Golf- & Träningsresa 2015

Golf

Friskis Alicante golf driving range

Alicante Golfbana ligger 10 minuter från centrum av Alicante nära till stränderna på Playa San de Juan vid Medelhavet. Golfbanan är verkligen en ”grön oas” nära staden Alicantes puls.

Banan som är designad av Seve Ballesteros är den enda 18 hål, par 72 banan på Iberian Peninsula som har kombinationen av 6 par 3, 6 par 4 och 6 par 5 hål. På respektive 9 håls slinga finns det gott om möjligheter till att producera birdies. Det finns också 5 stora vattenhinder som kommer i spel på 12 av de 18 hålen. Detta gör att banan är både rolig och utmanande att spela för spelare med både lågt och högt handicap. PGA touren i Spanien har valt Alicante golf vid olika tävlingar. De viktigaste är Spanska PGA Mästerskapen 2002 och 2003 och den stora finalen av ”The Peugeot tour de Espana” 2004.

Alicante golf har ett rykte om sig att vara en av de bäst skötta banorna i Spanien i kombination med att här också finns utmärkta träningsmöjligheter. Banan har också en annan intressant utmaning och det är på 14:e hålet, för att nå green skall slaget spelas över ruiner av ”Villa Ferrer” en romersk gammal herrgård byggd långt före kristus. Ruinen upptäcktes när banan byggdes.

Friskis Alicante golfbana green

Font del Llop är en 18-håls bana, par 72 som invigdes i april 2010. Det är spännande bana som är mycket kuperad med stora underbara ondulerade greener. Det finns många spännande utmaningar. Banan ar det nya avståndssystemet gällande tees som anpassas efter olika hcp. Klubbhuset är inbjudande som liknar en riktig “Finca”. Alla som älskar golf kommer att bjudas på den optimala naturupplevelsen och fantastiska utmaningar. 

Font Del Llop är en passande bana då den ligger enbart 25 minuters färd från vårt hotell.

Friskis Alicante Font Del Llop