Om Resan

Gran Fondo

 120

21 maj 2016

Starten sker på en av världens mest trafikerade broar, George Washington Bridge, men denna gång är bron endast öppen för dig som ska cykla loppet. Njut av en magnifik utsikt över Manhattan. Loppet fortsätter sedan längs Hudson River. Genom städer och det natursköna landskapet.

Ibland är det svårt att tro att man är i närheten av New York. Vi passerar en mängd mindre och större berg och på fyra av loppets klättringar registreras din tid, efter loppet utses både King of the mountain och Queen of the mountain.

Passo Del Danio
Första klättringen är relativt kort men lite lurig, den är flack i början men blir sakta men säkert brantare. Lutningen i slutet är hela 14 procent och om man då gått ut för hårt är man rökt. En klättring för den smarte cyklisten.

Montagna dell’Orso
Denna stigning är en sann New York-klassiker. Så snart våren kommit så flockas New Yorks cyklister i denna nationalpark, Montagna dell’Orso eller som lokalbefolkningen kallar den, ”Bear Mountain”. Denna klättring är inte så brant men 6 kilometer lång vilket gör att den passar en ”passista scalatore” bäst. Kontrollerad och väl planerad cykling kommer att löna sig.

Colle Andrea Pinarello
Den tredje klättringen fanns med redan 2011 men då utan tidtagning. Många cyklister ville ha tidtagning även här, nu har arrangörerna ändrat på det. Klättringen – som heter Colle Andrea Pinarello, men är även känd av lokalbefolkningen som ”Gate Hill Road” – är varken lång eller brant men den suger mycket kraft!

Flera gånger tror man att man är uppe bara för att ställas inför ännu en backe. Klättringen är uppkallad efter Andrea Pinarello som var ambassadör för Gran Fondo-organisationen, inte bara som representant för sin familj och deras företag, utan också för hela sporten. Han deltog i den inledande Gran Fondo New York 2011.

Colle Formaggio
Colle Formaggio är en riktig pärla i området och blev en del av banan till 2012 års lopp. Berget som också är känt under namnen ”Cheesecote” eller ”Overlook Road” – har en fantastisk vy över Hudson River och en klar dag ser du hela vägen till Manhattan.

Loppet avslutas i Weehawken i New Jersey, lika vackert som under resten av loppets 160 kilometrar. Totalt klättrar vi 2 800 höjdmeter.

 310

A ride of a lifetime!