Hälsoresa till Portugal med Apotek Hjärtat

Träning

plankan v14-15

Det finns många spännande platser att besöka i världen och Portugal är en av dem. Om målet med din resa är att träna i ett behagligt klimat, med bästa möjliga förutsättningar i vacker natur för löpning och annan träning, är Monte Gordo och dess omgivningar på Algarvekusten det perfekta alternativet.

Gruppträning i Monte Gordo

På stranden som ligger ett stenkast från hotellet, hittar du den stora och härliga träningsplattform som går under namnet Plankan. Här tränar vi så många pass det bara går. Att träna med solen och vinden i ansiktet till vågornas brus är en fin upplevelse. Bredvid Plankan finns också en Crossfit-bur där du som gillar funktionell styrke- och fysträning garanterat kommer att kunna utmana dig själv. På hotellet har vi tillgång till två träningslokaler inomhus samt ett gym, där du kan träna individuellt eller på någon av våra cirkelgymklasser. 

IMG_4070

Löpning i Monte Gordo

Alldeles utanför hotellet börjar ett naturreservat med ringlande skogsstigar som har perfekt underlag för löpning. Naturreservatet kantas av Monte Gordo i väst, Vila Real de San António och Spanien i öst och stranden och Atlanten i söder. Den milslånga stranden lämpar sig också väl för löpning i olika former, för allt mellan distanslöpning, intervaller eller fartlek. Ebb och flod gör att stranden är hårt packad och därför är underlaget perfekt för löpning.

Vi erbjuder ett flertal uppmätta löpslingor i naturreservatet, på stranden och längs landsvägarna. Här kan alla vara med och löpträna oavsett nivå – våra ledare anpassar upplägget så att det passar såväl nybörjare som elitmotionär. Perfekta löparförutsättningar i kombination med ett bra och varierat träningsupplägg gör att alla som gillar löpning trivs bra här. Och chansen är stor att du som inte gillade att springa innan resan, åker hem igen som löpare!