Hälsoresa till Portugal med Apotek Hjärtat

Utflykter

FAO BERGSPASSET 12

Bergspasset – ingår i ditt träningspaket!

Varje torsdag är det dags för Bergspasset, en utflykt ca 30 minuters bussresa från hotellet. På Bergspasset anmäler du dig till olika sträckor, om du vill springa eller gå. Alla sträckor går genom fin natur med mycket att titta på. Du passerar åkermark, apelsinlundar och fina omgivningar. En härlig utflykt för alla sinnen.

Du välja mellan att gå 8 eller 10 km, med eller utan stavar, eller springa 10 eller 14 km. Vill du springa riktigt långt kan du springa du båda sträckorna. Start och mål är vid ett kafé i den lilla byn Odeleite. De som kommer tillbaka först sätter sig och fikar i lugn och ro och väntar in resten av gänget. När alla är klara kör bussarna tillbaka till hotellet lagom till lunch. Många som åkt med oss tidigare tycker att den här utflykten är veckans höjdpunkt, så missa den inte! 

Training.camp-portugal-senior-host_3

Utflykter att köpa till

Heldagstur till Sevilla

Två timmars bussresa från Monte Gordo, ca 17 mil. Onsdagar 07.30-18.00 med engelsktalande guide. Biljett till denna tur köper du på plats i Portugal för 45 euro. 

Avslutningsmiddag

Middag på restaurang Panoramico inklusive mat, dryck och transport. En stämningsfull och rolig avslutning på en härlig och intensiv träningsvecka – sista kvällen med gänget!

Disco på Nox

Efter middagen på Panoramico kan du följa med på den omtalade disconatten på Nox. Discot är litet och mysigt och abonnerat endast för oss! Här blandas musiken med allt från svensk schlager till amerikansk pop och portugisisk tango. Stämningen är skyhög!

Training.camp-portugal-senior-host_monte-gordo

Tips på aktiviteter att göra på egen hand

Förutom de fina träningsmöjligheterna finns det även mycket annat att göra i omgivningarna runt Monte Gordo. Här är några exempel på trevliga städer att besöka och fina utflykter du kan göra, allt inom några mils avstånd från vårt hotell.

Vila Real de San António – ”Spanien-turen”

Sista staden innan den spanska gränsen är Vila Real de San António. Den har en pittoresk hamn med en underbar utsikt över floden Guadiana, som mynnar ut i Atlanten tre kilometer från Monte Gordo. En trevlig utflykt är att ta färjan över floden till den vackra spanska staden Ayamonte – den vita staden. Färden tar bara 20 minuter och här hittar du flera mysiga restauranger, kaféer, pubar och marknader för den som vill shoppa.

Olhao

Olhao är det första samhället österut från provinshuvudstaden Faro. Olhao är en livlig hamnstad som bevarat sin karaktär. Staden är särskilt berömd för sina musslor och skaldjur och fiskmarknaden anses vara Algarves bästa.