Om Resan

Médoc Marathon

Médoc Marathon 2020
PRELIMINÄR Loppdag:
 12 september

Gratis intresseanmälan till 2020-års resa är öppen!

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik.

2019-års tema för utklädnad är ”superhjältar”, men valet är givetvis helt fritt.

Médoc Marathon är ett annorlunda lopp eftersom det är obligatorisk utklädning och vätskekontrollerna innehåller bl a vin, ost, kex och torkad frukt. Loppet har ett 20-tal vinkontroller längs banan vilket förmodligen gör detta till världens längsta maratonlopp.

Loppets start och mål är i den pittoreska byn Pauillac, cirka 6 mil norr om Bordeaux. Därifrån går banan genom Médocs vindistrikt och passerar flertalet vinslott där vin/vätskekontrollerna finns. Förutom vin erbjuds naturligtvis också vatten, sportdryck, godis, kakor, apelsiner, ost och mycket annat.

Banan är lite småkuperade, så här slås inga rekord. Däremot gör den fantastiska miljön bland vinodlingar och slott blandat med alla medlöpare det hela till ett minnesvärt lopp.

De allra flesta deltagarna är utklädda och årets tema är superhjältar.
Vissa lägger ner enormt mycket tid, energi och planering på sina kreationer medan andra nöjer sig med en fjäder i håret och eventuellt lite ansiktsfärg. Men en sak är säker, ju ambitiösare utklädning desto mer hejarop och uppmuntran får du längs vägen!

Sammanfattningsvis är Médoc Marathon är ett evenemang med mycket trevlig och avslappnad atmosfär, fyllt med spex, vin och goda ostar. 

Vi har med två ledare från Springtime under hela resan.

Instruktörer på plats

  • Greger Höglund

  • Anna Wistrand (fd.Lång)

Paris Marathon
05 apr 2020

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.

New York Tjejmil
13 jun 2020

Följ med till New York och spring New York Tjejmil! Upplev dagar med härlig träning och känn storstadspulsen med shopping, museer, teatrar, restauranger och...

Berlin Marathon
27 sep 2020

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk.


Laddar bokning