Om Resan

Cykel

Mallorca och speciellt då trakten runt Alcudia erbjuder en fantastiskt varierad cykling.

Vi erbjuder dig som kommer för att cykla i första hand dagsturer på mellan 5 och upp till 15 mil i olika fartgrupper. Vi kommer att erbjuda tre olika sträckningar varje dag i fem grupper om det behövs. Det kommer att bli en mix av slätt, ondulerat landskap och riktiga backar.

Cyklingen sker i grupper om mellan 5 till 15 cyklister med en erfaren ledare per grupp. Gruppledaren är den som styr gruppen så att åkningen blir säker och behaglig för alla. Man kör två och två i led och har trevligt tillammans, speciellt när det vankas fikapaus.

Bernt Johansson är den som ansvarar för upplägg, ledare och bansträckningar. Vilka ledare det blir är ännu inte klart men alla är vana och har jobbat med Bernt tidigare.

Bernt brukar kalla upplägget för ”En intensivkurs i Cyklingens Ädla Konst”. Du blir en snabbare och säkrare cyklist samtidigt som du får bra men behaglig övning i att cykla i grupp.

 
 
Cykelgrupper:
Varje morgon avgår våra turer kl. 09.30 från startplatsen utanför hotellet. Där meddelar guiderna var varje tur går och hur långt som körs just idag. Väder och vind avgör turernas längd och sträckning.

När alla valt längdgrupp, delar vi in i olika hastighetsgrupper. Den exakta uppdelningen anpassas efter deltagarna och deras behov och förutsättningar.

 
Specialturer:
Ingen resa är komplett innan man har utmanat sig själv, därför har vi en del specialturer.
  • 20 milatur
  • Bergstur från Port Andraitx
  • Sa Calobra

Säkerhet:
Små cykelgrupper 10-15 personer

  • Nolltolerans mot alkohol under cykleturerna
  • Genomgång av tecken och cykelvett på vägen
  • Gruppen anpassar sig till den som är långsammast
  • Inför bergsturerna har vi genomgång av utförskörning

Hyra Cykel: 
Vi rekommenderar att du hyr och bokar din cykel hos Rad-Salon BMC Pro Store Mallorca. Följ denna länk.

Åker du med egen cykel måste denna vara i en cykelväska och detta är det bagage du får ta med dig, plus handbagage.