Ecomaratona del Chianti 17(18)- 21 oktober 2019

Loppet

Söndag morgon – Race Day! Välj på 3 olika distanser – 13, 21 och 42 km. Vinlandskapet är hänförande vackert men ack så kuperat. Tidsmässigt så går det därför väldigt långsamt och i många av de brantare partierna är det förståndigt att gå. Banan går mitt bland vinrankorna, genom vingårdar, skogspartier och byar.

För att få springa ett Marathonlopp i Italien måste alla deltagare ha ett friskintyg (läkarintyg).
Det är viktigt att din läkare godkänner intyget med stämpel. Klicka HÄR.

CHIANTI MARATHON – 42KM

Tack vare samarbetet med regionen Chianti Classico får vi privilegiet att få springa i Chiantis vackraste omgivningar mitt bland slott och vingårdar. Starten går från magnifikt vackra Brolio slott. Slottet har en rik historia, en imponerande arkitektur samt en fantastisk vy vilket förklaras av att det är beläget 490 meter över havet. Banan är sedan rejält kuperad och underlaget är både grus, asfalt och skogsstigar. Löparskor av stabilare modell rekommenderas.

Banrekordet är 2 timmar och 53 minuter och antalet höjdmetrar som avverkas är 950. Det är med andra ord inget snabbt lopp utan bra är att lämna klockan hemma och helt ägna sig åt upplevelsen – för det är en fantastisk upplevelse.

Start: 09.30
Maxtid: 8 timmar
Startavgift: 650 kr

I startavgiften ingår busstransport t/r hotellet-start/mål, medalj, t-shirt, lunch efter loppet och en flaska vin!

CHIANTI CLASSICO TRAIL – 21KM

Samtidigt som maraton att äger rum så erbjuds också ett lopp på halva distansen, 21 km, som heter ”Chianti Classico Trail”.Starten går  från Piazza Marconi i den mysiga lilla staden Castelnuovo Berardenga, där sedermera alla distanserna har sin målgång. Även halvmaran har en mycket kuperad bana där vi startar från en höjd av 350 meter över havet. Inledningsvis så springer vi nerför genom ett spektakulärt landskap: till vänster Kreta Senesi och Siena och till till höger kullarna i Chianti med sina berömda vingårdar. Även om antalet höjdmetrar är mindre hälften av maratonloppets, totalt 450 m så tar det på krafterna och även här är det viktigt att fokusera mer på upplevelsen och omgivningen än tiden.  

Start: 09.30
Maxtid: 8 timmar
Startavgift: 500 kr

I startavgiften ingår busstransport t/r hotellet-start/mål, medalj, t-shirt, lunch efter loppet och en flaska vin! 

TRAIL DEL LUCA – 13 KM

Starten sker i byn San Gusmè kl. 09.30 med utsikt över rader av vinstockar. Du kan beundra geometrin i raderna som liknar havets vågor, vilket gör landskapet och utsikten runt dig ännu mer spektakulära. Även denna distans börjar med lätt löpning innan den kuperade terrängen tar över. Rekordtiden på denna distans är 40 min och antalet höjdmetrar är 300 meter så en normal motionär får nog räkna mellan 1 ½ till 2 timmar blandad löpning och gång.Sceneriet är givetvis lika spektakulärt som på övriga distanser! 

Start: 09.30
Maxtid: 4 timmar
Startavgift: 400 kr

I startavgiften ingår busstransport t/r hotellet-start/mål samt lunch efter loppet

OBS! För samtliga löplopp krävs ett läkarintyg för att få delta. Information om detta skickas ut tillsammans med anmälningsblanketten för loppet.