Om Resan

Médoc Marathon

Médoc Marathon 2024
Loppdag: 7 SEPTEMBER

 

Fullbokat! DET GÅR ATT SKRIVA UPP SIG PÅ EN VÄNTELISTA TILL HÖGER

 

VÄLJ MELLAN HELT PAKET INKL FLYG ELLER HALVT PAKET DÄR DU BOKAR EGET FLYG. 


Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik.

Médoc Marathon är ett annorlunda lopp eftersom det är obligatorisk utklädning och vätskekontrollerna innehåller bland annat vin, ost, kex, glass, popcorn, pommes frites, torkade frukoter, ostron och entrecote!

Loppet har ett 20-tal vinkontroller längs banan vilket förmodligen gör detta till världens längsta maratonlopp.

Loppets start och mål är i den pittoreska byn Pauillac, cirka 6 mil norr om Bordeaux. Därifrån går banan genom Médocs vindistrikt och passerar flertalet vinslott där vin/vätskekontrollerna finns. Förutom vin erbjuds naturligtvis också vatten, sportdryck, godis, kakor, apelsiner, ost och mycket annat.

Banan är lite småkuperad, så här slås inga rekord. Däremot gör den fantastiska miljön bland vinodlingar och slott blandat med alla medlöpare det hela till ett minnesvärt lopp.

De allra flesta deltagarna är utklädda och årets tema är ”make your games”.
Vissa lägger ner enormt mycket tid, energi och planering på sina kreationer medan andra nöjer sig med en fjäder i håret och eventuellt lite ansiktsfärg. Men en sak är säker, ju ambitiösare utklädning desto mer hejarop och uppmuntran får du längs vägen!

Sammanfattningsvis är Médoc Marathon är ett evenemang med mycket trevlig och avslappnad atmosfär, fyllt med kamratskap, spex, vin och goda ostar. 

Läkarintyg krävs för alla lopp i Frankrike. Vi har med flera ledare från Springtime under hela resan.

Instruktörer på plats

  • Odd Blakkisrud

  • Greger Höglund

  • Stina Berg


Laddar bokning