Costa Rica surf- och yogaresa 2017

Program

Costa Rica strand

Ungefärligt program under yogadagarna med Springtime travel och Malin Berghagen på La Casona, Santa Teresa i Costa Rica. 

Ja då är det då dags för ett ungefärligt program för vårt yoga och surf retreat den 4-15 januari 2017. Låt mig säga så här, det här är mitt lilla paradis. Jag vill i ärlighetens namn inte alls släpa hit en massa svenskar utan vill ha paradiset alldeles för mig själv. Men den här lilla pärlan vid The Pacific ocean har en helande energi som jag bara inte kan ha för mig själv helt. Det vore rent själviskt. När du befinner dig på stranden så ser du inga hus, det är sedan länge väldigt svårt att få tillstånd att bygga vid stranden. Och inte någonstans får du bygga så det går högt ovan trädtopparna. Några hus finns det men du ser dom knappt när du går där i solen. Det känns som du befinner dig på en öde ö. Där på stranden kommer vi ha några stilla meditationer i solupp- eller solnedgång. Det är så vackert och läkande. Luften är frisk och klar. 

Costa rica solnedgång

La Casona är en av de få hus som ligger på stranden. Men du ser det knappt från havet, de stora palmerna täcker insynen till huset men inte vyn ut mot havet från huset. La Casona består av två hus, ett större och ett lite mindre. Om du läst några av Julia Chaplins böcker om Gypsetstilen så skulle bilderna i böckerna kunna vara från La Casona, inredningen är densamma. Stort härligt kök i det stora huset där det kommer serveras brunch varje dag och 4 middagar. Resterande mattillfällen hjälps ni åt i köket eller lagar var för sig. Även om Santa Teresa är litet finns det många härliga restauranger med jättegod mat som ni kan välja mellan. Smothies eller kokosvatten från färska kokosnötter finns det på alla ställen, så möjligheten till att äta gott men också nyttigt är stor.

Costa Rica surf Malin

 Mellan de två husen på La Casona ligger vårt yoga golv med utsikt mot havet. Där kommer vi ha lugn morgonyoga och lite mer dynamisk eftermiddagsyoga. Vi blandar mellan Hatha, Ashtanga, och Kundaliniyoga. När vi är klara kan du välja att bada i havet på en gång eller kliva in i uteduschen vid poolen. Det är viktigt att du tar med dig din egen yogamatta. När det är dags att åka hem brukar jag gå ner med min matta till havet och skölja av den, på så vis får jag med mig en del av havet hem.

Costa rica yoga 2

I resan ingår två surftillfällen som vi kommer ha med en god vän till mig som heter Richard Guy. Han är från Kanada men har bott i Santa Teresa i över 25 år och är en av de bästa lärarna vi kan få. Han är lugn och trygg och förklarar noggrant innan vi ger oss ut på vågorna. Dessa två surftillfällen ligger i början av veckan för att du ska kunna välja om du vill fortsätta med surfingen privat sedan med Richard eller några av hans lärare. Om du redan kan surfa sedan tidigare ser Richard till att du får det du behöver även om vi surfar gemensamt. 

Costa Rica surf Alwin

Eftersom Springtime i grunden gör träningsresor så kommer vi göra lite aktiviteter som stärker kroppen på stranden. Det blir inte alltid gemensamt men vid några tillfällen. Mest för att stärka kroppen men tro mig, surfingen bygger upp dig otroligt bra rent fysisk. 

På söndagen kommer vi att besöka Rocamar. Där äter vid mat vid stranden medan vi ser på solnedgången och surfarna tar de sista vågorna. När solen gått ner tänds en stor eld, musik spelas och det blir ett skönt avslappnat häng med vuxna, barn, hundar och hästar. Ja verkligen ett paradis på jorden. 

Hoppas vi ses där. Kram Malin

Costa Rica eld