Om Resan

Havanna Marathon

Kuba stadsbild

Följ med oss till Havanna i Kuba och spring en hel eller halvmara, kanske nöjer du dig med 10 km som också finns som valmöjlighet. Vilken distans man än väljer att så är det härligt, varmt och annorlunda att springa här.

Kuba är en kommunistisk stat och det mesta är annorlunda där mot vad man är van vid. Det är ett fattigt land som under många år varit ganska isolerat från västvärlden. USA:s långa embargo har satt sina tydliga spår inom allt från tillgång av livsmedel, hygienartiklar till hus- och fasadrenoveringar. Det har så smått börjat restaurera de gamla byggnaderna för att de ska återfå sin forna glans.

Havanna

Havanna bil

För att få en upplevelse utöver det normala så är Havanna resmålet. Ända sedan 50-talet har utvecklingen gått väldigt långsamt. Shoppingen är inte som New York, internetuppkoppling fungerar endast ibland på de ställen där det finns trådlöst vilket inte är en självklarhet och restaurangerna är inte så flashiga utan mycket mer genuina och trevliga. Kvaliteten på maten varierar en del beroende på vilken restaurang man väljer. Här får man verkligen möjlighet att koppla bort sig från alla måsten och vara ledig på riktigt.

Havanna färgglada hus

Författaren Ernest Hemingway hittade sin frizon på Kuba/Havanna där han ostört kunde röra sig fritt. Han älskade klimatet, kubanerna, fisket och att han kunde ta sig ett glas eller två ostört. Några av hans bästa böcker är skrivna på Kuba i hans hem ”Finca Vigia”. Hemingway satte sin fot första gången på Kuba 1928 och ser det för sista gången 1960 då han flyttade tillbaka till USA.

Trinidad

Trinidad stad

Trinidad är en härlig stad mitt på Kubas södra sida och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Att vandra runt i staden tar dig tillbaka till en svunnen epok med de stora sockerplantagerna och plantageägarnas stora färgglada byggnader. Dessa bostäder är belägna runt det centrala torget med kungspalmer, prunkande bougainvilleor och rosor.

Trinidad stad 2

I staden vandrar man runt på de gamla kullerstensgatorna och kan slinka in på diverse små pittoreska butiker som säljer allt från souvenirer till riktiga konstverk. Skulle man bli törstig så smiter man in på någon av stadens barer och förfriskar sig med deras unika ”Trinidad rum cocktail”.

Trinidad stad 3

Varadero

Kuba Varadero

Vad mer kan man begära än sol, värme, azurblått vatten och härlig korallsand på en solsemesterort?

Varadero är som gjord för avkoppling, bara att sträcka ut sig på en solstol med en bra bok. Vill man aktivera sig lite mer så erbjuds en hel del så som att simma med delfiner, katamarantur, Jet ski, glasbottenbåt eller bara snorkla och känna sig som en del av havet och alla dess granna fiskar och färger. Varadero är den mest utvecklade turistorten på Kuba så känner man ett behov att koppla upp sig så är det möjligt här.

Karta Kuba:

Médoc Marathon

Följ med till Médoc Marathon och spring det roligaste loppet som finns. Loppet är en stor fest med otroliga utklädningskreationer, mat, vin, löpning och musik. ...
FRÅN 8 795 SEK

Berlin Marathon

Vill ni springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk. ...
FRÅN 2 000 SEK