Honolulu Marathon - drömresan

Program

2017-års program

hollywood-sign-

Los Angeles, 4-6 december
Änglarnas stad är starkt förknippad med stora drömmar och höga förväntningar och allt hittar man i kändistäta Hollywood och trendiga Beverly Hills. Här finns den klassiska stranden Venice Beach i Santa Monica, där det är tätt med beachvolley planer, inlinesåkare, muskelbyggare och folk som går längs strandpromenaden. I staden ligger även världsberömda Universal Studios och Disneyland. Vi bor på det trevliga hotellet Jamaica Bay Inn som ligger på stranden i Santa Monica. Ett perfekt läge till morgonens joggingturer.

5 december 
Los Angeles har länge varit ledande inom filmskapande vilket till stor del beror på att filmbolaget Universal Studios startade här. Den 4 december åker vi på Universal Studio Tour. Här får du följa med bakom kulisserna till ett av världens största filmbolag. På Universal Studios strävar man att väva samman nostalgisk filmhistoria med moderna specialeffekter.
Pris på utflykt: 1900 kr

Honolulu 8

Hawaii/Honolulu, 6-11 december
Vi lämnar fastlandet för att flyga till Oahu. Det är svårt att med ord göra Hawaii rättvisa, men låt oss börja med att beskriva Hawaiis huvudstad Honolulu på ön Oahu. Honolulu är en säregen kombination av modern storstad och exotisk badort, moderna skyskrapor mot en fond av grönskande berg och glittrande hav. För att se sig om runt på ön hyr man med fördel bil en dag eller två. Har man tur kör man förbi en surftävling och njuter av skådespelet där modiga surfare bemästrar gigantiska vågor. Ett intressant och lättillgängligt museum är Pearl Harbour som är väl värt ett besök. Givetvis finns det även utflykter med buss om man föredrar det.
Waikiki är stadens absoluta centrum som fått namnet efter sin strand, Waikiki Beach. Här ligger vårt fyrstjärniga hotell Outrigger Reef on the beach.

Honolulu 7

10 december
Honolulu Marathon startar redan klockan 05.00 i den ljumma och kolsvarta tropiska tidiga morgonen. Det går inte så fort och en av orsakerna är att du bland dina medtävlare har 20 000 japaner som de allra flesta inte har speciellt bråttom. Även om du springer långsamt har du säkert minst tiotusen löpare bakom dig. Vid sjutiden har solen gått upp, men varmare än ca 25 grader blir det sällan. Det är en vändbana och man springer längs med Oahus Sydkust som delvis har en fantastisk havsutsikt. Banan är förhållandevis flack med målgång i Kapiolaniparken intill Waikiki Beach. Vi bor bra och med perfekt läge med gångavstånd till både start och målgång för loppet. Direkt efter loppet kan man gå ner till stranden för ett dopp i det 25-gradiga, glasklara vattnet.
Pris för Marathon: 1900 kr
Pris för Start to Park 10 km: 495kr

Hawaii/Maui, 11-15 december
Det tar endast 45 minuter att flyga över till en av de trevligaste öarna på Hawaii. På natursköna Maui får vi chans att uppleva en helt annan karaktär av ö. Här är atmosfären, stämningen och attityden behagligt avslappnad. Ett fridfullt och gemytligt lugn infinner sig genast. Dessutom har ön en spektakulär natur med mycket grönska, fantastiska stränder och berg på 3000 meter över havet.
Här kan man besöka vulkaner, pröva vågsurfing, snorkla, åka på valsafari och spela golf. Hotellet vi bor på är Royal Lahaina Resort som ligger på Kaanapali Beach och bara några kilometer från den charmiga byn Lahaina.

hnl strand

13 december
De fantastiska snorkelvattnen som finns runt Maui får man inte missa. Vi åker ut på en katamarantur och under en halvdag får vi bada, sola, äta och dricka gott. Men framförallt får vi snorkla bland sköldpaddor, koraller och fiskar.
Pris på utflykt: 1395 kr

14 december
Sista kvällen på Maui firar vi tillsammans med en Luau. Royal Lahaina Resort arrangerar den bästa Luaun på Maui. Speciellt fredagsshowen är välbesökt och mycket populär. Vi serveras en buffémiddag med specialiteter från Hawaii, en polynesisk show, hulahula-dans och fria drinkar. Mycket god mat och riktigt bra underhållning, ett strålande tillfälle att känna på den polynesiska feststämningen.
Pris på utflykt: 895 kr

golden-gate-bridge

San Francisco, 15-17 december
En trevlig och vacker stad med mycket att se och upptäcka. Staden är känd för sina branta backar, krokiga gator, kabelspårvagnar och det vackra läget vid Golden Gate bron. San Francisco är en av få stora städer i USA där det fungerar att promenera runt. Ett stort utbud av restauranger och shopping gör förstås San Francisco till ett mycket uppskattat resmål. Andra sevärdheter är bland annat närliggande vingårdar och den ökända fängelseön Alcatraz, som ligger alldeles utanför kusten. Ett måste är ett besök på Fisherman´s Wharf. Det är ett stort gammalt hamnområde med restauranger, varuhus och butiker. Här blandas en brokig samling bestående av turister, San Franciscobor underhållare och gatumusiker. Vi bor på Tuscan Inn som ligger i hjärtat av Fisherman’s Wharf. Även här i San Francisco hinner vi med några morgonjoggar.

16 december
Sigthseeing i San Francisco + Muir Woods den 16 december. Ett par timmar spenderas i charmiga San Francisco med alla dess sevärdheter och sedan ägnar vi ytterliggare två timmar åt ett besök vid Muir red woods där vi bland annat kan beskåda världens största träd. Vägen till Muir red woods är fantastiskt vacker och passerar bland annat över Golden Gate Bridge och förbi den tjusiga förstaden Sausalito där vi också gör ett kort stopp.
Pris: 595 kr.

Observera att programmet är preliminärt.

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter....
FRÅN 5 850 SEK

London Marathon

London Marathon är ett av världens snabbaste lopp och ca 40 000 löpare tar sig i mål. Loppet har en underbar bansträckning och stämning! ...
SLUTSÅLD

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Chicago - även kallat "The Windy City" - är ett måste för alla löpintresserade. ...
Resan är öppen för förhandsanmälan

Médoc Marathon

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik. ...
Resan är öppen för förhandsanmälan