Kilimanjaro Marathon

Program

Kilimanjaro Marathon 6

Programmet 2016:

15 februari 
Vi avreser från Skandinavien på morgonen och flyger via Amsterdam till Tanzania och Kilimanjaro Airport, dit vi anländer på kvällen. Första nätterna sover vi i staden Moshi på Sal Salinero.

16 februari
Fri förmiddag med möjlighet att boka halvdagsutflykt.
På eftermiddagen har vi genomgång inför vandringen.

Toppen på Kilimanjaro ligger 5895 meter över havet och är en av de högsta punkter man kan nå utan att bergsklättra. Vägen upp är spektakulär och vacker, du möter allt från frodig regnskog till arktisk nattkyla. Vi bor i tält och har med oss kunniga guider, kockar och bärare. Själva bär vi bara en mindre ryggsäck och farten vi håller är mycket lugn. Machameleden är ganska krävande men förmodligen den vackraste.

Under bestigningen har vi lagt in en extra acklimatiseringsdag, allt för att öka möjligheten att alla ska nå toppen. Men man ska vara mycket medveten om att alla troligtvis inte når toppen på grund av den tunna luften. Väl ingångna vandringsskor och bra vandringskläder är ett måste!
En fullständig utrustningslista skickas ut till alla som ska med på resan.
Dricks till guiderna, kockarna & bärarna under vandringen samlar vi in i Moshi, räkna med ca 150 – 200 usd per person.

17 februari 1800 – 3000 möh
Efter frukost blir vi körda i minibussar till Machame Gate varifrån vår vandring uppför börjar. Vi är nu på 1800 meters höjd och efter 4-5 timmars vandring når vi Machame Camp på ca 3000 meters höjd. Mycket vacker vandring genom bergsregnskog. Vi äter en picknicklunch längs vägen och middag serveras i lägret på kvällen.

18 februari  3000 – 3800 möh
Efter en tidig frukost ger vi oss iväg, vi kommer idag att passera en dal innan vi vandrar uppåt i cirka 6 timmar till Shira Camp på 3800 meters höjd. Picknicklunch längs vägen och middag serveras i lägret.

19 februari 3800 – 3950 möh
Efter frukost ger vi oss iväg på en cirka 6 timmars långsam vandring. Nu börjar det bli lite tuffare och trots dagens ganska långa vandring vinner vi inte så mycket höjd när vi kommer fram till Barranco Camp på 3950 meters höjd

20 februari Barranco Camp – Karanga Valley
En lugnare dag för acklimatisering. Vi vilar inte helt men håller oss på samma höjd. Picknicklunch längs vägen och middag i lägret.

21 februari Karanga Valley – Barafu Camp – 4600 möh
Efter frukost korsar vi Barranco Valley, bestiger Barranco Wall och följer sedan leden mot Barafu Hut, dit vi kommer efter cirka 7-8 timmars vandring. Vi är nu på 4600 meters höjd.

22 februari 4600 – 5895 toppdagen!
Frukost mitt i natten och sedan en mycket tidig start (strax efter midnatt) för en dag med cirka 11 timmars vandring. Först vandrar vi upp till Stella Point på 5745 meters höjd och sedan vidare till den högsta punkten i Afrika, Uhuru Peak. Vi är nu på 5895 meters höjd och vi har vandrat uppåt i närmare 6 timmar. Efter att vi, förhoppningsvis, sett solen gå upp börjar vandringen nedåt i cirka 5 timmar till nattläger i Mweka Camp på 3000 meters höjd. Picknicklunch längs vägen och middag i lägret.

23 februari 3100 – 1800 möh
Efter frukost avslutas vandringen där den började.
Alla i gruppen kommer troligen inte ha kommit ända upp men äventyret och den storslagna naturen gör ändå detta till en fantastisk upplevelse.
På kvällen äter vi gott och sover på hotell, hotellet bekväma sängar i staden Arusha.

Safari

24 februari
Vi kör till N´gorongoro – kratern.Vulkanen var troligen över 6000 meter innan den översta delen föll ner och formande den nuvarande calderan på 260 kvadratkilometer. Här har det bildats en sjö och området är mycket fruktbart och populärt för de vilda djuren. Här har vi bland annat chans att se noshörningar, lejon, bufflar, antiloper och elefanter. 
På kvällen checkar vi in på Ngorongoro Farmhouse för middag och övernattning.

25 februari
Idag kör vi till mot de berömda Serengeti-slätterna som erbjuder fantastiska vyer och här har vi chanser att se de migrerande djuren. I den här perioden har köttätare såsom lejon, gepard, hyenor och schakaler mm. njutbara dagar och samlas i området.

Serengeti
är förmodligen en av världens mest kända nationalparker och kanske mest känt för ”the great migration” med närmare en miljon djur som under året flyttar sig efter regnen.
På kvällen checkar vi in på Sopa Lodge för middag och övernattning.

26 februari
Den tredje dagen kör vi mot N´dutu området som också ligger i Serengeti, området domineras av öppen grässavann med endast ett fåtal träd. Området är ofta torrt, låglänt och ganska varmt. Eftersom det är migrationsmånader förväntas vi se stora mängder zebror och gnuer här.
På eftermiddagen kör vi till Maramboi Tented Campsite för middag och övernattnig.

27 februari
Den fjärde dagen kör vi mot Lake Manyara som har djungellikande skog och erbjuder ett rikt fågelliv och många elefanter.
Sedan kör vi till Arusha för lunch och fortsätter till Moshi för att hämta ut nummerlapparna till loppet. Middag och övernattning på Sal Salinero.

28 februari
Tidig frukost och kort transport till starten. Maratonloppet startar 06.30
Lycka till !
På kvällen firar vi tillsammans. 

29 februari 
Fri dag, möjlighet att boka halvdagsutflykt.
Hemresan sker på kvällen från Kilimanjaro flygplatsen.

1 mars 
Hemkomst på förmiddagen.

 kilimoshi

 

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 50 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 2 000 SEK

20160317 - 20160321 : Arlanda - New York, 12960kr

Datum passerat
Arlanda - New York
17 mar 2016
21 mar 2016