Virgin London Marathon

Inför loppet

INFÖR LONDON MARATHON 2018         

Nedanstående är viktig information angående loppet och nummerlappsutdelningen. 

 

STARTBEVIS

Ditt startbevis ska du ta med dig till nummerlappsutdelningen. Du får den per mail i början på april, kontakta oss om den inte kommit 2 veckor innan avresa. Observera att även pass måste uppvisas i samband med att du hämtar ut din nummerlapp.

 

NUMMERLAPPSUTDELNINGEN/EXPO

Nummerlappsutdelningen är belägen i mässhallen ExCeL, tunnelbanestation är Custom House utmed Dockland Light Rail, DLR. Mässan är öppen på onsdag mellan 11.00–20.00, torsdag-fredag 10.00–20.00 och på lördag mellan 09.00-17.00. Utländska löpare hämtar sin nummerlapp vid disken ”OVERSEAS” som ligger direkt till höger när man kommit in i stora hallen.

Se program för samling för gemensam tunnelbanetransport till mässan. Givetvis kan man åka och hämta sin nummerlapp individuellt. Förutom din nummerlapp måste du även hämta ut den påse som du ska lämna in dina överdragskläder i samt ditt tidtagningschip. Chipet måste bäras av alla och fästs på skon. Alla måste personligen hämta ut sin nummerlapp. Ta med pass och startbevis.

 

STARTEN/LOPPET

Vi har egna bussar som tar oss ut till starten vid Blackheath, Greenwich. En buss avgår från Mornington Hotel 07.30 och en buss avgår från Copthorne Tara Hotel 07.30.
Vid starten kan du lämna in dina överdragskläder. Du måste dock använda den påse du fått på nummerlappsutdelningen. På denna påse ska du fästa ett klistermärke med ditt startnummer. Du lämnar in din påse i de förvaringsbussar som finns uppställda för ändamålet. Bussarna är märkta med nummer och du lämnar in din påse i den buss som passar ditt startnummer. Bussarna körs sedan till målet där du kan hämta ut din påse. Observera att du måste visa upp din nummerlapp för att få ut din påse. Ute vid startområdet finns det vatten, kaffe, te och Lucozade sportdryck för de som önskar. Det finns även tält att byta om i och toaletter. Starten är fördelad i tre stora områden, blå, grön och röd startgrupp. I respektive färgområde ska du sedan ställa dig i den fålla som motsvaras av det nummer (1-9) som sitter fastklistrat på din nummerlapp. Denna siffra är baserad på er förväntade sluttid. Låg siffra innebär att man startar långt fram. Huvudstarten 2017 var kl. 10.00. 2018-års tid uppdateras i början av april (alla som reser med oss startar i huvudstarten). Efter 800 samt 1200 meter går de 3 banorna ihop och det kan tillfälligt bli trångt.

Vatten serveras i 250 ml flaskor varje mile (ca 1,6km) från km 5 och Lucozade sportdryck i flaskor, serveras vid 8 km, 16 km, 24 km, 30 km och 37 km. Lucozade Gel finns vid 22 km och 35 km. Längs banan finns det gott om toaletter och sjukvårdare. Var 5:e km och varje mile är markerade med distansskyltar. Om du mot förmodan måste bryta loppet meddelar du sjukvårdarna och de ser till att ni får hjälp till målet.

 

MÅLET

Efter målgång får du medalj och en påse med lite snacks, dryck, finisher t-shirt mm. Sedan hämtar du ut dina överdragskläder i den förvaringsbuss du lämnade in dem i. Hemtransporten till hotellet sker individuellt. Antingen försöker du få tag i en taxi, tar tunnelbanan eller promenerar (ca 4 km till Mornington och ca 5 km till Copthorne). Vill ni åka tunnelbana är det smidigaste för er som bor på Mornington att promenera upp till Piccadilly Circus, där tar ni Bakerloo linjen (brun) till Paddington. Ni som bor på Copthorne Tara åker smidigast med blå linje från Picadilly till South Kensington för att byta till grön eller gul till High Street Kensington. Tänk på att ta med dig pund till tunnelbana och om du vill handla något extra att äta eller dricka efter målgång. Om du känner dig osäker på tunnelbanan råder vi dig att provåka denna sträcka någon dag innan loppet. Det är väldigt mycket folk vid målområdet. Ska ni träffa någon där efter loppet måste ni veta exakt var någonstans. Det finns ett återsamlingsområde, ”repatriation area”, vid the mall utmed Admiralty Arch, där kan ni mötas vid olika bokstäver. En god idé kan vara att gå dit och titta på lördagen.

 

ANHÖRIGA

För er som inte springer ses loppet bäst i närheten av Towern där löparna passerar två gånger. Ta gärna med svenska flaggor.

 

Lycka till på loppet!

TCS New York City Marathon

Väntelista 2021 / Förhandsanmälan 2022 är öppen. Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. ...
FRÅN 2 000 SEK

New York Tjejmil

Följ med till New York och spring New York Tjejmil! Upplev dagar med härlig träning och känn storstadspulsen med shopping, museer, teatrar, restauranger och kaféer. Det här är en resa och ett lopp för...
FRÅN 2 000 SEK

Médoc Marathon

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik. ...
FRÅN 2 000 SEK