagage och 8 kg handbagage ingår. Mat och alkoholfri dryck på planet ingår. Är det något mer du undrar över, ber vi dig att omgående kontakta oss.
Kom ihåg att ta med passet.
Var ute i god tid på Arlanda

VISUM MÅSTE DU SJÄLV ANSÖKA OM PÅ INTERNET

För inresa till USA fr.o.m 12 januari 2009 gäller att man måste anmäla sig via internet minst 72 timmar före avresa. Inresetillståndet gäller sedan för obegränsat antal inresor under två år. Detta görs på följande länk klicka dig vidare till svenska för att fylla i anmälan. Alla måste göra detta via denna länk på egen hand minst 72 timmar före avresa, kostnaden ligger idag på 14 USD och du betalar med kreditkort vid registreringstillfälle. Giltigt pass måste tas med på resan.

VISUM – OBS !

Svenska medborgare som har rest till eller varit i Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1 mars 2011 eller har dubbelt medborgarskap i någon av dessa länder måste ansöka om visum via USA:s ambassad eller konsulat.

PASS

För svenska medborgare krävs giltiga pass som är maskinellt läsbara. Inga provisoriska pass accepteras. För barn krävs eget pass. Kontrollera att ditt pass är giltigt för inresa till USA. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrollera vad som gäller med Amerikanska ambassaden alternativt sin egen myndighet. Visum måste alla ansöka om på internet minst 72 timmar före avresa. Se ovan.

SAMLING AVRESA

Vi har en frivillig samling på Arlanda, på terminal 5, den 15 mars. Samlingen sker från kl. 11.30 vid gaten för flyget till New York. Där möter du reseledare Thomas Björnermark.
Vi är drygt 20 personer på resan.

VID ANKOMST NEW YORK

Vid ankomst till New York brukar det ibland bli lite väntan till passkontrollen, därefter går man 1 trappa ner och hämtar sitt bagage och går ut i ankomsthallen – där du blir mött av en svensktalande guide från Springtime. Vi har en privat buss bokad för gemensam transport till hotellet. 

INCHECKNING PÅ HOTELL

Beacon Hotel
2130 Broadway. NY 10023
Telefon:+1-212-787 1100
– Ingen hotellvoucher behövs –
Du visar upp ditt pass vid ankomst för att checka in.

NEW YORK HALVMARATHON

Vi åker gemensamt med egen buss till starten från hotellet tidigt på söndagmorgon. 
På nummerlapssmässan hämtar man ut nummerlappen och en funktionströja samt en speciell inlämningspåse som man kan lämna in vid starten (skönt att ha torra kläder direkt efter målgång, även om vi bor mycket nära målet).
Obs! Efter att man har lämnat in påsen är det ännu cirka 45-60 minuter till startskottet går. Då är det viktigt att man har med sig några gammla kläder som man kan kasta bort i samma sekund som starten går. Dessa kläder samlas sedan ihop och doneras till bättre behövande.
Det brukar nämligen vara mycket kallt så tidigt på morgonen.
Ta med både långa och korta tights samt en extra vindjacka. Tunna vantar och en mössa kan också vara bra vid kyligt väder.
En EVENT GUIDE kommer även med posten inom kort.

 

Följ denna länk för att komma till loppinfo

Program

Följ denna länk för att se resans program

RESELEDARE

Thomas Björnermark- Telefonnr: 070-312 78 74
Thomas jobbar till vardags på Springtimekontoret. Han har sprungit New York halvmaraton 3 gånger och har även drygt 50 maratonlopp på meritlistan.

Vi önskar dig en härlig och minnesvärd resa! 
Med vänliga hälsningar

Springtime 

Gustavslundsvägen 34,1tr – 16751 Bromma – 
E-post: info@springtime.se – Telefon: 08-54553540

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 6 450 SEK

Vandring & Träning i Davos

Den här resan passar för dig som söker en aktiv semester där dagarna fylls av härliga vandringar i storslagen alpnatur. Du bjuds också på återhämtningspass och yoga, samt en mycket social samvaro. På ...
FRÅN 16 700 SEK

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Chicago - även kallat "The Windy City" - är ett måste för alla löpintresserade. ...
FRÅN 2 000 SEK

Virgin London Marathon

London Marathon är ett av världens snabbaste lopp och ca 40 000 löpare tar sig i mål. Loppet har en underbar bansträckning och stämning! ...
SLUTSÅLD

TCS New York City Marathon

Om du ska göra ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. ...
FRÅN 2 000 SEK