Mallorca -Träning & Äventyr Vår 2017

Utflykter

Mallorca vingård

Sightseeing och besök på vingård eller Olivoljegård
Vi blir hämtade på hotellet för en kombinerad sightseeing och vingårdsbesök. Vi får en guidad tur av framför allt Palma men även längs vägen till den vingård vi åker till för att prova på några av Mallorcas alla fina viner. Turen avslutas med att vi släpps mitt inne i Palma där vi bokar upp en riktigt bra restaurang perfekt belägen mitt i den charmigaste delen av gamla stan.
(Utflykten ingår i resans pris)

Bergspasset     Helhetstänk med Holistic Training och Springtime på Mallorca

Bergspasset
På torsdag morgon åker vi från hotellet kl. 09.00 till vackra Sóller för veckans bergspass. Väl där får du välja på två olika vandrings­leder, båda i vacker, kuperad natur där vi går, joggar eller springer. Distanserna är ca 6 km och 12 km. På båda distanserna har vi med både egna och lokala ledare. Oavsett vilket val av distans och fart du väljer så är målgång för alla Porte de Sóller. Här går det att bada, sola och äta lunch.
(Utflykten ingår i resans pris)

mallorca utflykt vandring

Coasteering
Denna äventyrsaktivitet genomförs längs med den vackra kustlinjen i landskapen runt Peguera och på östra Mallorca, närmare bestämt Calas de Mallorca. Denna aktivitet kan låta lite skrämmande men är en ”utflykt” för alla nivåer, man an­passar det helt enkelt själv. Vi hoppar i vattnet från olika höjder, går på stigar intill havsklippor, klättrar ovanför vattenytan på låg höjd, firas ned från olika höjder till havsnivå. Det är lite svårt att beskriva aktiviteten då den rör sig mellan vandring, bergsklättring, dykning och simning. Spektakulär natur och liten eller stor adrenalinkick, du bestämmer!
(Extrakostnad för utflykt tillkommer)

mallorca sup grupp

Stand up paddle surf (SUP) 
Passa på att uppleva Mallorca från vattnet antingen genom att prova på SUP där du får sätta din balans på prov. Vi samlas vid hotellet och promenerar ca 10 minuter längs stranden till uthyrningsplatsen för SUP. Vi får här en introduktionskurs i SUP innan vi ger oss ut på vattnet. denna aktivitet sätter din balans på prov och även styrkemässigt så är det bra träning för armar och bål. Dessutom är det kul!
(Extrakostnad för utflykt tillkommer)

Mallorca bergspass

Vandring, simning och utforskning av grottor
Denna utflykt tar oss till östra Mallorca, närmare bestämt Calas de Mallorca. Efter en drygt timmes transport kommer vi fram till det vackra och spektakulära landskapet. Vi vandrar längs kusten till en punkt där vi sedan simmar fram till en grotta. Grottans ingång är dörren till en spektakulär värld full av stalaktiter, inre sjöar och slingrande katakomber.
(Extrakostnad för utflykt tillkommer)

Mallorca bergsklättring

Bergsklättring
Vi åker österut till Calas de Mallorca. Efter en drygt timmes transport kommer vi fram till det vackra och spektakulära landskapet. Här får vi sedan en kurs i hur utrustningen fungerar, i säkerhet, samt givetvis i klättringsteknik. Nivån är för nybörjare och anses enkel. Det är mest en fråga om mod och vi vågar utlova en riktigt härlig upplevelse för dig som vill göra något utanför din ”comfort zone”…
(Extrakostnad för utflykt tillkommer)

Mallorca ridning

RIDNING
En härligt ridtur på norra Mallorca, ca 1 timmes transport till Rancho Grande som har funnits på plats sedan 1963. Vi delas upp i tre nivågrupper: nybörjare, medel och erfaren. Efter utrustningsbestyr och genomgång går vi ut på en ca 2 timmar lång ritt i en underbart vacker natur, under ledning av professionella instruktörer och guider. Innan vi beger oss av hemåt så äter vi en lätt lunch (lunchen ingår ej).