Hälsoresa till Portugal med Apotek Hjärtat

Monte Gordo

monte-gordo-hotell_9

Fiskebyn Monte Gordo ligger vackert belägen mellan pinjeskogen och stranden. Här finns några hotell, en liten stadskärna med gågator, restauranger, pubar och givetvis lite shoppingmöjligheter. Våra ledare tipsar gärna om var du hittar de bästa lunch- och middagsrestaurangerna, samt barer och kaféer. Cirka 250 meter från vårt hotell finns en matbutik. I Monte Gordo hittar du också hyrbilsfirma, cykeluthyrning samt bussförbindelser för dig som vill upptäcka omgivningarna på egen hand . 

Monte Gordo är en stad som passar mycket bra för träning, miljön inspirerar till träning, det vet vi efter många år på plats. Inom bekvämt avstånd från hotellet hittar du:

  • Härliga löp- och promenadstigar i det närliggande naturreservatet
  • En fantastisk strand för morgonjogg eller kvällspromenad
  • Vår träningsplattform på stranden för olika gruppträningspass
  • En simanläggning
  • En tennisanläggning i toppklass med nio banor
  • Flera mycket bra golfbanor

Yellow Monte Gordo Beach 6

Klimat

Tack vare golfströmmen går höst och tidig vår i Algarve att likna vid en varm vårdag i Sverige. I slutet av januari och februari blommar de vackra mandelträden och framåt mars och april är våren långt gången och temperaturen som en normal svensk sommardag. Under oktober när kylan nått Sverige håller sig värmen kvar i Portugal och dagarna brukar bjuda på temperaturer kring dryga 20 grader. Klimatet är perfekt för fysisk aktivitet.

FAO Omgivning Villa Real till Monte Gordo

Bra att veta:

Apotek

Akutmottagning och apotek finns i Monte Gordo. Det finns alltid apotek som har jouröppet på helger och kvällar.

Dricks

Är du nöjd med servicen och måltiden är det normalt att ge omkring 5–10 procent i dricks.

Dricksvatten

Kranvattnet är drickbart, men smakar inte som det vi är vana vid.

Elektricitet

220 volt och samma typ av kontakter som i Sverige, så ingen adapter behövs.

Pass och visum

Vid inresa som vanlig turist och svensk medborgare är det inte nödvändigt med visum till Portugal. Men kontrollera att ditt pass är giltigt innan du reser.

Ringa hem

Landskoden till Sverige är 0046, Norge 0047 och Por­tugal är 00351.

Tidsskillnad

Minus en timme (GMT).

Valuta och kreditkort

Valutan i Portugal är Euro. Kreditkort som VISA och Mastercard kan användas på många restauranger, hotell och butiker. Bankomater är vanliga och kallas Multibanco (MB).

Larmnummer

Vid nödfall lokalt, ring 112 för polis, brandkår och ambulans och be att få tala med en engelsktalande person.

Öppettider

Generellt har butiker öppet 9.00-19.00, måndag till fredag och till 13.00 på lördagar, men många butiker och varuhus i städerna har öppet längre än så. Mindre butiker har ofta lunchstängt mellan 13.00- 15.00. Bankerna är vanligtvis öppna 08.30 -15.00, måndag till fredag. Växlingskon­toren har däremot ofta kvällsöppet sju dagar i veckan. Det finns gott om uttagsautomater. De flesta affärer, hotell och restauranger tar kort.